duminică, 4 august 2013

Scarpette rosse (Pantofiorii rosii)


Prima duminica din ultima luna de vara! Povestea de astazi este... hmm cum sa ii spun. Tulburatoare? Este o poveste ilustrata foarte frumos, mesajul ei ar trebui sa trezeasca la multa lume semne de intrebare... Uneori lucruri care ne orbesc, ne pierd... daca nu stim sa ne oprim la timp.


Video via youtube
Rezumat 
Era odata o fetita saraca pe nume Karen. Ea locuia cu mama ei, intr-o casuta ponosita si avea o singura dorinta - o pereche de pantofi rosii.
Cand mama ei muri fetita se intalni cu o persoana pe care nu o mai vazuse in viata ei si care ii darui o pereche de pantofi rosii. Fetita uita de durerea pricinuita de pierderea mamei si isi purta pantofiorii cu bucurie.
O batranica o zari si o lua la ea acasa pe micuta orfana. Ii oferi totul: un camin, dragoste.... mai putin pantofiorii rosii care fura arsi, pentru ca nu se potriveau stilului umil de viata pe care batrana il ducea.
Timpul trecu, Karen crescu si intr-o zi merse la magazin sa isi cumpere incaltari noi. Profita de faptul ca batrana doamna nu mai vedea bine si o minti ca pantofii pe care i-a ales sunt negrii ca pama corbului si nu rosii, cum erau de fapt. Mai mult, intra cu pantofii noi in biserica, desi nu se cuvinea.
Nu ii mai pasa de nimic, decat de pantofi.. insa la un moment dat acestia incepura sa danseze singuri si Karen nu putu sa se opreasca decat cand oamenii ii scoasera cu forta pantofii din picioare. 
La scurt timp dupa incident batrana doamna se imbolnavi grav. Karen insa nu voia sa ii stea alaturi, gandul zburandu-i mereu si mereu la pantofii rosii, mai ales ca in oras era o sarbatoare cu dans. Nu rezista si, in timp ce binefacatoarea sa isi dadea ultima suflare, Karen isi incalta pantofii si porni in pasi de dans spre oras.. 
Dansa fericita mult timp.. pana cand obosi. Dar nu se putea opri. pantofii o duceau in pasi de dans mereu si mereu inainte. Trecura multe ore si zile, Karen trecu pe langa binefacatoarea sa care era condusa pe ultimul drum si nu se putu opri... cu ultimele forte isi ceru iertare si realiza ca fusese orbita de acei pantofi toata viata, neputand aprecia ceea ce e cu adevarat valoros.
Dupa o vreme un trecator zari o pereche de pantofi rosii in desert. Karen fusese luata in cer, iar pantofii erau singurii care ii mai stiau povestea.

Hmmm... povestea asta mi-a amintit de o secventa dintr-un film. O tanara urma sa se casatoreasca si respectivul norocos avea tot ceea ce societatea putea invidia: statut social, slujba buna, pozitie sociala etc etc. Insa... in momentul in care eroina declanseaza alarma de incendiu, in loc sa se grabeasca sa o salveze pe ea, alerga innebunit dupa gadgeturi...

0 comments :

Trimiteți un comentariu