duminică, 11 august 2013

Sirenetta (Mica sirena)


Stiti povestea spumei marii? Ei bine.. mica sirena a avut parte de multe ecranizari si reinterpretari.. Cea pe care o propunem astazi este mai aproape de poveste. Grafic vorbind este poezie.


Video via youtube
Rezumat

 Pe fundul marii se afla palatul regelui... "siren" ? :)). Acesta acea 6 fiice, iar cea mai mica isi serba a cincisprezecea aniversare. In sfarsit putea iesi la suprafata apei sa priveasca spre lumea din afara marii
Tocmai in acea zi afara era o furtuna napraznica. Printesa reusi sa il salveze pe printul al carui vas naufragia din cauza furtunii. Ajunsi la mal insa, sirena fu nevoita sa se ascunda pentru ca cineva se apropia de ei. 
Trezit din lesin printul zari privirea persoanei care se apropiase si crezu ca aceea fu salvatoarea sa. Sirena fu tare trista... si se intoarse in adancul marii unde ii ceru vrajitoarei sa o transforme in om. Aceasta fu de acord si ii ceru in schimb vocea minunata, unica in lume. 
Dupa ce bau licoarea vrajita sirena se transforma in om. Ajunsa la palatul printului fu primita tare frumos si petrecu clipe minunate alaturi de acesta care o considera ca pe o sora. Picioarele o durea foarte tare si o ardeau, dar mica sirena era fericita alaturi de printul sau iubit.
Trecu un timp si printul trebuia sa se insoare cu printesa regatului vecin. O lua cu el pe mica sirena. Ajunsi in regatul vecin, printul o recunoscu in persoana printesei pe cea pe care o credea salvatoarea sa si nunta fu facuta cu mare alai. Mica sirena ii duse voalul miresei... pregatindu-se ca a doua zi sa devina spuma de mare.
In noaptea aceea surorile mai mari ii adusera un pumnal fermecat pe care mica sirena ar fi trebuit sa il infiga in inima printului pentru a putea redeveni sirena... Acestea isi vandusera frumosul par lung pentru a-si putea salva sora... dar mica sirena nu putu face acest lucru... iar a doua zi in zori se transforma in spuma marii.

0 comments :

Trimiteți un comentariu