sâmbătă, 26 mai 2018

#04 Poveste Japoneza - Catinca Oprea (CDL)


Buna 😋,
Cand am facut programarile [ pe la finele lunii trecute ], am lasat neterminat acest articol [ si, desigur, mai sunt cateva care au avut nevoie de mici completari]. Voiam sa scriu despre una dintre cartile [si ] pentru copii si nu stiam pe care voi reusi sa o "bifez".
Inca eram nehotarata acum vreo doua saptamani cand, din intamplare, am aflat ca intr-unul dintre cluburile de pe facebook in care sunt inscrisa, se afla si autoarea acestei carti si, pentru ca era vorba atat despre Japonia cat si despre papusile mele preferate [ japoneze], iata ca asa am decis care dintre cele doua carti va fi prezenta azi la coltul de lectura [ cealalta - in iunie 😋].
Despre carte am mai "pomenit" putin si aici -  TpT - Episodul 02. Uitasem cu desavarsire 😔, asta poate si pentru ca acel episod a fost filmat in ultima duminica pe care eu si Dodo am petrecut-o impreuna fara perfuzii si alte cele. Am descoperit acest lucru acum, intamplator, dupa ce deja facusem pozele si stabilisem subiectul, in timp ce tot incercam sa vad ce s-a schimbat la youtube in ultimul an... 😅, de nu mai pot edita mai multe clipuri intr-unul singur.

Dar sa revin la carte. Formatul este A4, are 20 de pagini [ plus copertele], hartie usor cartonata, lucioasa. A aparut in anul 2010 si eu mi-am cumparat-o de pe Libris.  Povestea este scrisa de Catinca Oprea, iar ilustratiile sunt realizate de Ilinca Oprea. Inca de cand am citit-o prima data mi-a lasat senzatia ca este "de acolo". Mie personal mi-a placut foarte mult si de fiecare data cand vreau sa imi "bucur ochii", o iau si privesc ilustratiile. Cat despre suflet... iata un scurt fragment - finalul :
"Intamplarile urate din viata sunt pline de nisip, in care ne afundam fara scapare daca nu invatam sa cautam pietrele pretioase ascunse prin el. De aceea, este nevoie ca din cand in cand, sa deschidem un sertar cu nisip, sa il desertam si sa scormonim prin el, atent si cu credinta ca, incet-incet, din marea de graunte plumburii, vom ghici cateva straluciri.
Nu exista pumn de nisip, fara piatra pretioasa."
- Poveste Japoneza, Catinca Oprea-
Daca ati citit-o si voi [sau o veti citi ] si vreti sa povestim mai multe despre carte, pot crea in timp o colectie in care sa va inscrieti link-ul. 😌 Voi doar dati-mi de stire. Hihi!!

**
La CDL am mai povestit despre:
- #00 Coltul de lectura
- #01 Regatul lui Kensuke - Michael Morpurgo (CDL)
- #02 Buddha din podul casei - Julie Otsuka (CDL)
- #03 Dansul privighetorii de primavara - Kyung-sook Shin (CDL)

 

6 comments :

DIMI spunea... [Raspunde]

Hello dear Rux!
Your doll and your photography are absolutely gorgeous!
Such an adorable doll!!! Thank you for sharing!
Wishing you a lovely day and a happy weekend! Hugs!
Dimi...

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

"Nu există pumn de nisip fără piatra prețioasă !"
Mi-a plăcut mult fragmentul ales din povestire !
Weekend plăcut ! Pupic !

copilarim spunea... [Raspunde]

@DIMI than you :)!! She's one of my latest dolls ;)). Love her curls :D.
And I also love the book ;)).
Hugs!! From me and Mirakuru [ the socks dog :P ]

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza imbratisari cu mult drag!! ;*
Si mie mi s-a asezat pe inima. Cernem... cernem :*!!
Pupici! <3

Micaela Gh spunea... [Raspunde]

Citind postarea ta am devenit si mai nerabdatoare sa ajunga la mine carticica mea <3
Pupici si imbratisari :))

copilarim spunea... [Raspunde]

@Micaela gh eu cred ca iti va placea cu siguranta <3. :*
Pupic!!! <3

Trimiteți un comentariu