vineri, 15 ianuarie 2016

Creatii Manuale - perna/e -


Buna :)
Va povesteam marti [ In lucru - Fata de perna ] despre proiectul colorat la care am lucrat in ultima perioada. Intre timp am terminat de crosetat, am facut si cateva poze... si am si cateva impresii in urma acestei experiente.
In poza de mai sus se afla cele sapte numere ale revistei, croseta (care este foarte faina :D) si ce a ramas di fire. 

Si a ramas ceva... :). DAR! As fi preferat la momentul in care am realizat ca nu imi va ajunge verde palid, sau violet pentru a respecta modelele sa nu fi ramas in plus asa mult roz si sa nu am emotii... Hahahaha.
Din fericire am improvizat si cu ceva efort si lucru stramt am reusit sa combin verde palid cu verde deschis si sa inlocuiesc cu alb si roz violetul si movul care nu imi ajunsesera....
La final a rezultat o fata de perna usor modificata (cromatic) - ceea ce nu este deloc rau. De fapt, daca stau sa ma gandesc, in mod obisnuit modific tipare si modele.. 

La partea care ar trebui sa fie spatele pernei (dar nu va fi) am respectat intocmai instructiunile. In timp ce lucram ma gandeam ca ar fi interesant sa fac doua pernute (in loc de una singura) si sa le dublez cu un material satinat, pastrand partea crosetata spre exterior - fata. Deocamdata le-am pus deoparte, pana voi gasi materialul potrivit.

Review:
Revista formata din sapte numere este interesanta. Nu stiu in ce masura se justifica pretul ( cred ca 105 ron a venit in total, 14 sculuri de acril a cate 25gr fiecare, 1 croseta metalica numarul 4, proiectul perna detaliat pe parcursul celor 7 numere, alte proiecte si sfaturi in fiecare numar - in medie 4/numar).
Nu am incercat inca alte proiecte decat cel cu perna - dar am intentia sa fac acest lucru - asa ca nu pot spune cum sunt redactate. Din experienta cu pernuta, urmatoarele lucruri ar fi de mentionnat:
- am lucrat nici larg, nici strans si, cu toate acestea, am avut surpriza sa raman fara verde pal, violet si mov; din fericire am avut cu ce improviza.
- sfatul meu ar fi, mai ales pentru cei care nu au mai lucrat/incepatori, sa se realizeze pentru inceput spatele pernei. TOT. Si sa se lucreze putin spre mai strans (nu gatuit). Asa va puteti orienta mai usor ulterior pentru a realiza fata.
- la partea din fata, formata din granny squares (patratele), ghidati-va dupa tabelul din numarul 4 al revistei - tabel care prezinta cromatic patratele. Invatati in prealabil cum se lucreza cele 4 randuri care formeaza un patratel (centrul are o culoare - primul rand; randurile 2 si 3 au alta culoare, randul 4 are alta culoare - este ultimul) si apoi ghidati-va, repet, dupa tabelul din numarul 4. In revista sunt cateva omisiuni (posibil greseli) care va pot induce in eroare. Dar, daca invatati cum se lucreaza cele 4 randuri si apoi folositi tabelul nu veti avea probleme. 
Daca chiar si asa nu va ajung firele conform schemei, improvizati! :P
Sper sa va fie de folos experienta mea si mi-ar placea sa vad ce proiecte ati realizat inspirate din revista - daca o aveti :D!  Poate, daca se aduna mai multe lucrari inspirate din revista, voi crea o colectie speciala pentru ele !

Pe curand!!

*
Reminder - Concursurile in desfasurare - Te asteptam cu drag :D !!!
Bucurii de ianuarie
-11-30 ianuarie (23:55)-
http://www.provocariverzi.ro/2016/01/tema-39-capace-de-pet.html
Tema #39 "Capace de PET"
(1-25 ianuarie 23:55)

0 comments :

Trimiteți un comentariu