luni, 12 august 2019

Salvand-o pe Fashion Play Barbie, 1991.


Buna!!
Ieri mi-am facut curaj (sa dau jos cutia de pe dulap urcandu-ma doar pe un scaun, pentru ca scara e momentan indisponibila) si am pornit pe urmele uneia dintre papusile pe care le voi salva la toamna, pe Provocari Verzi. Ea este Fashion Play Barbie - 1991, papusa lui Rha. Am niste emotii!! Si o sa va si povestesc de ce.

Ralu a primit-o in dar in 1992 de la niste prieteni de familie. A fost prima noastra* papusa Barbie si practic singura din ceea ce se considera acum sfarsitul copilariei si inceputul adolescentei (acum daca s-ar putea ar intra copiii direct in campul muncii doh).
* Spun a noastra, pentru ca ma lasa si pe mine sa pun mana pe ea  sa ma joc cu ea. Glumesc, chiar ma lasa (cand era binedispusa lol) dar nu prea indrazneam eu. Chiar si acum mi-a luat atata timp sa imi fac curaj sa o "salvez" si mi- a fost la indemana de ani buni) .

Iata cum arata ea pe la inceputuri:

copyright to the owner of the photo (from google photos)
Spuneam ca am emotii. Chiar am. Nu arata chiar atat de rau dupa cat s-a jucat Ralu cu ea (si s-a jucat). Dupa o baie buna (ca a stat ceva timp pe tusa in cutie) lucrurilor vor sta si mai bine. Parul e mai scurt si cam fara stralucire (arata ca dupa vopsiri repetate, insa din fericire parul ei e inca moale). Picioarele nu prea mai stau drepte, dar in rest arata ok. La gat e o problema.... pentru ca a fost rupt (si reparat) dupa o tentativa de a intra in casa improvizata intr-un raft din etajera.
Emotiile vin si din faptul ca papusa ii apartine si are o valoare sentimentala (da sunt genul acela care se ataseaza de lucruri si tot tacamul, haha). Ma simt un pic ca o intrusa. Mi-as fi dorit sa poata sa o salveze singura si sa poata participa si ea la provocari in toamna - sunt convinsa ca ar fi facut niste proiecte minunate. Dar sper sa ne poata fi alaturi ca "jurat".

Imi fac curaj si sper sa imi mai inving/ vindec niste "frici" (de-alea mici dar care te tin prizonierul lui "sa nu gresesc", printre altele) si cu permisiunea lui Rha, vom vedea ce va iesi.

Pentru ca este luni si pentru ca este in tema, iata si citatul ales:
„Nimic nu se pierde, totul se transformă.”
Antoine Laurent Lavoisier

Depinde in ce se transforma. Si depinde de noi... adica se poate transforma intr-un deseu cu potential periculos (aruncand la gramada diverse obiecte ce intra la capitolul generic de "gunoi") sau se poate transforma in materie prima reciclabila si reintra in procesul de productie.
Ne vedem in curand si cu un prim filmulet (vor fi probabil trei) in care voi povesti despre provocarea din toamna, la care sper sa ne putem intalni cat mai multi :).

Acest articol este inscris in tabelul gazduit de Zina pe minunatul blog cu Povestiri pe scurt, in Serialul ”Citate favorite”. 😊 

Ja ne! Pe curand!

10 comments :

Zinaida Strinu spunea... [Raspunde]

Să repari un obiect pe care îl iubești înseamnă să sporești iubirea pentru el. Succes!

Săptămână bună, dragă Rux!

CARMEN spunea... [Raspunde]

mult succes cu frumoasa blonda 😊 eu zic ca Ra va fi extrem de multumita, indiferent de rezultatul interventiilor cosmetice 💕 eu as fi, daca as fi fost sora ta 🤗 Daca eu nu am timp sa ma ocup, atunci e super dragut din partea ta ca iti asumi aceasta sarcina. Succes 😘 pupici

Suzana spunea... [Raspunde]

Imi plac transformarile. Cred ca mi-au placut mereu, fara sa nominalizez prea mult ideea. Sunt curioasa ce vei reusi!
O saptamana frumoasa, draga Rux! Pupici! <3

Diana spunea... [Raspunde]

Ar mai trebui adaugat: "nimic nu se castiga", si avem citatul complet, dar acest "nu se castiga" ne cam incurca. :)) Suntem oamenii, ne place sa castigam - si ce fain ar fi sa avem (sa castigam?!) o lume mai putin poluata. Poate ca sunt ca o picatura chinezeasca, dar nu noi, cei multi, poluam grav, ci aceia care au "fabrici, uzine, alte cele poluatoare de mare risc si din greu".

Abia astept sa vad cum salvezi papusa! :) Cred ca nu ma insel, dar pe undeva mai am si eu ceva jucarii din copilarie - imi place sa colectionez. :))
Iti doresc sa ai o saptamana minunata, Rux! Pupici cu drag! <3

Stef Rof spunea... [Raspunde]

WoooW ce papusica frumoasă ?
Foarte bun și interesant acest proiect, verde, despre salvarea papușilor, si cred că și plusurile intra în aceeași categorie..
Și eu am pus ochii pe ceva, asa ca așteptăm startul..
Țin pumnii ca totul să fie bine !

Ps. Citatul este foarte frumos si se încadrează perfect acestui proiect si nu numai, ca să transformăm tot ce nu mai folosim în altceva, și să le gasim o nouă utilitate..

O zii Bună vă Doresc și cu puțină racoare că la noi tare cald e..!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Zinaida Strinu multumesc mult <3! Cat de frumos spus!! :)

Din pacate, in spirit consumerist, mai nou se incurajeaza agresiv aruncarea (la gramada in cazul nostru pentru ca nu exista nici educatie pentru selectarea colectiva si reciclare si nici nu este incurajata aceasta, din contra) la gramada. Asta face rau oamenilor si planetelor si aduce bani buzunar catorva... :(

Sa fie buna si cu aer curat :))) !! :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN multumesc mult :)! Asa sper si eu! Nu stiu cat voi avea curaj sa modific, as incerca mai degraba sa repar :)).
la capitolul modificari radicale e specialista Ralu :))).

Pupici cu mult drag !! :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana si mie imi plac - probabil voi incerca mai mult prin tinuta creata si cam atat... nu vreau sa ii modific fata si probabil nici parul (doar sa il spal un pic si vom vedea... )
Multumesc mult!! La fel!
Pupici cu drag si imbratisari :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana daaaa asa este. Am ales varianta scurta si mai cunoscuta a citatului. Ai dreptate - chiar ca nu castigam absolut nimic... doar ca e o iluzie bine intretinuta :))).
Bineinteles ca poluarea la nivel mic se aduna si uneori intrece fara prea mult efort gigantii, dar omului ii e mai usor sa vada aschia din oochiul vecin decat parul din al lui.. nu-i asa?
:))
Sa incercam sa facem ce putem noi ca sa fie mai bine.. :)

Pupici cu mult drag si tin pumnii sa gasesti in cutiuta minuni pentru ca mi-as dori mult sa ni te alaturi in toamna - sunt convinsa ca ne-am bucura de lucruri super interesante :D.

pupici cu drag si de la coditul mic <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof intra orice fel de papusa tocmai pentru a putea fi cat mai accesibil tuturor. Ma bucur mult ca iti place ideea !!
Mai e putin pana la start (si mult de pregatit hahahah) :D! Incepe din 1 septembrie si sper ca sambata sa realizez primul filmulet despre el cu mai multe amanunte!

Multumim mult, la fel!!


Ps: Caldura mare da.. problema e ca, pe langa caldura, NU E AER. Si e normal sa nu fie daca pe unde te intorci vezi masini stationate cu mototrul pornit. Bine insa ca se amendeaza batranele care nu reusesc sa treaca pe trecerea de pietoni in timp util sau batranei care vand doua fire de patrunjel si doua rosii... Superb!
Lasa ca aia care au montat pe blocuri masinarii industriale (din alea mari duble) de aer conditionat) plus cine stie ce alte aparate de huruie non stop in bloc si care probabil ca isi golesc acele aparate in canalizare de periodic te sufoci daca vrei sa intri in baie de miros gen acetona.... bine ca acesti indivizi nu au nimic de datorat comunitatii si fac ce vor pe unde vor.. inclusiv "call center" (Sau ce o fi de fapt ca are si program de noapte).. ha ha ha.

Trimiteți un comentariu