sâmbătă, 21 aprilie 2018

A sasea Paturica Magica


Buna!
Ultima data cand am povestit despre aceasta paturica eram in mai, anul trecut. Incepusem sa o inchei si mergea chiar foarte bine. Apoi s-a imbolnavit Dodo... si paturica a stat la locul ei in cutie, asteptand. 
In septembrie am terminat-o [ si pe ea si pe sora ei numarul 7] pentru ca era singurul moment cand puteau ajunge la destinatie. Adica la Ralu. Aceasta este de fapt facuta pentru Christian :). In culorile formatiei lui preferate de fotbal.


De data aceasta sedinta foto nu a avut loc la mine in camera... Si nu neaparat pentru ca patura este enorma.  Dar acesta a fost primul motiv. E enorma. Doar vreo 78 de dreptunghiuri tricotate, apoi cusute in fasii din cate 6 si apoi prinse intre ele si crosetata de jur imprejur.


Nu am reusit sa ii fac un model anume. Totul a fost atat de amestecat in perioada aceea incat nici nu ma mira, dar nici patratelele nu prea permiteau acest lucru (la a lui ralu am reusit sa le combin ceva mai bine) - am incercat insa sa le asez in asa fel incat sa se alterneze frumos.

Firul folosit a fost rosa batihk. Mie mi s-a parut foarte... placut. Iti venea efectiv sa te refugiezi in patura, sa o lasi sa te imbratiseze si ... sa visezi frumos. Nu am avut insa timp sa o testez decat pe perioada cand am asamblat-o. Cert e ca ma lua un somn cand lucram la ea :)).
Sunt curioasa cum o spala Ralu la masina... este chiar foarte mare. Iata:


Lui Buni i-a placut foarte mult si faptul ca nu te plictiseau cand lucrai - fiind in degrade (desi cred ca i-a placut mai mult combinatia de la patura lui Ralu - careia eu i-am zis paunita... :))) Nu lui Ralu... paturii desigur. ) .


Pe pagina Paturici Tricotate veti gasi si celelalte povesti impletite cu drag, alaturi de Buni. Si cat de curand (in doua saptamani :P) veti citi si despre a saptea paturica (in poza de mai sus e un mic indiciu referitor la ea).
Pe maine!!


10 comments :

Laura spunea... [Raspunde]

Super!

Ella spunea... [Raspunde]

Buni are multa rabdare ... :)
Paturica este tare frumoasa si cred ca si calduroasa!
Weekend placut, Rux!
Pupicios! 😘😘😘

DIMI spunea... [Raspunde]

Hello dear Rux!!
Wow!! I love your blanket!! So beautiful!!!
Like the pattern and the colors ! You are so talented my friend!!!
Wishing you a lovely and sunny day! Hugs!
Dimi...

CARMEN spunea... [Raspunde]

Minunata idee! seara de multe ori, daca vizionez un film (majoritatea filmelor straine sunt aici la noi cu traducere vocală), simt ca... stau degeaba ☺☺☺ Tricotatul este o solutie buna pentru a da de lucru mâinilor neobosite ;-) O paturica... da, super idee. Ma intreb, cat cântareste patura in faza finala? (ca sa stiu cam cat material imi trebuie).
te pup. Weekend minunat Rux draga!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Laura multumim mult :)! Ma bucur ca iti place. :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ella da, asa e. Draga mea.
Este - este. Eu am incheiat-o si la un moment dat cand deja se adunasera mai multe randuri eram invelita in ea. Calduroasa si moale :P.
Multumesc mult, la fel <3!!
:*

copilarim spunea... [Raspunde]

@DIMI thank you :*! Ia am happy you like it. My grandma knitted - i have only finished it (put all the pieces together and crocheted around ;).
Have a lovely weekend as well!! <3
hugs :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN nu am cantarit-o ... :-s. Dar m-am uitat sa vad cate sculuri am luat si au fost 7 pachete de cate 5 (la curier scria putin peste 3kg). Deci 35 de sculuri au intrat la aceasta. Dar nu mai stiu exact cat avea unul..80-90grame...
Dar difera foarte mult materialul. Acrilul acesta mi s-a parut mai "lucios" si plin decat cel folosit la celelalte paturici [ Red Heart ]. La Red Heart Detroit difera iar foarte mult in functie de culoare firul. De exemplu firul violet deschis e subtire, pe cand cel violet inchis gros :))). Acelasi numar. Din combinatia aia e facuta paturica mea. De-aia stiu. Sunt tare curioasa ce vei alege!!

Deci si tu tricotezi fara sa te uiti la lucru ;))). Hihi. ;) Eu trebuie sa ma uit si la lucru... Dar cand e un model simplu, ca acesta (fara stiu eu ce inflorituri) atunci ma descurc si eu cat de cat fara sa ma uit mereu. Eu voiam sa fac o paturica "ciorapeste". Am vazut demult una si avea pe unele petecute cusuti canisi :))).

pupici cu drag :D. <3

Suzana spunea... [Raspunde]

Imi plac culorile la nebunie! Maini magice aveti!
Te cred si eu ca te ia cu vise frumoase in asa ceva!
Sa o foloseasca cu bucurie!
Weekend placut, draga Rux! Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Miu stai sa vezi si "paunul". am vrut si eu o paturica in degrade. dar nu mai au fire din acestea (eu voiam ceva cu violet... :P).
Un weekend minunat iti doresc si eu :P!
multumesc pentru gandurile bune
:*!!

Trimiteți un comentariu