luni, 11 iunie 2018

Yuki Monogatari -2-

Buna!
Pe la finele lui 2016 va povesteam despre Yuki, papusica amigurumi care a calatorit pana in Tara Soarelui Rasare. Ramasese sa termin povestirea intr-un alt episod care... e azi. 😂 Hahaha. Rad si eu de mine... Mai rau e ca nu imi amintesc deloc daca am facut poze si cu saculetul pe care l-am cusut pentru ea, pentru ca totul s-a petrecut atat de repede atunci incat .... pare si acum doar un vis. Noroc ca ceva poze tot sunt, atat cat sa ateste  faptul ca a fost cat se poate de real. 
In primele doua din colajul de mai sus ma aflam in dilema "vestimentara" - pana la urma am ales varianta cu albastru - dar nu am renuntat la prima, folosind-o in alt proiect, desprecare probabil ca voi povesti joi.


Asa cum am  mai spus, am folosit bumbac pentru aceasa papusica. Tot cu bumbac este lucrata si mititica de langa ea (a mea gheisa Sora Mama Iro - trebuie neaparat sa imi inaugurez carnetelul cu nume... 😂). Doar ca firul si croseta folosite sunt mai mici, desigur.

Observ ca am mai multe fotografii din timpul lucrului decat cu ea finalizata. In colajul de mai sus este fotografiata din fata si din spate. Mai jos, apare dintr-o parte, dar si cu parul proaspat "coafat" si ochii privind in departare :).


Ce mi-a placut foarte mult este ca papusica este foarte flexibila si poate fi si asezata, sprijinindu-se singura (in maini). De exemplu mai jos face sfoara, sau sta in sezut, fara ajutor si alt sprijin decat cel al mainilor sale 😍.


Nasul este cusut tot cu bumbacul din care i-am lucrat corpul. Gurita si obrajii sunt facuti din fetru si, la fel ca si la ochi, am cusut de jur imprejur pe margine, pentru a le face si mai rezistente. Sprancele sunt cusute cu acelasi fir cu care am lucrat parul. Mi-a placut tare mult sa ii prind avea panglica la baza coditelor 💖.
Rochita  purtata sub kimono este lucrata din panza naturala de in - imi cumparasem pentru ie material si am folosit o parte din material la acest proiect (plus la cel desprecarevoi povesti joi) ...  In cazul in care voi mai descoperi si alte fotografii [ sunt sigura ca totusi ar trebui sa fie si cateva facute cu Olympus-ul meu, nu de alta, dar am avut asa un flash cu mine si aparatul in mana...] voi reveni cu un alt articol cu poze frumoase [ sper 😆, amintirea mea include si faptul ca nu dormisem vreo doua zile... hahahaha].


Am facut si un certificat - care se  zareste in ultima fotografie din colajul de sus... si tocmai ce am realizat ca domnisoara sta fix pe saculetul pe care i l-am cusut eu. Da, in acel saculet a plecat, se vede si danteluta atasata in partea de sus...

PS: am gasit pozeleeee ;))))!!! Yuhuuuu!!! Deci... VA URMA ... 😄


8 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

La cum descrii etapele de lucru am senzatia ca e ataaaat de usor si merge ataaat de repede! Poate ca asa si e, pentru tine, acum, dupa atatea papusele dar ma gandesc in cate luni as reusi eu sa fac o papusica! Hainutele, mai treaca-mearga, dar de crosetaaaat! Nici "lantisor" nu reusesc sa fac - oh, da! am incercat, si nu o data! da-mi scapa firul ceva de speriat = nu am rabdare. :)
Foarte dragalase!
Iti doresc, cu drag, sa ai o saptamana frumoasa! Spor in tot ce ai de facut! Pupici! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana haha sa stii ca asa sunt si eu cand ma hotarasc sa incep un proiect. Fac planul pare super simplu si apoi, la final... ies sifonata cu totul. :)))
Sa nu vorbim de fire care scapa.. Cand crosetez mai e cum mai e... dar la tricotat :O. Odata am pierdut un ochi cand mai aveam 2 randuri. Doua!!! Si a trebuit sa refac un spate intreg din cauza acelui ochi.... Horror. [ nota: spate la o bluzita care nu era pentru papusi.... ca sa fim intelesi hahahaha ].
Eu mereu uit cum sa fac lantisorul. :)) Desi a fost primul si singurul lucru invatat in copilarie [ acela pentru laseta ]. Mereu caut tutorial sa imi amintesc exact cum se incepe [ asta pentru ca lucrez rar cu el ].

Ma bucur ca iti place de Yuki. Am avut mare emotii cand am facut-o si o enorma bucurie cand a ajuns la destinatie <3. Ca si cand as fi mers si eu cu ea...:).

Pupici cu drag :* Si multumesc mult :).

CARMEN spunea... [Raspunde]

Esti grozava, Rux draga! cata iscusinta si cata imaginatie ai!
multumim pentru descrierile amanuntite, zau ca voi face papusile impreuna cu neotelele cand vor veni in vacanta.
Pupici si îmbratisari <3

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Ai talent, nu glumă ! Felicitări pentru Yuki ! Mi-e tare dragă !
Să ai spor în tot ceea ce dorești să realizezi !
O seară frumoasă îți doresc ! Pupic !

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN :*. Ma bucur mult ca ti-a placut. Vei reveni cu forte proaspete din minunata vacanta :). Ma incarc si eu pozitiv cu bucurie, direct de la sursa, urmarindu-va aventura pe plaiuri italiene ;).
Imbratisari!! :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza iti multumesc mult si ma bucur tare caiti place de Yuki. Un strop din sufletul meu este acum pe pamanturi nipone si-mi place sa cred ca infloreste in zambete :).
Si eu iti doresc sa ai o seara minunata <3.
Pupici cu drag!! :)

Ella spunea... [Raspunde]

Yuki este faina!
Stii ca nu am habar sa crosetez, asa ca ma ebtuziasmez de orice este crosetat!
Pupicios! 😘😘😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ella pana imi recuperez crosetele (nu am decat una de 4 mai grosuta la indemana) inca mai ai timp sa imi scrii un top al preferintelor pentru ca eu inca nu m-am hotarat ce sa fac (stii pentru premiul de ziua blogului). Cum am impresia ca gata am o idee cum ma trezesc iar la inceput. Trebuie sa iti placaceva foarte mult.. anumite culori, anumite teme ceva ceva.. help me (trimite-mi o lista pe mail.. ca sa am cum ma orienta... ca in vreo saptamana-doua asa sper sa le recuperez si sa incep sa imi fac planul de lucru. )
Puuupic <3

Trimiteți un comentariu