marți, 27 august 2019

Making of - "A Mermaid's Tail"

Stiti voi ce are sirena Natalia sub coada? 🐟 🐠  🐟 🐠  🐟 🐠 🐟 🐠 🐟  [ Spoiler Alert!!! ] 👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀 O alta ... coada! 😱 😳

Buna 😅 !!!
Pentru astazi am pregatit un articol cu fotografii din timpul lucrului pe tema "Coada unei sirene". Ati putut vedea deja fotografia inscrisa in concurs, plus alte cateva fotografii realizate cu acea ocazie, in articolul #06 - Natalia Sirena. Imaginea de mai sus este realizata in seara in care terminasem proiectul si descoperisem minunatele scoici primite in dar de la parinti.
Dar, sa ne intoarcem si mai mult in timp si sa vedem ce e cu spoilerul de mai sus!


La asta se refera. Aceasta este codita de sirena care se afla sub ceea ce ati vazut voi. Cred ca era dragalasa si asa, simpla, nu? Ei bine... asa a inceput totul. Am creat codita dintr-un material elastic, satinat. Partea de jos este realizata din ... niste buretei. Pentru a forma aripioarele a trebuit sa asez elementele de jos in asa fel incat, desi arata simetric, materialele de pe o parte, sa zicem de pe fata, nu coincid: adica o aripioara e matasoasa, alta e bumbacioasa. Pe spate e invers. Si asta este baza.
As fi vrut sa atasez niste solzi pe ea (ma gandisem sa ii decupez din ceva - dar cu doi pici care ma tineau toata ziua in alerta miar fi fost imposibil. Nici paiete nu aveam, cu margele - sa fim seriosi... ne vedeam la anu' si la multi ani - daca doar pentru o bucatica din aripioara si mi-au mancat cateva ore bune din noapte... :)). Apoi am zarit danteluta si...

Am inceput sa o cos intai de baza - urmand forma pe care o avea aceasta si apoi fiecare rand unul de  celalalt - altfel cand se misca s-ar fi deplasat, A capatat o textura asemanatoare cu cea pe care mi-as fi dorit sa o aiba. Intre timp am gasit si niste panglici si le probam sa vedem daca s-ar potrivi. Desi nu este crosetata, m-am folosit de croseta destul de mult pe parcurs. Cand am terminat aceasta parte din proiect am facut cateva fotografii, ca sa vad cum.... se vede codita. Mie imi plac mult, asa ca vi le arat si voua (tema nu avea inclusa si bustiera ca piesa obligatorie, dar ma tot gandeam ce i s-ar potrivi - intr-una din poze am incercat varianta cu doua scoici micute, sper sa se vada ceva din poza pentru ca era foarte intunecata; la unele poze am adaugat eu, din photoshop, un sutien):




Clar, codita asta avea potential. Si totusi nu am prea putut folosi niciuna dintre ideile de mai sus. pentru ca nu s-ar fi putut observa anumite detalii. Si ca veni vorba de asta, dupa ce am terminat ce va aratam, am inceput sa caut alternative pentru sutien, dar si pentru aripioarele coditei. In imaginile de mai jos testam panglici, cautam o solutie sa maschez articulatiile (imi plac papusile articulate, dar nu imi place cum se vad acestea in poze ... asa ca mai mereu caut sa le camuflez cumva) si cochetam cu niste bucatele de corali (imitatie) la care am renuntat din mai multe motive.

 


Desigur, acestea sunt doar cateva incercari. Am optat pana la urma sa ii fac un fel de aripioara care ii inconjura partea din spate a coditei si venea apoi pe laterale in jos. Am prins-o in cinci "puncte" si am folosit margelute pentru a masca respecivele cusaturi. Incantat cand a vazut-o a doua zi Micul N, care imi urmarea activitatea cu nedisimulat interes (😍) i-am propus sa ma ajute si sa imi dea margelute ca sa ii facem o coronite. Asadar am avut un mic ajutor de nadejde:





Pentru aripioarele de jos m-am tot gandit oare ce as putea face? In ultimul colaj de mai sus se poate observa diferenta intre cele doua parti.Voiam sa fie ceva diafan, usor transparent. Am ales pentru laterale o panglica subtire, crem - in ton cu panglica mare (mata dar sidefata), iar pentru interior niste panglici satinate transparente.Le-am taiat in asa fel incat dau forma naturala cozii de peste. Pardon - sirena! 😹
Nu va  plictisesc cu detalii despre cat a durat si cum s-a desfasurat prinderea lor (sunt atat pe fata cat si pe dos. Le-am cusut cu fire potrivite nuantelor - asta ca idee.


Pentru a coase margelutele am folosit un ac special pentru margele (nu va pot explica bucuria cand l--am gasit - fara el nu as fi putut face broderia - pentru ca acul obisnuit avea ochiul de trecere prea mare). In imaginea de mai sus puteti vedea si partea margelata de jos, aflata la mijloc, intre panglici.
Am lucrat in acelasi timp pe fata si pe spate - pentru ca lucrul sa fie simetric.


Un colaj cu o fotografie in timpul lucrului [a trebuit sa renunt la ideea de a poza asa pentru ca nu se vedea codita bine :( ] si cu una in care papusa se odihnea epuizata de atata efort (lol), dar fericita ca e gata broderia de margele:


Si gata! Am terminat si ultima piesa: sutienul - care este facut tot din dantela folosita la coada (si care, apropo, este foarte usor "desirabila". Am intarit-o pe dedesubt cu material - doar asa am putut sa ii fac sistem de prindere. In partea din fata are margelute care se potrivesc cu cele din coada si i-am facut bretele din panglica satinata (crem) si un fel de maneci, din ultimele bucatati ramase din panglica de satin bleu si violet (pe care, apropo, le pastrasem de la nu mai stiu ce ambalaje de cadou - smart move!).


Pe fundalul acesta mai inchis se pot vedea mai bine detaliile costumatiei. Mie imi place tare mult cum a iesit. Ma tot gandeam insa cum sa ii fac decorul pentru poza. Cautam o esarfa anume (a Ralucai - avem amandoua doar ca a mea e cu nuante de rosu si nu se potrivea) si am dat peste alta - care se potrivea si mai bine, pentru ca dadea senzatia de ape-ape. In plus avea si niste franjuri care semanau cu algele. Apoi am deschis cutia cu scoici primita de la parinti. Si evident ca am ramas asa: 😳. Fara cuvinte. Sunt absolut superbe.

Initial, asa as fi vrut sa o fotografiez, dar nu se vedea foarte bine codita. Asa ca am refacut sedinta foto de dimineata, pe lumina zilei, cu micul N asezat cuminte langa mine. Nu am avut mult timp la dispozitie - copiii isi pierd repede interesul oricat de fascinati sunt de ceva (si el a fost destul de incantat - a rezistat pret de ceva poze).

Daca ati rezistat pana aici, va multumesc. A durat ceva sa pregatesc acest articol - dureaza in general destul de mult cand fac astfel de articole, dar duminica (pentru ca atunci l-am pregatit) cred ca s-au insumat vreo patru ore (cu ceva pauze de alte treburi printre) - dar a fost si atmosfera incarcata, tensionata... nu stiu cum sa zic. efectiv te apasa ceva. 

Ja ne! Pe curand!

6 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

O realizare minunata. Multumesc pentru atatea detalii. Cand un material se desira, mai folosesc bricheta, daca are si plastic. In general blocheaza desirarea!
Multumesc pentru imagini, draga Rux! Chiar daca imi place marea enorm, nu sunt sigura ca as vrea sa fiu un astel de personaj! :)
Pupici! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana multumesc mult <3.

Si eu fac la fel la panglica de satin. Dar la asta nu mergea - se desira teastura :(.

Mie mi-ar placea doar sa pot respira si sub apa :)))))). Ar fi interesant. Chiar - tocmai mi-am amintit de o carticica pe care am citit-o prin clasa a 7-a: Omul amfibie.

Pupici cu mult drag :)!!

Diana spunea... [Raspunde]

Si eu multumesc pentru detalii! O-hooo! :)) Atata migala! Uau!
Sirena e superba! Ai o mare atentie la detalii - si rabdareeeee! Atata rabdare! Dar si imaginatie, si talent!
Zau ca nu ma vad facand asa minune!
Spor la lucru! Spor in toate! Pupici cu drag! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana :* Ma bucur mult ca iti place <3. Cred ca i se potriveste sa fie sirena.. :).
[am o obsesie mica in legatura cu detaliile.. hahahaha, recunosc - si ma sacaie de fiecare data cand ceva nu e chiar asa cum vreau ... ok, nu e chiar obsesie, dar aproape).
Eu cred ca imaginatie si talent avem toti. Numai sa ne lasam sa incerca.. Si mai cred ca sigur ai face :P. Poate nu asa (apropo nici eu nu aveam in plan sa o fac asa, doar ca nu am avut timp sa creez solzi, nici sa cos margelute si nu am avut nici paiete).

Oh am mare (maaaaaaaaaaare ) nevoie de spor. :O
Pupici cu drag <3!!

ina02s spunea... [Raspunde]

Frumoasa sirena, vrajeste pamantenii...
Tare bine ti-a iesit. Era si cazul dupa atata migala. Apreciez rabdarea si daruirea ta.
Pupici. Numai bine!

copilarim spunea... [Raspunde]

@ina02s nu se mai lasa multi vrajiti de sirene :).
Hehe!
Multumesc mult! Ma bucur tare mult <3!
Imbratisari cu drag :*!!!

Trimiteți un comentariu