duminică, 28 iulie 2013

La principessa dello spino (Printesa spinului)


Ei iata, iar duminica, iar relaxare .... :D iar visez la balansoar sub copaci, in gradina... Dar pana cand va fi asa ma bucur de racoare in casa:). Astazi ne uitam la o varianta a povestii Frumoasa din padurea adormita - Printesa spinului. Mi-a placut mult grafica! Foarte interesanta. Sper sa va placa si voua:)!


Video via youtube
Rezumat 

In Germania se afla un taram foarte frumos. Dar toti locuitorii erau impietriti, fara suflare. Pe o colina se vedea frumosul castel.
Intr-o buna zi un print tanar dintr-un tinut invecinat, calare pe calul sau alb, se plimba prin zona. Trei zane il oprira si ii povestira ce se intamplase in urma cu 100 de ani si cum poate el schimba blestemul abatut asupra aclor locuri.
Regele si regina isi dorisera mult sa aiba copii. Cand fiica lor se nascuse organizasera o petrecere mare la care ii invitasera pe toti locuitorii... mai putin pe strigoi. Acesta din urma se suparare foarte tare si facuse o vraja prin care printesa urma sa se intepe intr-un spin la 15 ani si imediat dupa un somn adanc cuprindea intregul regat.
Regele porunci sa se arda toti spinii.. dar cand printesa implini 15 ani, spini rasarira de niciunde si aceasta se intepa in ei, vraja strigoiului implinindu-se astfel.
Printul se hotari sa o salveze pe printesa si pe ceilalti locuitori si se pregati sa porneasca la drum catre turnul in care statea strigoiul ce o tinea prizoniera pe printesa. Cele trei zane il ajutara, facandu-i sabia imbatabila si calul neobosit.
Calari printul mult timp pana ajunse la lacul ce inconjura turnul strigoiului. In timp ce traversa lacul fu atacat de creaturile apei, care venisera sa isi apere stapanul, pe strigoi. Se batu cu acestea si le invinse.
Ajuns in turn printul cel sprinten il facu pe strigoi sa slabeasca rezistenta turnului in care lovea cu sabia enorma. Turnul se prabusi, strigoiul fiind invins, iar printesa salvata. 
Printul o saruta pe frunte si vraja se risipi tot regatul trezindu-se la viata. Cei doi se indragostira si ura o nunta frumoasa. Si-au trait fericit iar eu am incalecat pe o sa... si v-am spus povestea asa:P Hihi!

0 comments :

Trimiteți un comentariu