vineri, 27 ianuarie 2023

#27 Matt Haig - Spiridusa Adevarului (CDL)


Ieri seara mi-am facut un cadou - am citit o carticica pe care mi-o cumparasem de ceva vreme:  Spiridusa Adevarului. Am citit-o in camera mea, la lumina generoasa a celor 5 becuri care se incarca de la soare (momentan sunt cam descarcate ... din motiv de vreme neprietenoasa).... si am citi-o cu voce tare :)))). Bine, nu foarte tare... ca era destul de tarziu si nu voiam sa deranjez pe nimeni. Insa Kouki se cuibarise la pi mine in brate si asculta. Pana la final a adormit.


Am citi pana acum 4 carti scrise de Matt Haig; trilogia de Craciun (si aceasta carte are oarecum legatura cu trilogia pentru ca Spiridusa apare ca personaj in ele) si Cum sa oprim timpul. Mi-am mai luat cateva si sper sa le pot atentie cat de curand.

Cartea este scrisa in rime... si are ilustratii superbe realizate de Chris Mould. Spiridusa noastra a primit un dar special: sa spuna adevarul. (Ca Ella Enchanted, daca stau sa ma gandesc bine.)


Din aceasta cauza, nu prea are prieteni (adevarul doare, printre altele...) si incearca sa se izoleze de ceilalti. Totul se schimba cand o intalneste pe Aada. O fetita din Helsinki... Ei ii spune, la un moment dat, urmatoarele:



Totusi, Aada, spre deosebitre de ceilalti, nu fuge de Spiridusa.. mai mult, ii propune sa locuieasca impreuna cu ea si tatal sau. Cum viitorul depinde pana la urma de alegerile pe care le facem, Spiridusa mediteaza la propunerea facuta:



Ce alegere va lua? 

M-am bucurat mult de aceasta lectura. De ilustratii, de mesajele din carte, de tot. Am ales si un citat care mi s-a parut demn de notat (asta ca sa fac si eu o rima.. hehe):




Cartea a fost publicata la noi la editura Nemira (Nemi), in 2021 si eu am cumparat-o de aici. Este tiparita in format mic, are coperta cartonata si este etichetata pentru categoria de varsta +7.

📚📚

Acest articol este inscris si in tabelul gazduit de Suzana la rubrica Jocul de luni, facand parte din Serialul ”Citate favorite”😊


10 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Rux, iar ai devansat jocul. In principiu il redeschid pe 3. Este scris sub poza! Ce imagine are spiridusa! Nu ma mir ca ai luat o astfel de carte!
SI prea multa perfectiune suna ciudat! Ca si cum ai manca prea mult zahar...
Pupici si un weekend placut, draga Rux! 😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana am vazut dupa ce am scris articolul. Dar am zis ca voi schimba linkul cand va aparea cel nou. :)
Pup cu drag!

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

De aprox un an-doi tot zic să cumpăr cărticica, dar nu am mai reușit!
Weekend plăcut! Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă cam de aproximativ atat timp o am eu si tot incerc sa o citesc :)))).
Iti multumesc mult si tie la fel iti doresc :*!!!

Diana spunea... [Raspunde]

Excelenta carticica/povestea! ❤
Intr-un serial cu ceva calatorii in timp, personajele principale au ajuns la un moment dat intr-o lume in care toti cei care deschideau gura spuneau doar adevarul = exact ceea ce gandeau. M-am distrat copios dar... nu stiu cum ar fi sa fie ceva de gen in realitate. Cred ca la inceput ar "durea" apoi... ar deveni ceva obisnuit si nimeni nu s-ar mai supara auzind adevarul. Hm. Poate ca, totusi, se vor supara. Sau... oamenii vor ajunge sa gandeasca de bine, frumos, pentru a nu supara pe altii sau pentru a nu... o lua pe coaja. 😊
Cinci minute de-ar fi ca oameni sa spuna doar ceea ce gandesc mi-ar placea sa-i ascult pe... politicieni! 😂

Pupici! ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana :)))) 5 minute? Rezisti?:)
Ar fi frumos. Sa ne putem spune adevarul. Cred ca adevarul nu ar durea, daca oamenii nu ar fi programati astfel. De catre societate. Doare din cauza etichetelor - care dor, doare din cauza perceptiilor gresite (pe care suntem invatati sa le avem)...
Cred ca de aceea doare, adevarul.
Desigur, mai sunt cateva lucruri care dor... dar poate, intr-o lume in care nu am fi invatati de mici ca dor, in care am percepe viata altfel, asacum o percepem copii fiind, inainte de „programare”, atunci, intr-un fel, nici acele adevaruri nu ar mai durea, asa de tare.

Pupcu draaag!!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Chiar mi-a plăcut și Spiridușa și Aada ! De dragul povestirii, Kouki a adormit...dar Rukkusu cum a reacționat ?
Pupicj ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza a adormit la final ... si pe mine m-a topit dragutul cum statea si ma asculta.
Rukkusu s-a bucurat tare mult sa va prezinte carticica :D.
Pupici!!

Daurel spunea... [Raspunde]

Cam tot ce am putut citi în imagini merită notat.
Mulțumesc!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Daurel ma bucur! Cu drag :)

Trimiteți un comentariu