duminică, 18 august 2013

La locanda degli asini (Hanul magarilor)


Buna!
In aceasta duminica vom calatori in China... acum muuuuuuuuulti ani pentru a afla legenda hanului magarilor. Mie mi-a placut foarte mult povestea si sper sa va placa si voua!

Video via rutube
Rezumat 
Acum mult, mult timp in China se afla un han. Acest han ii apartinea unei femei foarte tinere si frumoase. Ea avea un staul cu magari si era cunoscuta pentru ospitalitatea de care dadea dovada.
Intr-o seara, obosit dupa o calatorie lunga, un drumet cauta adapost la han. Hangita se scuza ca nu mai are camere libere, dar ii oferi un pat intr-o cameruta aflata langa camera ei.
In timpul noptii omul vazu o lumina stranie patrunzand printr-o crapatura. Privind prin aceasta zari cum stapana hanului scotea un omulet si un bou si ii aseza pe pardoseala. Apoi sufla peste ei si acestia incepura sa are, planteze si apoi sa stranga un soi de grane magice pe care hangita le transforma apoi in faina.
Omul isi dadu seama ca era vorba de vrajitorie si se hotari ca a doua zi sa nu manance nimic.
Cum se facu ziua oaspetii fura invitati sa manance painite facute de gazda. Amintindu-si de intamplarea din noaptea precedenta, omul se scuza si pleca la drum. Curios fiind se intoarse si se uita peste gard. Ii vazu pe ceilalti oaspeti mancand painicile si transformandu-se in magari.
Timpul trecu si omul nostru isi tot amintea despre intamplare. Intr-o zi se intoarse la han si ceru gazduire. Hangita se bucura sa il revada si il servi cu painite. Omul se arata foarte bucuros si o ruga sa ii aduca si ceva de baut. In timp ce gazda prepara ceaiul omul schimba painita cu una adusa special de el. 
Cand gazda se intoarse cu ceaiul omul incepu sa manance din painita si, cum manca bucuros ii oferi gazdei o painita pe care spunea ca a adus-o el. Hangita manca linistita, nebanuind nimic... pana cand in sfarsit se transforma in magar.
Omul o lua cu el in calatoriile lungi si, aceasta fiind neobosita. reusi in scurt timp sa se imbogateasca. Intr-o zi cand plecase cu treburi se intalni cu un vrajitor care o recunoscu pe fosta sa eleva. Ii ceru omului sa o ierte si sa o lase sa redevina ce a fost, pentru ca isi invatase lectia iar omul, incuviinta.
Vrajitorul o transforma la loc pe hangita si apoi disparura amandoi. 
Aceasta a fost legenda hanului magarilor:).

0 comments :

Trimiteți un comentariu