miercuri, 25 aprilie 2018

Miercurea fara cuvinte " Eu 💗 carti. "







Episodul 176 de la Miercurea fara cuvinte. Joc de imagini, initiat si gazduit de Carmen. Devenit si "tematic" in timpul celor doi ani cand Calin i-a purtat de grija.


  🌸
Tema: Romanul de pe noptiera. 
foto 1 - 25.04.18 😊

foto 2,3 - 25.04.17 😎


🌸 🌸 🌸

20 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

La miez de noapte, inconjurate de carti <3
ma bucur mult ca am propus sa fotografiem cartile care ne delecteaza in aceasta saptamana :-) wow, cata literatura japoneza citesti! nu este greoaie? mie asa mi se pare... dar bineînteles ca este chestie de obisnuinta, pentru tine este o adevarata desfatare.
Somn usor si vise placute iti doresc, Rux draga!
Happy WW! ☺

Suzana spunea... [Raspunde]

Ce dedicata esti literaturii japoneze! Cred ca ai de mult timp aceasta pasiune! Frumos!
Lectura placuta, draga Rux, alaturi de autorii preferati!
Pupici si Happy WW!

DIMI spunea... [Raspunde]

Hello dear Rux!
I love reading books too!
Yours look very interesting!
Enjoy your day! Hugs!
Dimi...

Maria spunea... [Raspunde]

Aceeași observație o am și eu: o mulțime de literatură japoneză!
O zi frumoasă!

Ella spunea... [Raspunde]

おはよう!
Ce de carti ai "pe noptiera"! 😅
Eu am citit Padurea Norvegiana de Haruki Murakami. Este singura carte scrisa de un japonez pe care am citit-o.
Cartea este văzuta ca un roman de dragoste însa eu nu am perceput-o asa. Tu ai citit-o?
Lectura placuta în continuare! 😅
Pupicios! 😘😘😘

Silvia spunea... [Raspunde]

Vad ca ai o carte de Yu Hua. Si eu citesc una scrisa de el, mi-ar placea sa aflu parerea ta despre cum scrie. Lectura placuta, te invidiez pentru rezerva de carte!

Cristi spunea... [Raspunde]

Faine si interesante desigur! Happy WW, Rux! :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN Daaa :). Adevarul este ca eu citesc (cel mai bine) noaptea... Dar sunt perioade cand citesc si (toata ziua) pe timp de zi. Imi amintesc ca in liceu petreceam cate un weekend intreg cu nasul in carti - imi facusem un "loc de lectura" special, pe pervazul geamului. Deschideamm geamul dintre camera si balcon (care era inchis) puneam o patura si o perna si ma cocotam si citeam.

Pare multa literatura japoneza dar de fapt sunt doar doua carti in tot teancul (pe una am citit-o deja Kenichi Yamamoto - Enigma Rikyu, cealalta este de eseuri si e inca in asteptare). Mai sunt: o carte scrisa de un autor chinez si una de un autor englez (avand ca tema intr-adevar povestea celui care a inspirat "Shogunul", William). Cartea pe care am avut-o pe noptiera (cu privighetaoarea) este scrisa de o autoare coreana.

Literatura japoneza, din cate am citit pana acum (si o parte din carti, cele citite in 2017, sunt in lista de aici) ... mi s-a parut exact opusul termenului de greoi. Din contra.
Dar, inainte sa o descopar, si eu aveam exact aceeasi impresie - ca s-ar putea sa fie greoaie. Cred ca tine putin si de imaginea pe care o avem despre acele locuri - imagine ce ne-a fost "creata" ca sa spun asa:P.

Chiar este o adevarata bucurie... si, cel putin pana acum (cu vreo 2 exceptii cand mi-a fost putin greu pana am reusit sa ma conectez la text, dar nu neaparat din cauza cartii, ci mai degraba a starii mele din acele momente) am avut numai experiente placute, uimindu-ma si pe mine cum pot citi carti cu subiecte din cele mai diverse (unele destul de controversate) fara sa ma chinuiesc ulterior timp indelungat [ de ex dupa ce am citit Lorelei a lui I. Teodoreanu vreo doua saptamani plangeam din orice .... Dupa Concert de muzica de Bach a lui H. P. Bengescu aveam impresia ca sufar de toate bolile si Rosu si Negru a lui Stendhal inca ma mai bantuie... hahahahaha ]si ramanand cu amintiri placute si lectii folositoare .

Probabil conteaza putin si prima carte citita. Eu pe prima mi-am propus sa o recitesc (Cartea ceaiului - Okakura Kakuzo) pentru ca la acel moment stiam destul de putine lucruri despre cultura, obiceiurile si traditiile lor... La fel despre istorie, modul de a gandi si a se comporta. Daca m-as fi luat dupa cartea aceea, probabil ca nu as mai fi incercat (prea curand) o alta. Apoi am citit Eleganta Ariciului - a lui Muriel Barbery (care mi-a retrezit curiozitatea de a descoperi prin ochii unui japonez un roman) si intamplator mi-am cumparat in perioada respectiva si 1000 de cocori scrisa de Yasunari Kawabata. Si de atunci, de la cei 1000 de cocori, ... "e istorie".

:P
Happy ww!!! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Miu Hehe. De fapt... nu chiar. Doar din 2016 am inceput sa citesc literatura japoneza (la inceput o vanam - se gasea destul de greu si aveam mereu emotii sa nu dau peste "maculatura- dar din fericire pana acum nu a fost cazul ).

Iti multumesc mult! Sa fie timp, ca provizii mi-am facut o multime :P.

Pupici cu drag :*!!
Happy ww

copilarim spunea... [Raspunde]

@DIMI they are the next best think to real travelling :).
I am glad you find them interesting. From this ones I have read only two so far.. :P.
Thank you for your wishes <3.
Maybe you can talk and show us some of your favorite books as well ! :)
Hugs

copilarim spunea... [Raspunde]

@Maria ;)) Ar fi trebuit sa pun poze cu cele 4 coloane" de carti citite in ultimii 2 ani si putin - acolo s-ar vedea mai bine. Dar aici sunt doar 2 carti scrise de autori japonezi. :P E drept ca William Samuraiul are legatura directa (desi este scrisa de un englez), iar cea cu privighetoarea (pe care tocmai am terminat sa o citesc) are legatura si cu Tara Soarelui Rasare.
Happy WW :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ella konnichiwa (こんにちは) :P.
Alea multe se aflau pe noptiera mea foarte autentica - pe parchet. =))))) Sunt patru carti care au ajuna la mine fix acum un an (comandate de zilele cartilor) si mi s-a parut potrivit sa le adaug si pe ele in articolul de azi, pe langa cartea de pe "noptiera - laptop". :))

Fix Padurea Norvegiana nu am citit :))). Stiu ca este foarte populara. Murakami este un autor foarte intersant. Apropiat de literatura .. cum sa ii zic, de scrierea specifica japoneza (pe care am intalnit-o in majoritatea cartilor citite) este romanul sau "Autoportretul scriitorului ca alergator de cursă lunga" [ si da mereu ii uit titlul.. haha]. Este si prima carte scrisa de el pe care am citit-o. Citind cartea aceasta am fost foarte surprinsa apoi cand am parcurs povestirile din Dupa Cutremur. Era altceva, se simtea influenta japoneza, dar era altceva. Apoi au urmat In noapte si Barbati fara femei. (am avut oarecum noroc pentru ca fiind lecturi mai scurte m-am putut obisnui cu stilul lui de a scrie) ... urmate de La capatul lumii si in tara aspra a minunilor. Cred ca daca aceasta ar fi fost prima carte citita de mine (scrisa de un autor japonez) as fi putut folosi termenul de "groaie"... M-am impotmolit putin [ aveam si o perioada foarte obositoare in acel moment ]- adica am tot lasat-o deoparte, iar o incepeam, iar deopartea...
Apoi, dupa ce am citit 1984 a lui G Orwell, i-am acordat timpul si atentia mea si am descoperit o altfel de literatura japoneza, cu multe influente (Murakami insusi a declarat la un moment dat ca este un "outcast al literaturii japoneze") si ... in cele din urma, fascinanta. Dar Murakami nu este etalonul, ca sa zic asa, literaturii japoneze contemporane.

Am inteles ca s-a facut si film dupa Padurea Norvegiana. Totusi e singura pe care nu o am... Dans dans dans, In cautarea oii fantastice si Iubita mea sputnik sunt pe lista de asteptare insa.

Revenind insa la cartile citite - cea mai apropiata de literatura japoneza este cea cu Autobiografia. Restul au amprenta, dar nu sunt reprezentative. Sunt altceva. Altceva interesant.

Pupici cu drag si multumesc mult, la fel !!! :D

[ va trebui sa verific daca nu o am totusi luata si daca nu sa iau si Padurea si dupa ce o voi citi sa schimbam impresii :D]

copilarim spunea... [Raspunde]

@Silvia da, asa este. Si abia asteptam sa o citesc, doar ca am pus-o atat de bine incat ... nu o mai gasesc :O. Asa ca nu am citit-o inca.
Dar acum, dupa ce termin Sete de iubire a lui Yukio Mishima, chiar am sa o caut si dupa ce o citesc voi reveni cu pareri.

Am fost insa foarte placut suprinsa de Anchee Min (am citit doua carti de inspiratie istorica scrisa de ea, superb) si de scrierea autobiografica a lui Mo Yan (Schimbarea) - doi scriitori chinezi care s-au strecurat printre lecturile mele din ultima perioada.

ps: M-am uitat sa vad despre ce cartea este vorba - foarte interesanta, cel putin din cat am putut vedea in preview-ul de pe net (eu mai aveam inca o carte scrisa de acelasi autor in wishlistul meu de la Libris :D ).

Lectura placuta sa avem <3. Promit sa povestesc despre cartile citite (lista exista deja pe blog, la Biblioteca - repertoar, va trebui sa o completez, pentru ca doar ce am citit in 2017-2018 e complet... si sunt foarte multe din 2016. Asa vad si eu mai usor ce am, ce am citit ... ce nu :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Cristi :) ma bucur :D
Happy WW
:D

Poteci de dor spunea... [Raspunde]

Interesant "turnuleţul" tău de lectură! Şi au am vrut să zic că observ o înclinaţie spre literatura japoneză. Dar am citit şi comentariile şi m-am lămurit.
Seară frumoasă, Rux!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Poteci de dor am un turn gen pisa de foarte mare inclinatie din aceasta :))))).
:D
happy ww :D si o seara minunata!

ps: acum lecturez din Agatha Christie Vinovat fara vina, pentru Buni :D.. iar mai pe seara imi iau si eu portia :)).

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Wow ! Ce cărți minunate ! Mi-ai atras atenția - sunt curioasă dar nu am cum să fac rost repede de ele !
Spor la lectură ! Poate scrii câteva citate minunate din aceste cărți la "Citate favorite"!
Pupic !

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza sambata am pregatit deja un articol la coltul de lectura despre "privighetoarea" coreana.
Pentru mai nu am programat inca ce carte sa abordez la coltul de lectura. Daca e vreo carte pe care deja am citit-o (poti sa le vezi aici si ti-ar placea sa povestesc despre ea cu draaaga inima. Nu prea mai scot citate (ca sa fiu sincera) din carti... Dar imi face o mare placere sa pot povesti si face schimb de pareri despre ele. Si la o adica pana atunci ma pregatesc daca stiu din timp. :D

Pupici cu drag <3
si happy WW!!!!

[ps: pot sa alegi si mai multe titluri, chiar ma bucur! <3)

Nima spunea... [Raspunde]

Multumesc! Mi-am notat. >:D<

copilarim spunea... [Raspunde]

@Nima ma bucur :). Cu drag! :)

Trimiteți un comentariu