marți, 28 mai 2019

Pancakes de mai (cu cirese, crema de cacao sau lapte)


Buna!
Cum stateam eu inchisa in camera mea (Se face deratizare in subsolul blocului - a ramas singurul din tronson cu tubulatura activa si credeti-ma nu asta ar fi problema principala.. dar ce se arunca nu vreti sa stiti - si vara trecuta la noi s-a spart usita si revarsa fix in balconul pe carese afla si caree pozitionat intre geamul nostru de la bucatarie si camara si cel al vecinului de langa lift. Noi avem insa si vedere directa spre oroare). Si ma gandeam... despre ce sa va povestesc azi?
Am facut o pauza de papusi si am zis caar fi cazul sa scot din sertarele cu restante. De exemplu, aceasta apetisanta experienta culinara din 20 mai..... 2013. Da 😂😂😂😂😅.


Reteta mea de pancakes v-am mai lasat-o si cu alte ocazii, dar ca sa imi reimprospatez memoria (sper sa nu scriu bazaconii ca nu am mai facut-o de mult), la 2 oua pun doua linguri cu varf de faina, una rasa de zahar brun si un pic de sare plus lapte cu caimac de preferinta (ies mai pufoase). La lapte puneam mereu din ochi - pentru ca potriveam in functie de catde mari erau ouale si cat cerea faina, cat sa se obtina consistenta unei smantani grosute. (cu aproximatie 2-3 polonice de marime medie)


Chiar mi-e dor sa mananc pancakes (lui Mami si mai si - clienta mea fidela). Nu am mai facut pentru ca dupa ce a plecat Dodo nu am mai putut manca. Noi mancam mereu impreuna pancakes (adica primea si el mereu portie.
In plus am senzatia ca nu mai suport nici zaharul brun pentru ca dupa ce mananc ceva care il are in compozitie ma cam da peste cap. In fine...


Imi amintesc perfect perioada aceea in care am facut pancakes si pastram crema de la genialul tort despre care am mai mentionat pe blog si spre marea mea bucurie - am verificat ca sa fiu sigura - am scris si reteta - o puteti gasi aici: Tort reinventat cu prico si cacao.
Am cateva preparate pe care le faceam si ieseau delicioase si nu am avut timp / inspiratie sa le trec in "caietul de blog" si ... constat ca efectiv am uitat cum se fac - mi-am iesit din mana. Si vorba aceea, le faceam cu ochii inchisi.


Ei... ca sa vezi, acum 6 ani aveam deja cirese! 😊
Daca sunteti cuminiti pregatesc si pentru joi un articol cu bunatati (am zarit eu cam tot din aceeasi perioada niste preparate cu branzica - acum sa vad daca am reteta trecuta, sau intra la capitolul cele pe care nu le-am notat.. hahahaha).

Va pup!
Ja ne! Pe curand!

4 comments :

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Cand m-am uitat prima dată am crezut ca-i omletă :)))), da ce omleeetă ??? Hmm,mn,mn,mn !

De obicei nu-mi plac cremele goale, cum vad pe uni cum ling oalele, lingurile, etc, dar dacă am în mână o bucată de pancakes, atunci cred că m-aș băga cu totul în ibricul cu crema ;))

Mulțumesc tare fain pentru rețetă, o Seară Liniștită la Toți !!!



copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof nuu nu. nu are egatura cu omleta :))). Crede-ma. Sunt ca niste prajiturele la tava, niste clatite mai groase si pufoase (un fel de pandispan mai mic, cu lapte.. hahahaha).
Cand eram mica adoram sa curat castronul de crema la final. Acum nu as mai putea face asta :(. Zaharul... ah si untul.. Pf! Nu e corect, dar nah. Macar stiu ca am mancat candva cele mai bune creme de cacao :))))).

Foarte tare e combinatia. Foarte tare! Daca faceti tort sau prajitura cu crema si ramane crema, pancake-urile sunt o solutie pentru dimineata / seara dulce.
:D

Multumesc si eu pentru urari, la fel :).

Alex spunea... [Raspunde]

Mmm! Hai că ne-ai făcut poftă! Dar cum rețeta pare foarte simplă, musai o încercăm cât mai degrabă. Găsim noi cu ce se le mâncăm, măcar că dăm iama prin cămară, la dulceață!
Mulțumiri și o zi frumoasă, dragă Rux! :-)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Alex da - si cu dulceata sunt geniale :D. Si cu gem :).
(merg si simple si daca nu puneti zahar merg si cu ceva sarat :)) )\:D

Trimiteți un comentariu