vineri, 20 aprilie 2018

T: Unicorn Curcubeu (prototip)


Tanaaaam!! Hai ca de data asta nu a mai durat un (secol de singuratate) car de ani acel "in curand". Va povesteam mai acum cateva zile (deunazi 😜) despre cutia unicornului curcubeu si despre cum am scos din sertare si cele doua albume cu poze facute pe cand am lucrat unicornii. 
Asadar azi calatorim cam pana prin sapte septembrie 2015 sa vedem cum s-a nascut cel care e strigat de Micul N - "Calu?" si... puteti sa va luati notite, poate va inspira sa incercati sa aduceti si voi la viata desenele celor dragi (sau ale voastre, de ce nu!). Mai ales ca... iunie nu e foarte departe. 


Pasii pe care i-am parcurs au fost urmatorii:
1. Am facut schita jucariei, pornind de la desenul propus de castigatoare - Bianca.
2. Pornind de la desen, am realizat partile tiparului
3. Am decupat din fetru respectivele parti.
4. Mi-am ales fire de acril din care sa realizez coama si coada in culorile curcubeului.

Apoi am inceput sa cos (cu feston) de jur imprejur calul. Poate parea usor, dar si fetrul are meandrele lui. Se cam deformeaza. Asa ca mare atentie. Eu am vrut o jucarie cat mai fidela realitatii, as fi putut sa o fac mai simpla (din doar doua parti - si sa stiti ca varianta respectiva nu este cu nimic mai putin frumoasa ;P). Sunt in total 5 parti principale care trebuie cusute la un loc.  Bineinteles sa nu uitam cele doua urechiuse :P.


Spre final am prins si coada, apoi am inceput sa umplu unicornul cu  puf din acela ecologic din perna :P. I-am cusut coama si cand am terminat de adaugat umplutura am cusut si copitele. Am lipit ochisorii mobili si am inceput sa lucrez la sa. Saua este realizata tot din fetru pe care am cusut margelute.

Cornul a fost una dintre cele mai mari provocari. Initial voiam sa il fac tot din fetru dar iesea prea gros... Asadar am cautat margelute in culorile curcubeului si... iata ce a iesit. Totul e sustinut de o sarmulita, ceea  ce il face usor "sensibil" afectiunii prea puternice (are saracul niste emotii.... ma tot intreaba cand vine Micul N... lol).

Si aceasta a fost povestea prototipului. Va urma si cea a versiunii lucrate pentru premiu. Ce spuneti? V-ar placea o astfel de provocare? Sa mai organizam un astfel de concurs?
Pe curand :D!!





12 comments :

DIMI spunea... [Raspunde]

Hello dear Rux!
Wow!What a beautiful creation!!
Your unicorn is adorable!!!So cute!!
Gorgeous pictures too!
Thank you for sharing this tutorial!!
Wishing you a lovely and sunny weekend! Hugs!
Dimi...

Ella spunea... [Raspunde]

Foarte frumos si foarte explicit tutorialul tau! Multumesc!
Un weekend placut! Pupicios! 😘😘😘

Mirela spunea... [Raspunde]

E o minunăție, te felicit! Eu doar am desenat unicorni, sunt speciali, au o uriașă semnificație și sunt exclusiv albi, ca și al tău! Unicorn curcubeu, succes participanților, dacă va fi concurs! :)

coco spunea... [Raspunde]

hmmm, e adorabil, o sa incercam la iarna, acum... a venit primavara, ne bucuram de ea, o sa tin minte de simpaticul asta!

copilarim spunea... [Raspunde]

@DIMI thank you <3!! I am really happy you like it.
I wish a wonderful weekend as well <3!!
hugs :* !!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ella :D
ma bucur mult! el este prototipul. Am programat si premiul (m-am gandit sa arat cum, desi oarecum seamana foarte bine, am schibat una alta de la un unicorn la altul).

pupici cu drag!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mirela multumesc mult!! <3
Sunt minunati.
Imi amintesc ca am desenat si eu in general un cap de cal... era atat de frumos.... l-am facut cadou cuiva la care tineam mult. :)
Pupici !!

Suzana spunea... [Raspunde]

Fain tutorial! Eram curioasa daca ai incercat sa lipesti asa ceva cu glue din acela din pistol, incalzit. Ma refer la fetru.
Multumesc, draga Rux pentru explicatii. Un weekend minunat sa ai! Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@coco :D el aici va asteapta ;) - atunci cand vi se face chef de mesterit :P
Pupici cu drag <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Miu nu am folosit niciodata pistolul (chiar am unul.. doar ca nu a vrut nimeni sa il probeze si stii ca eu am "problema " cu mirosurile :P). Am vazut insa ca multa lume lucreaza cu pistolul pentru ca este mult mai rapid... :)
Pupic cu drag <3!!

CARMEN spunea... [Raspunde]

esti grozava! jucaria Unicorn este cea mai la moda jucarie la ora actuala. Toate fetitele au colectie de ponei si unicorni, cei mai valorosi fiin cei cu coama curcubeu - exact ca cel realizat de tine. Stiu acestea pentru ca avem 2 nepotele care vin mereu in vizita la noi. Mai avem doua mamarute pe care le vizitam la Ulm, fetitele verisoarei mele. Toate sunt indragostite de unicorni <3
La urmatoarea vizita a nepotelelor, voi urma tutorialul tau si voi crea cu Greta si Emma proprii unicorni! deocamdata multumesc pentru idee si promit sa revin cu "dovezile" ☺☺☺
Pupici. Start bun in weekend! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN wow!! serios? atunci ma bucur mult ca am gasit exact acum materialele. Saptamana viitoare am programat si tutorialul de la premiu :D.

Sunt sigura ca va veti distra foarte tare si abia astept sa va vad unicornii <3.

:* pupici cu drag si un weekend ralaxaaaant si minunat :D

Trimiteți un comentariu