joi, 12 aprilie 2018

Flori si culori " Livada inflorita "


V-am mai povestit despre livada mea, atunci cand abia incepuse sa ne incante cu frunzulite mici si verzi. Intre timp am avut parte si de flori. Cele albe sunt de visin, cele mici in ciochine (se vad in dreapta jos) sunt de aronia.


Fotografiile au fost facute pe 7 aprilie, intre timp floricelele s-au cam scuturat. Dar este tare frumos cum au crescut si mici crengute. Ma intreb daca vor face mustati crengutele. M-as bucura ;)).
Si afara pomii infloresc (sambata am vazut un pomisor alb-alb, cand mergeam spre Biserica sa luam lumina), dar eu ii privesc de la geam. Au tuns vreo doi nuci frumosi - in spatele blocului, dar spre marea mea tristete, nu si teii. Tare speram sa le faca o freza spre O :))). Iubesc teii, dar in sezonul de inflorire, din cauza ca e poluare si sunt foarte multi, e irespirabil :(. Poate la anu' am mai mult noroc. Hahaha.


Pana data viitoare impart cu voi inca o bucurie, cu flori si culori! Pentru ca, daca nu stiati inca...
🌺@Home with Ella gazduieste "Fleur and Color on Wednesday" 🌺


Episodul 08  " Livada inflorita "  
🌸 Rasfoieste si alte episoade pe Flori si culori - rubrica de miercuri spre joi 🌸


 🌸

11 comments :

Ella spunea... [Raspunde]

Superba "livada" ta înflorita! Dar nu m-am prins despre ce promisor? crengute de ... este vorba" In orice caz sunt superbe! Pe ele vroiai sa agati ouale?
Multumesc pentru participare, Rux draga!
Imi pare rau ca te detanjeaza atat de mult teii, eu una cred ca as dormi sub ei! 😅
Pupici! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ella visinul este cel cu flori albe. Langa el sunt crengute de Aronia, mai sunt crengute de mar japonez ornamental, de mar-mar... si nu mai stiu exact, cred ca s-ar putea sa mai fie si altceva. ;)) Care inca nu s-a "infrunzit".

Iubesc teii.. dar la noi sunt exagerati de multi: in fata blocului pe toata strada (si de-o parte si de alta), in spate vreo 3 sub geam, alti citiva in parculet. Si daca extind aria, altii.
Infloresc pe etape (ceea ce e frumos, desigur - pana acum 8 ani nici eu nu am avut probleme cu ei)... adica sunt si "salbatici". In prima faza, sau daca e vremea racoroasa si ploua, nu am probleme cu ei... cine stie ce. Dar... daca e foarte cald si nu sunt nici udati... atunci, cel putin cand e boom-ul acela de flori si mai incep sa se si treaca.... e dezastru. Zici ca esti intrun ceai enorm de ..gretos de flori de tei. E oribil.

In alta ordine de idei, eu am dormit sub tei in copilarie. In spatele blocului la buni aveam un parc de tei. Era tare frumos. Dar nu era poluarea de acum, erau tunsi periodic, udati.. in fine. Alte vremuri. :P.

Pupici :D

copilarim spunea... [Raspunde]

ps: scuze pentru greseli - nu imi mai bat bine unele taste
*intr-un
si
*exagerat
*cativa

Diana spunea... [Raspunde]

Hristos a inviat!
*
Frumoasa livada din casuta voastra! :) Cred ca vor face "mustati". :)
In ultimul timp n-am prea observat schimbarile in natura dar luni noaptea, cand am iesit cu Miki (catelusa), am simtit un parfum suav care m-a facut sa ridic ochii din pamant: pomii inlforisera si... imi zambeau. :) Le-am zambit si eu. :)
Noi avem in spatele blocului un singur tei - exact in fatza balconului nostru - si care ne cam ia din lumina, dar ma bucura tare mult (am facut, totusi, cerere, sa il "tunda" un pic) :) In acest tei poposesc doua turturele care mananca pe pervaz si tot aici poposesc vrabiile, cotofenele si, din cand in cand, o ciocanitoare. :) Ba chiar si porumbeii mai poposesc in ramurile teiului, la "concurenta" cu turturelele. :)
Zile fericite iti doresc, cu drag! Pupici! <3
P.S. Te rog sa ma scuzi ca nu am prea ajuns pe blogul tau in ultimul timp.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana Adevarat a Inviat!!

Si eu sper sa faca - sa vedem, poate ii plantez pe dealul din spatele blocului (e un delusor micut.... cam de inaltimea unui mezanin de bloc... cam asa).
Eu am observat sambata un pomisor (culmea tot noaptea) inflorit, cand am fost sa luam lumina. Era atat de frumos! Alb in noapte si parfum era atat de fiiin. O placere (adica ma puteam bucura si eu de el).
La mine sunt exagerat de multi. Unul exact cum ies din casa (nu stiu daca mai stii, dar am pus la un moment dat o poza cu inima din piatra, de la rondul cu teiul era). Si o gramada in rest. Si chiar imi plac, nu erau ani sa nu ii aduc lui buni flori. Dar de vreo 8-9 ani s-a schimbat ceva si efectiv e insuportabil cand infloresc (plus ca e clar ca sufera - sub ei e mereu negru si plang; nu toti - unii care probabil ori sunt prea sufocati de poluare si nu au suficient spatiu..). Cei dinspre strada ar trebui udati la greu cand este cald (pe timpul noptii) si desi pe vremuri se intampla acest lucru, in ultimii ani rar am vazut (cred ca o singura data) o astfel de actiune). Dar acum 8-9 ani nu aveam nici capuse in zona... si multe alte lucruri nu erau.

Cu un tei, m-as descurca si as fi fericita. Poate si cu mai multi daca i-ar tunde. Oh Doamne.. hahaha sunt uriasi. Sa vezi cum se fac cand or infrunzi :))).

Iti multumesc mult si ma bucur ca ai revenit!! Sper ca e totul bine. :D
Ai pierdut insa aventurile prin care a trecut Sebi :O.... omgce ne facem?:)))))
Glumesc :P. Pupici!!!!!

coco spunea... [Raspunde]

cat ma bucur sa vad acesti muguri, prea am dus dorul!

Mirela spunea... [Raspunde]

Superb, o livadă înflorită e unul din cele mai frumoase lucruri care se pot vedea! Să ai o săptămână ... înflorită! :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@coco da... si eu ma gandeam la fel ;)). Asa m-am bucurat sa vad crengutele metamorfozandu-se.:P

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mirela multumesc mult!! :) Sa fie, la fel !! :D
Intr-adevar e o mica minune, intr-o glastra albastra ;).

Suzana spunea... [Raspunde]

Minunata livada! Acum ca o vad, arata superb. Daca au flori, inseamna ca le merge bine. Asa ca sigur vor face si mai multe ramurele. Pupici tie si livezii tale! Mi-a placut mult!
Toate cele frumoase si luminoase, draga Rux!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Miu asa mai de interior... dragile de ele. dar s-au straduit :).
ma bucur mult ca ti-a placut. Si mie imi e draga. Ma uimesc de cum cresc unele mai repede, altele mai incet. Unele frunzulite sunt inca in stadiu de boboci mici mici....
Iti multumesc mult. Pupici!!

Trimiteți un comentariu