joi, 24 mai 2018

Flori si culori " 11 luni si flori de tei "


Anul trecut pe 20 mai au inflorit teii. Stiu pentru ca i-am pozat, iar dovada e fotografia de mai sus. Era intr-o sambata seara si iesisem la plimbare cu floarea alba de mai jos. Nu ma mai apropiasem de multa vreme atat de mult de tei si .. pana s-a incalzit vremea ne-am inteles destul de bine [ ba chiar aveam sperante ca ne vom intelege toata perioada cat vor fi in floare ].
Eu nu ii pot condamna. De udat nu sunt udati cand e cald (altfel nu s-ar usca din iunie frunzele), de poluare au parte din plin (iar unii au sub ei o chestie neagra si lipicioasa si efectiv plang - si asta nu se intampla inainte). Dar tot frumosi sunt.


Pe 21, intr-o duminica insorita, ne-am plimbat putin (asa pletosi - el adica) si apoi am mers acasa si ne-am tuns (adica eu pe el). Dupa care el (obosit de atata efort depus ) si-a adjudecat locul pe care stateam eu (a se vedea ca doarme langa agenda mea rosie - cea in care imi organizez si acum articolele, cartea din care citeam si... nu mai stiu exact ce mai aveam de lucru..lol).
Ah... si in stanga, in mov si albastru... da, da... sunt eu. Da, stiu, am iesit bine.. Bine de tot. Din cadru. Dar nu era despre mine 😁.

11 luni trec repede. Daca nu uit, peste o luna, voi scrie despre libelula si va arat si poze 🌼. [ nu uit ca mi-am notat in agenda... hahahaha ]

Pana data viitoare impart cu voi inca o bucurie, cu flori si culori! Pentru ca, daca nu stiati inca...
🌺@Home with Ella gazduieste "Fleur and Color on Wednesday" 🌺

Episodul 14  " 11 luni si flori de tei " 
🌸 Rasfoieste si alte episoade pe Flori si culori - rubrica de miercuri spre joi 🌸

12 comments :

Zina spunea... [Raspunde]

Dormea frânt de oboseală, ca un copilaș! ☺

Mirela spunea... [Raspunde]

Teii și vrăjitorul lor parfum!
Anul trecut înfloreau teii și fiica mea termina frumos liceul, chiar azi e un an de-atunci și parcă am retrăit emoțiile acelea! :P
Apoi m-am calmat în timp ce ea mergea săltat către cursurile de grafică. :P
Cățelușul tău e un scump, o minunăție care, precum orice albișor cârlionțat care se respectă, își alege singur locul preferat din casă! Așa fac și pisicile noastre!
O zi de vis, Rux! :)

Ella spunea... [Raspunde]

Da, 11 luni trec repede, dar golul din suflet ramane si parca se mareste .... Statea cuminte la tuns, Dodo?
Si aici sunt tei, dar eu cred ca sunt un fel de tei salbatici ... nu miros asa de tare ca cei pe care îi stiam eu. Sa ai o zi frumoasa si sper ca ti-a mai trecut din raceala! Pupicios! 😘😘😘

Suzana spunea... [Raspunde]

Nici nu imi vine a crede ca trece timpul atat de repede.
Din miros de tei, in miros de tei...
Toate cele bune, Rux! Pupici!

Ella spunea... [Raspunde]

Cred ca I-ai dat raceala si blogului tau!
Nu se mai actualizeaza! 😅

copilarim spunea... [Raspunde]

@Zina da, asa dormea puiul mic, exact ca un copilas <3. :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mirela eu am copilarit cu o padurice de tei in spatele geamului in copilarie. Dar acum nu ii suport. Si sunt 2 motive:
1. poluarea - teii de atunci si pana acum au crescut, la fel si asfaltul, poluarea si inconstienta umana. Nu e normal ca niste copaci atat de mari sa nu fie udati... si sa fie sufocati. :(
2. imi face extrem de rau mirosul lor agresiv [care vine din punctul 1] si.... la noi in oras pot zice ca sunt NUMAI tei. In fata blocului de ambele parti ale strazii, in spate, in laterale... peste tot. Si nici nu i-au mai toaletat pe unii.

Cand incep sa infloreasca, daca nu e foarte cald si ploua e perfect... cand sunt toti in floare si e foarte cald si nu ploua e oribil :)))). Asa ca stau in casa si rabd. LOL.

Dar si eu incerc sa imi amintesc doar momentele frumoase care ma leaga de tei. Si sper ca la un moment dat, in viitorul cat mai apropiat, sa ma pot plimba cand sunt ei in floare, linistita. :P

Asa era si va fi mereu zanul Dodo. Si era prietenos cand venea vorba de pisici :)). Doar ca se ducea cu ele cu un entuziasm ce nu era primit foarte bine, asa ca trebuia sa ma asigur ca nu se alege cu vreun "refuz" mai hotarat ceva :P.

Multumesc mult :), la fel !!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ella luna asta s-au aliniat.... pe 23 si 24 11 luni, vineri si sambata 48 de saptamani. Noroc ca ma tine micul N in priza si n--am timp de nimic....

Oh... ohohohoh... am la povesti cu tunsul pentru 14 ani, 7 luni si 2 zile :)))). Eu l-am tuns de cand era mic...
Statea si nu prea, depinde. Uneori ne "luptam", alteori colabora perfect cat avea chef... in alte dati ieseam cu el cu insulite pe corp =)))))) [ deobicei cand puteam sa ii pun hainuta peste ].
Si la cap trebuia sa ma inarmez ca deobicei ma si capsa... Cand venea vorba de tuns [ si taiat gherute ] cred ca slabeam un kg si aveam degetul aratator de la mana dreapta cu ditamai vanataia, de la presiunea pe foarfeca.
Dar cine avea apoi bebe Dodo molicel? Si care bebe Dodo topaia in voie ca o caprita prin toata casa? :)))

Si noi avem mai multe tipuri. Deja in spatele blocului e un miros insuportabil... poate si pentru ca e foarte cald si poluare si nu sunt udati. Sunt insa unii care nu miros nici foarte puternic, nici foarte slab - potrivit si daca e vreme buna ne intelegem.

Multumesc mult - abia astept sa scap!!! Pfff de 8 ani m-a ocolit [ cat am stat cu Do nu am racit decat rareori, cand eram plecata deobicei... - se spune ca ai imunitatea mai crescuta, chiar asa a fost, ma si laudam in ultimii ani ca veneau ai mei zob de nu mai stiau de ei si eu nu aveam nimic... ].

Pupici :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Miu Da.... uneori ma gandesc ca parca ar fi un vis si ca maine ma trezesc cu gherutele pe marginea patului si cu dumnealui in mijlocul camerei privindu-ma ca sa ii dau drumul... si seara ma va privi din pragul usii fix cand vreau sa schimb apa testoaselor, pentru ca el vrea sa faca nani in camera exact atunci :)). [ pe drept cuvant ]

Pupici :*

[p.s. si ce miros ca mi-a mutat azi nasul, asa infundat cum e... buuuuhuhuu. bleah - ca nu mirosea frumos... :( ]

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ella nu? ma intreb de ce. am oprit rss-ul. poate de aia :O. hmmm cred ca da. :))) am sa ii dau iar drumul. nimic nu mai apuc sa fac :(((
gata ma culc ca maine la 7 imi da frumuselul mic trezirea!!

Mirela spunea... [Raspunde]

Of...n-am știut că nu mai este! Așa pățeam cu Serafina, pisicuța noastră îngeraș, o frumusețe moale, care a părăsit lumea asta înainte de a împlini 6 ani. Nimic n-o va înlocui, dar avem acum doi nebunatici, Picky și Odin, gemeni, drăgălași și poznași. Pikinii noștri au împlinit 6 ani în 28 februarie, mulți ani de-acum înainte le doresc! Cu teii așa este, am mai auzit, dar, din fericire și noroc, ai ”noștri” sunt într-un parc cu aspersor, răcoros, dacă tot n-am curte! Cei de pe străzi, cine știe, teii cresc frumos când sunt liberi, lângă păduri, nu în asfalt, îți dau dreptate. Multă sănătate! :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mirela chiar azi se implinesc 48 de saptamani. Uneori mi se pare ca e doar un vis si maine ma voi trezi cu el privindu-ma de jos.. :)).

Ce bine ca se ingrijesc de parculet! E clar mirosul viciat de la poluare. Cand au inflorit la inceput (acum o saptamana) era rezonabil. Azi deja ma arde pe gat daca deschid geamul. Sunt copaci mari, care au nevoie de spatiu... nu metru patra si apa ioc. Nu stiu zau pe ce lume traim. Cand eram mici venea masina si ii uda cu furtunul.. Tz.. dar na.. acum ne-am "smecherit".

Pupici cu drag si multumesc mult penntru urari - la fel.

ps: era sa uit pe fuga cum scriu sa ttrimit salutari pikinilor <3!! Si un gand bun pentru pufusorul ingeras <3.

Trimiteți un comentariu