luni, 19 august 2019

O Trabi-aventura. Partea I.


Buna!
Sambata trecuta, Trabi a fost la revizie si ne-a scos la un... bidon de apa de izvor. Ce poate fi mai bun? (lol)
Deobicei nu actionez din impuls dar... am zis ca nu vreau sa ratez inca o sansa sa ma vad cu blodul (ma refer la Trabi) si cum nu am mai mers cu el din 2006 [😭] m-am riscat si am zis " da, mergem, imedia". Pentru ca l-am luat si pe domnul Kouki pe post de gentuta. Glumesc - el e mai degraba o geanta din aceea XXL. Hahaha.


Intalnirea a fost emotionanta ( la propriu ) si m-am rugat sa nu miroasa a ceva inauntru (nu a fost cazul, in schimb mirosea saracul a incins afara - dar cum noi nu am calatorit pe capota, nu ne-a deranjat).  Am deschis geamul (care surprinzator, cu aparatoarea din dotare, a fost mult mai eficient ca la masini de generatie mai noua, yup) si am pornit la drum. 
In megaentuziasmul de moment am incercat marea cu sarea - adica sa fac si eu un filmulet pentru instagram ca sa vada si sora din dotare cum petrecem noi. HA! In cele din urma s-a trimis si filmul (cand am ajuns acasa insa, ce credeati), asa ca ea a vazut intai poza de la finalul articolului. Dar, avem un filmulet:




Si iata-ne si in masina - "in oglinda" (ca asa apar pozele gen selfie pe insta, se pare), in timp ce asteptam cuminti sa umple Tati bidoanele cu apa. Sapte la numar. Acum, am fi coborat si noi, dar:
1. la mana era mocirleala (si daca asta s-ar fi rezolvat cu un pic de balaceala... urmeaza motivul principal)
2.  la mana erau doi catei prin zona si al meu e disperat sa se joace, sare, schelalalie si tot tacamul si nu stiam cum ar fi reactionat, mai ales ca eram langa drum si unul mai si tragea un picior :(.
Asa ca pentru binele tuturor (si motivul 3 mai erau cateii uriasi aflati in curtea din spatele izvorului care la auzul trilului domnului Kouki ar fi putut incerca saltul cu prajina... nah, nu poti risca, nu?) am ramas in limuzina unde eram si paziti de soare, aveam si aer si vedere si habar nu aveti voi ce comod se merge in spate - sau poate o fi doar Trabi al nostru asa mai cu mot? Neah...

 

Asa ca am mai facut cateva poze si un filmulet pe care le veti vedea foarte curand. Odata apa incarcata, am plecat spre casa, depanand amintiri din vremuri indepartate. N-am avut ocazia sa practicam si salutul din "ochi" (=faruri) pentru ca nu am intalnit niciun alt Trabant pe drum. Poate data viitoare avem mai mult noroc.
Si, ca sa o citez pe Ralu (subscriu si eu la aceste ganduri intelepte via sfarsitul anilor '80):

"Trabantul nu este masina... este Trabant."
Si... porneste de la prima "cheie"! Daca ii faci amestec cum trebuie nu are nici codita (al nostru nu are) si toarce atat de placut. A fost o Trabi-aventura absolut minunata!! Multumim.

Acest articol este inscris in tabelul gazduit de Zina pe minunatul blog cu Povestiri pe scurt, in Serialul ”Citate favorite”. 😊 

Ja ne! Pe curand!

12 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Sunteti doi frumosi! Si cu Trabi trei! :) Si cu tati patru si asa mai departe. :) Ce fain ca e functionala masinuta!
Multe plimbari frumoase va doresc! Pupici cu drag! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana :*!!! Multumiiiiiim <3.
Nu iti poti imagina cat de frumoasa a fost ziua aceea pentru mine. :)
Dintre toate masinutele noastre de peste timp Trabi a fost, este si va ramane mereu... Trabi :P.

Draga de ea are nevoie de un SPA (ca merita) - dar e cat se poate de functionala si cred ca ai auzit pe fundal ca merge bine (nu face zgomot excesiv, canta frumos) - cand eram mici si mai ploua stergatoarele faceau un zgomot care semana cu cel din Chitty Chitty Bang Bang. Ce mai cantam!

Multumim! Ar fi frumos sa o mai scoatem la cate o plimbare din cand in cand <3.

Puuupici!! <3

Zinaida Strinu spunea... [Raspunde]

Tot respectul pentru Trabi al vostru! Mi-am schimbat părerea despre mașina asta când am urcat pe serpentine spre Sinaia într-un Trabant încărcat cu 6 (șase) persoane (4 adulți și doi copii, din care unul cam cât un adult mai slab :))). Chapeau bas! ☺

copilarim spunea... [Raspunde]

@Zinaida Strinu asa este!

Masinuta aceasta poate face minuni, mai ales daca este ingrijita si condusa cum trebuie.
Sunt mai ales doua lucruri la care trebuie avut grija: primul este amestecul benzina-ulei, al doilea este felul in care este condusa (trebuie atentie la cum toarce motorul - am invatat lucrurile acestea cand eram foarte mica urmarindu-l pe Tati si am observat diferenta la alte Trabantele in trafic).
Noi am mers cu Trabi(fara lanturi) pe Bran intr-o iarna printre masini parcate in zig zag(masini puternice, unele straine) - a fost singura masina (si a mai reusit un Aro) care nu s-a oprit in panta aceea. Apoi am oprit in parcarea care se afla dupa acea portiune de drum si pentru ca drumul era cu probleme a montat si Tati lanturile (urmatoarea portiune a urcat-o cu spatele (spre marea mea disperare lol). ;)

Pupici cu drag ! <3

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Koki a fost în al nouălea cer, numa cu ochii pe geam a stat ca copiii :))

Și să sti că aproape nu se aude mare lucru de la motor, iar în spate nu se vede gram de fum, Super Tareee !!!

Mulțumim la tati al tău, așa ne-a lovit un pic nostalgia acelor ani când trabantul făcea impresii :))

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof da, da i-a placut cel mai mult pana acum. Cu masina. Desi pare mica (si chiar este fata de alte masini) ai senzatia de spatiu - cel putin Cobi e numai geamuri - asa ca sa simtit f bine.
Si eu m-am bucurat mult ca am ratat atatea sanse de mici plimbari cu el in ultima vreme :(.
Hmmm si sa stii ca si cand se mai ambaleaza motorul nu e ca inainte ca acum merge cu benzina fara plumb. :P

Mai ramane sa ii fac odata poza cand clipeste :)))))). Serios acum, masina asta parca rade. E vesela.

ps: am citit undeva ca numele ei ar veni din rusescul Sputnik, tradus. Trebuie sa ma mai informez - mai ales ca am vazut si un Suziki mai vechi care avea aproximativ aceeasi fata :))).

Mirela spunea... [Raspunde]

Mare lucru să ai în ziua de azi un Trabi funcțional, bravo lui, aproape că-i poți vorbi ca unui animăluț de companie, serios! :)
Kouki e foarte drăgălaș, îl pupicesc chiar dacă-mi fac geloase mâțele, hahaha! :P
O săptămână cu distracție îți doresc, ragă Rux! :)

Suzana spunea... [Raspunde]

Simpatica Trabi-aventura voastra. Mi-a placut intotdeuna masinuta asta. Sa mergeti cu ea prin zone cat mai frumoase!
Erau mai multe ziceri despre aceasta masina, dar nu-mi amintesc exact acum. Oricum, iti faci treaba cu ea, iar pufosul pare sa se fi simtit bine!
O saptamana excelenta, draga Rux! Pupici! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mirela probabil pentru ca daca te uiti la el are asa ... o "fata vesela" :)).
Lui Kouki ii place mult sa fie pupacit, rasfatat si sa se joace. Inclusiv cu matzele daca l-ar lasa, dar cum sare ca zapaucul, nu prea cred ca ar sta foarte incantate. Desi avem vreo doua in zona care deja il cunosc si il privesc cu.... intelegere :)))).
Multumesc mult!! :* La fel :)!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana multumim mult! Sper sa reusim sa mai facem o plimbare macar anul acesta. Cand eram mici erau cam peste tot zone frumoase ... stau si ma gandesc acum. Ha! Mi-am reamintit cum am venit intr-o seara dinspre Slatina pe furtuna. Erau plopi inalti pe marginea drumului si batea vantul si fulgera amenintator.. Ne-am pus pernele pe jos intre scaunele parintilor si bancheta si patura in cap :))). La un moment dat. Toti stationau, noi inaintam vitejeste :).
Dragul de Trabi.
Oh... erau multe da. Deobicei se legau de coada lui - al nostru nu prea a avut parte de codita pentru ca facea Tati amestecul foarte bine. Cand eram mici glumeam ca e 4x4 - gluma gluma, dar a mers admirabil de bine prin locuri pe unde alte masini faceau figuri.
Lui Kouki i-a placut tare mult - tocmai pentru ca este foarte spatioasa inauntru. Si numai geam :))).

Multumesc mult de tot!! La fel!! <3
Pupici cu drag :)

daurel spunea... [Raspunde]

Made in Germany...
E destul de dificil de gasit produse de origine germana. Doar despre marfa pe care scrie 'Made RPC' putem fi siguri ca este de origine chineza.
Toate cele bune!

copilarim spunea... [Raspunde]

@daurel mie mi s-a demontat mitul made in germany de catre un aspirator :))). Era mai degraba bun pe post de instrument pentru facut fitness.
Inca se mai gasesc piese - s-au vandut si multe trabantele pentru piese intr-un timp. Si poate mai este de ajutor si Clubul Trabantistilor (pana acum nu am avut nevoie pfiu...).
Marfa made PCR e si ea de mai multe feluri. Unele produse au o calitate minunata (ca doar mai toate brandurile acolo isi au facute produsele, daca ne uitam cu atentie pe ce cumparam:P), altele medie, altele mai bine ne lipsim... Oricum, daca sunt macar de calitate medie, rezista mai bine decat cele made la prietenii nostri turci. Iei un furtunas din acela pentru la baie si te trezesti cu el retezat cand iti este lumea mai draga :))). Ca noi... nu mai facem. Nimic. Investitii, privatizari, chestii - daca spui ceva stai in calea progresului. :)))

Multumesc mult, la fel! :)

Trimiteți un comentariu