luni, 13 septembrie 2010

KISS ME LICIA (Ai Shite Knight)

Republicat: Acest articol a fost publicat initial in data de 9 mai 2008, la 20:20 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari: -
video
Autor: rha, publicat de rha.

Hehehe, acum o sa va povestesc despre alt desen care mie personal mi-a placut foarte mult. M-am uitat la el pe italieni si stiu ca am fost foarte suparata cand au bagat telefilm-ul... abia acum am realizat insa ca de fapt desenul se terminase si nu ca l-au intrerupt ei, sau inlocuit cu serial cu oameni :D

Kiss Me Licia (Ai Shite Knight) este acel manga al anului 1982, creat de Kaoru Tada, ce a dat nastere mult iubitului anime cu acelasi nume.
Anime-ul a fost produs de Toei Animation intre anii 1983-1984, si a cumulat un numar de 42 de episoade regizate de Osamu Kasai. Anime-ul prezinta cateva diferente fata de povestea manga-ului original, si acopera numai o parte din acesta. Pentru ca anime-ul a avut ca target o populatie mult mai tanara decat a avut manga, unele aspecte ale povestirii au fost inlocuite cu totul si povestea a fost simplificata.

O diferenta notabila intre manga si anime este culoarea parului personajelor: in manga culoarea parului lui Yakko si Hashizō este blond iar in anime Hashizō are parul albastru iar Yakko este satena. Totusi, la inceputul genericului Yakko apare ca fiind blonda, astfel se creeaza o legatura intre manga si anime.

Ai Shite Knight” este povestea lui Yaeko Mitamura (Yakko, iar in varianta italiana Licia), o pustoaica ce lucreaza la Mambo (un restaurant specializat in okonomiyaki). Intr-o zi ploioasa Yakko il gaseste pe Hashizō (Andrea), un copil de la gradinita care fugise de acasa impreuna cu pisica lui Giuliano, si se hotaraste sa aiba grija de ei. Putin dupa, in timp ce se plimba pe strada, Yakko se intalneste (Mirko), fratele mare a lui Hashizō, solistul formatiei Bee Hive. Acesta era preocupat de disparitia fratelui lui.
Intre Yakko si Gō se naste o frumoasa prietenie destinata a se transforma in dragoste. Din pacate lucrurile nu sunt asa simple pe cat par, pentru ca Yakko este iubita pianistului formatiei lui : Satomi. Intre cei doi baieti se formeaza o rivalitate ce va compromite succesul formatiei.
Ca si cand lucrurile nu ar fi fost suficiente, ca sa le complice si mai mult intervin Isuzu (Manuela) – prietena lui Iakko, care este indragostita de Gō si Meiko (Marika) – o fata puternica si ambitioasa, indragostita de Satomi.
Nici macar tatal fetei nu o ajuta prea mult in aceasta alegere dificila pe care trebuie sa o ia Yakko: sau Satomi. Pe masura ce timpul trece, Yakko isi da in cele din urma seama ce simte cu adevarat pentru Gō, asta si cu ajutorul micutului Hashizō, care vede in ea figura mamei pe care nu a avut-o niciodata. Satomi se va indragosti de Meiko, iar Isuzu de un alt membru al formatiei cu care se va si logodi.
La finalul seriei, Bee Hive sunt in culmea succesului si vor pleca intr-un turneu in Statele Unite, nu inainte ca cei doi membrii ai formatiei sa isi anunte oficial logodnele.

Pentru ca a avut un succes enorm in Italia, in anul 1986 are premiera pe Italia 1 telefilm-ul “Love me Licia”, in care in rolul Liciei debuteaza ca si actrita nimeni alta decat Cristina D’Avena. Acest telefilm va fi urmat de altele: Licia dolce Licia (1987), Teneramente Licia (1987) si Balliamo e cantiamo con Licia (1988)

Sigla in italiana cantata de Cristina D’Avena, a fost cea mai vanduta in anul 1986.



Deci? V-a placut desenul acesta? :)

2 comments :

Amy spunea... [Raspunde]

da...mi-a placut, dar mirko ala era un urat :))
giuliano a fost cel mai cool in desenu' asta =))

copilarim spunea... [Raspunde]

sa stii!! :))

Trimiteți un comentariu