Buna!
Ieri v-am povestit pe scurt despre primul curs pe care l-am facut peplatforma Domestika. (Curs Amigurumi - Domestika - Ameskeria - Sa cream personaje cu croseta). A ramas ca, pe parcurusl a mai multe zile, sa va povestesc mai indetaliu despre experienta mea si sa va arat ce am lucrat. :D
Ei bine, v-am spus cate ceva despre structura cursului - exista o parte introductiva, in care veti putea afla mai multe despre autoare si despre sursele ei de inspiratie, dar si despre materialele necesare si ustensile. Dupa care, din capitolul trei, intram la ore, cum s-ar spune. Cursul este format din filmulete - este foarte placut de urmarit! Si, asa cum va spuneam, Leire Villar este o persoana foarte carismatica, dar si un profesor bun, pentru cei care nu au mai lucrat niciodata si o companie placuta, pentru cei care stiu sa lucreze si vor pur si simplu sa se relaxeze si sa isi ofere un dar creativ.
Initial voiam sa va povestesc astazi despre tot capitolul trei - dar m-am razgandit. Astazi o sa va arat prima parte a capitolului 3 - si anume baza de lucru: elementele principale. Maine, ca tot e miercurea fara cuvinte, am sa va arat ce exercitii am avut de facut pentru a crea obiecte folosind elementele de baza.
Am inceput cu crosetatul obisnuit - drept. Am exersat punctul simplu, cel mediu si cel dublu. (asa banuiesc ca se numesc - pentru ca terminologia nu mi-e foarte clara, nu am invatat la scoala decat sa tricotam si la croseta mi se pare ca doar snur de laseta, pe care evident l-am uitat... l-am reinvatat acum cativa ani si l-am uitat iar, hahahaha - din fericire se gasesc tutoriale cu pasii pe net).
La exercitii eu am folosit fire ramase de pe la proiecte vechi (de exemplu pe cel in degrade l-am folosit sa fac niste papucei pentru Ralu -
Ralu's eskimo, cel din mijloc a ramas de la proiectele pentru Dodo -
Hainuta de .. Toamna,
Mingea Fass Fass iar cel portocaliu inchis este un fir de la o patura pe care am desfacut-o eu, ca sa fac doua - nu e facuta de noi)
Am lucrat apoi hmmm, oare cum ar fi termenul potrivit? In spaniola s-ar traduce cu volum, sau rotund? Cred ca si in engleza cam la fel. Ideea e ca te invartesti, cam asa:)). Am facut forma de baza pe verde (tot ceva fir ramas de pe la proiecte, evident - dar am ales special sa fie verde :D), formele din stanga sunt ca niste jumatati de minge, ca sa zic asa - pot fi urechi de ursulet. Si evident mingiuta - forma de baza pentru amigurumi.
Am exersat apoi formele conice - si este interesant sa aflati, daca veti urma cursul, ca exista o regula pentru a crea forme rotunde, si daca incalcam un pic regula, trecem spre alte forme, cum ar fi cele conice.
Mai multe unghiuri pentru formele conice - am ales pentru cea mare verde (pentru ca, daca unesc cu baza verde, seamana cu un bradut, nu vi se pare? Formele gri deschis pot fi folosite ca urechi de pisicuta. pe cand cele gri inchis, care sunt putin diferite, sunt urechi de iepuras.
Combinand aceste forme de baza, putem obtine tot felul de obiecte, animalute, papusele - in curs ne sunt prezentate cateva exemple. Ba, mai mult, in partea a doua a acestui capitol avem de realizat doua proiecte dragalase, realizate folosind forme de baza.
Maine va voi arata fotografii cu cele doua creatii! O mentiune am, pentru ca atunci nu voi scrie prea mult: la animalut (spoiler, hihi), am schimbat eu numarul de ochiuri si a iesit mai slab. Modelul original este cumva mai plat - intentionam sa il fac si pe acela dar... timpul. Oricum nu am renuntat la idee.
Ce am facut eu nou la acest curs ... a fost sa lucrez pe fata, stiu am mai spus. Mi-am mai dat seama si ca, anumite lucruri se lucreaza muuuult mai usor pe fata (cu toate acestea nu renunt la felul in care am simtit eu sa lucrez, cand am invatat singura). Mi-a placut faptul ca exista o reteta ca sa zic asa, de lucru - pe care inainte doar o intuiam, cand imi faceam eu cate un model. Sigur acest lucru va simplifica drumul celui care isi doreste sa invete sa croseteze si il va ajuta sa dea forma cu croseta personajelor preferate.
Si inchei cam fortat - cineva se joaca prin bloc cu undele si e o vibratie foarte nasoala (probabil de la clubul de noapte) - nu e volum mare, dar vibratia, cum sa explic (tanam... tanam) este foarte deranjanta. Efectiv ma simt brusc obosita si nu ma pot concentra... :))).
Pe maine!
6 comments :
Îmi place tot ce ai prezentat!
Când am văzut-o pe Rukkusu împodobită așa frumos, mi-a fugit gândul la o poveste cu Muk cel mic (cu ale sale încălțări mult mai mari decât el, o știi ? 😃 )
Pupici ❤️
Frumos, frumos, draga Rux! Imi place maxim caciulita verde.
Ma intreb cum ar sta pe capul propriu o astfel de geometrie...
Pupici si seara placuta! ❤️😘
@prietena-japoneza sigur ca o stiu!!! Vaiiii chiar :D Nu imi mai amintesc exact, dar da! Ne-a citit Mami cand eram mici :).
Ma intreb daca era carte ca atare, sau facea parte dintr-o culegere de povestiri.. Tot incerc sa gasesc o carte cu ceva basme asiatice, stiu sigur ca avea povestea ratustei care se uita in lac... sau era o fata ? lol. Si mai era un baiat.... am amintiri asa vagi :)
Pupici :)
@Suzana ma bucur mult! caciulita e de fapt un con - dar asa-i ca o face sa semene cu un elf? :))))
L-am facut verde pt ca mi se pare ca seamana cu un bradut. Hihih.
Probabil ca ar sta foarte bine :))) cu conditia sa fie dintr-un fir mai puternic care sa o ajute sa isi pasreze forma. Pe capul lui Oblio nu ar conta... iti mai amintesti personajul?
:D
pupici!!
Draga Rux, felicitari! <3
Sunt lucrusoare dragalase. Am citit cu interes dar nu simt "chemarea" pentru crosetat/tricotat; am o carte "sa invatam sa tricotam" - ceva de gen - doar ca pentru mine e un fel de curs de neurohirurgie. :)
Pupici!
@Diana oh... de pe carti e destul de greoi sa inveti :))))). Cred ca ala si pentru mine e la fel. Eu cu ciorapeste ma inteleg bine :))). Mai departe e cum e (dar candva tot o sa fac eu serpisori ceva). ahhh ba stai ca stiu si bob de orez. lol.
Pupici cu drag!!
Trimiteți un comentariu