miercuri, 15 septembrie 2010

Fiocchi di cotone per Jeanie

Republicat: Acest articol a fost publicat initial in data de 12 mai 2008, la 11:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari:
update 29.03.11 sigla iulie 2017
Autor: rha, publicat de rha.


Fiocchi di cotone per Jeanie, sau Kaze no Naka no Shoujo Kinpatsu no Jeanie (titlul original) este unul dintre desenele preferate ale unei prietene dragi, Alina.


Voi va mai aduceti aminte de Jeanie? :)

Titluri alternative:
Dulce Jana (spaniol)
Fiocchi di cotone per Jeanie (italian)
Girl in the Wind: Blonde Jeanie
Jeannie (german)
Le rêve de Jeannie (frantuzesc)

Anul productiei - 1992
Anime produs de: Nippon AnimationCreator: Shiro Ishinomori
Director: Ryo Yasumura
Format: 52 episoade x 30 minute

Genericul de inceput:
"Taiyou wo Oikakete" - Horie Mitsuko
Genericul de final:
"Omoide no Kagami" - Horie Mitsuko

Anime-ul este inspirat din viata compozitorului americat Stephen Collins Foster (1826-1864) si a prieteni sale din copilarie (ulterior sotia sa) Jane "Jeanie" Denny McDowell – cunoscuta si din cantecul “Jeanie With the Light Brown Hair” pe care compozitorul l-a scris pentru ea.

Povestea incepe intr-un orasel mic, Pennsylvania, in anul 1838. Jeanie MacDowell este o fetita frumoasa care iubeste sa ia lectii de pian de la mama sa.

Steven, care canta foarte bine la muzicuta, si Bill, un pusti negru care canta la banjo sunt cei mai buni prieteni ai ei. Le place sa stea mult timp impreuna si sa cante ca si cand ar fi o mica formatie.

Din pacate viata fericita a lui Jeanie se schimba in momentul in care mama ei moare.

Experimentand diverse situatii dificile ea invata cat de importanta este viata si se hotaraste sa isi dedice existanta ajutarii oamenilor bolnavi si suferinzi.

Anime-ul este o poveste emotionanta si romantica, o poveste de dragoste intre tanarul Stephen Foster, care devine un faimos compozitor si Jeanie MacDowell care va deveni din cea mai buna prietena a lui Stephen chiar sotia acestuia.

Torrent: 1-10 , 11-22 . Din pacate eu nu am gasit decat pana la episodul 22... daca gasiti cumva voi si restul episoadelor, cred ca stiti deja unde ne gasiti :P



(din pacate in viata reala cei doi se despart :( )

2 comments :

Lucia spunea... [Raspunde]

Ce dezamagita sunt ca nu mai este disponibil! :(( Doamne, ce imi placeau desenele astea! :)

copilarim spunea... [Raspunde]

Am schimbat clipul cu genericul si acum merge:) Nu mai ai de ce sa fii dezamagita!:) Unele clipuri sunt sterse in timp, din varii motive. Din fericire am gasit genericul in alta parte.
Merci ce ne-ai anuntat !! Din pacate nu avem timp sa parcurgem toate articolele pentru verificari asa ca ajutorul celor care ne citesc este mai mult decat binevenit :P!
Sora mea (care a scris si articolul) se uita la desenul acesta. Eu din pacate am vazut doar secvente - era peste "grila" mea de scoala. hehehehe

Trimiteți un comentariu