vineri, 11 mai 2018

Pancakes cu cacao - by Rha


Buna :)!
Imi lasasem ziua aceasta libera pentru ca speram sa va pot povesti despre ce am mai lucrat.... Dar, nu mi-a iesit planul initial si atunci mi-am amintit ca am gasit poze cu pancake-urile pe care mi le-a pregatit Ralu acum ceva timp (pe 27 si 28 martie 2013 😜, cand abia descoperisem acest fel de mancare si ma rasfata ea, pregatindu-mi-le).
Poate ca nu a fost cu totul intamplator...



Eu v-am mai povestit deja despre pancake-uri...  in mai multe dati chiar. Cred ca reteta a mai fost pomenita deja... dar, de exemplu, cele de mai sus sunt un experiment al lui Ralu cu.... cacao. A pus putina cacao, si a redus cantitatea de faina. Da, nu sunt arse... sunt cu cacao ;))))).
Au iesit tot pufoase, gustoase.. dar a fost singura data cand mi le-a pregatit asa. A doua zi le-a pregatit clasic, si mi-a facut si inimioare:



De cand a fost micul N pe la noi nu am mai reusit sa mananc pancakes. Am o vaga banuiala de ce. Unul dintre motive este faptul ca deobicei (mereu) eu mancam pancakes alaturi de Dodo. Al doilea poate fi de la faptul ca poate organismul meu nu mai tolera asa bine oul si zaharul si laptele... si poate a vrut o pauza. 
In fiecare seara aveam "cantarea Romaniei" - ii aratam tigaia, ii explicam ca daca "imi canta pe do de sus, sau do de jos", nu se fac mai repede... :))). Si uite asa a mai trecut o saptamana. 46.


Il astept cu nerabdare pe micul N care a crescut... :P. E baietel mare deja... Dar si baieteilor mari le plac iepurasii de pancake nu?:P
Si... acestea fiind scrise, ma intorc la treaba 😊 si va doresc ce imi doresc si mie - un weekend frumos, cu spor in ce avem de facut... si sper sa reusesc sa ne si vedem duminica. 😌.




4 comments :

DIMI spunea... [Raspunde]

Hello dear Rux!
Wow!!Your pancakes looks so delicious!
I haven’t make them with cocoa!Only plain!
Here we put honey on top or chocolate sauce!
Thank you for sharing! Wishing you a lovely weekend! Hugs!
Dimi...

copilarim spunea... [Raspunde]

@DIMI hi :)
Yes they were delicious. I usually eat them simple... sometimes I used some jam, or ciocolate cream (that reamained when I did the cake).Honey is way to sweet.. I guess. But tat is probably because these are not american pancakes..
I only use: 2 eggs (separated the yellow and withe parts), a little bit of himalaya salt, a spoon (little one) with brown sugar), 2 big spoons with plain flour (simple flour), and milk (that we buy from the country side). Nothing else. So I like to eat them while making them.. and honey doesn't fit that. Maybe if they are cooling down, I guess :D

Hugs :*

Ella spunea... [Raspunde]

Asta este variant "Americana" a clatitelor. Mie tot alea subtirele îmi plac!
Pupicios! 😘😘😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ella ah nu sunt americane. Astea au foarte putine "chestii" in ele ;)). Fara praf de copt si alte cele :). Mie imi plac tareeeee mult :D. ;))) [ si ultimele ies cam ca cele obisnuite, adica subtirele ]

Pupic

Trimiteți un comentariu