duminică, 7 iulie 2013

Pollicina (Degetica)


Buna:)
Duminica aceasta ne rasfatam cu un animat foarte frumos plin de culoare, flori si cu un final fericit:D. Sper sa va placa si voua!


Video via youtube
Rezumat
Intr-o tara a florilor s-a nascut o fetita micuta cat un degetel. De aceea i s-a spus Pollicina. Ea se imbraca in petalele florilor, dormea intr-o coaja de nuca si ziua se juca pe o frunza intr-un lac improvizat intr-o farfurie adanca.
Intr-o noapte cand dormea a fost furata de o broasca. Aceasta voia ca Pollicina sa devina nora ei. A doua zi o asezara pe un nufar ca sa nu poata fugi, dar pestii din rau roasera tija frunzei si o ajutara sa scape. 
Un timp fata trai in campul cu flori dar cand veni iarna si proviziile se terminara Pollicina nu mai stia ce sa faca... Fu salvata de o doamna soarece care o lua la ea acasa toata iarna. Acolo Pollicina trebalui alaturi de salvatoarea sa si trai fericita pana cand primira vizita unui domn Cartita. Acesta vru sa o ia pe fata de sotie. In timp ce ii arata unde vor locui fata vazu o randunica ranita. Zilele treceau si fata avu grija de randunica pana cand aceasta se vindeca si putu sa zboare din nou.
Ziua nuntii se apropia si Pollicina nu stia ce sa faca. Nu voia sa o supere pe doamna Soarece care avusese atata grija de ea. In timp ce isi lua la revedere de la flori si soare veni randunica si ii spuse ca o va duce departe de acolo. Pollicina lucrase toata iarna, asa ca doamna Soarece nu avea de ce sa fie suparata pe ea.
Randunica o duse in tara florilor, tara de unde venea Pollicina si unde isi gasi un print alaturi de care trai fericita.

2 comments :

Anonim spunea... [Raspunde]

Foarte frumoasă recomandare pentru o duminică ploioasă!

copilarim spunea... [Raspunde]

@gradinitafluturasilortalentati ma bucur ca ti-a placut:)!

Trimiteți un comentariu