duminică, 12 februarie 2012

Cappuccetto Rosso (Scufita Rosie)

Cand eram la gradinita am fost si eu Scufita Rosie.. aveam sortulet si scufita rosii, din satin - foarte dragalase... cosulet si un cantecel.. imi mai amintesc doar putin din refren, mai precis cum incepea:
"Scufita Rosie ma cheama tralalalala"... dar mai bine sa urmarim varianta anime a povestii:




video via youtube

Rezumat:
Era odata o fetita tare dragalasa care purta mereu o boneta rosie si de aceea i se spunea Scufita Rosie. In padure toate animalutele ii erau prietene si o rugau sa ramana sa se joace cu ele, dar fetita avea o misiune: trebuia sa ii duca bunicutei sale care locuia in padure, un cosulet cu merinde - pentru ca era bolnavioara saracuta. Ea le promise animalutelor sa se vor juca impreuna la intoarcere, pentru ca trebuia sa asculte de mamica ei si se grabea spre bunica.
Lupul cel rau isi facu aparitia si toate animalutele fugira! Fetita nu banuia ce periculos era acesta, gandindu-se ca si el era tot un animal, ca restul prietenilor sai din padure. Acesta o intreba ce are in cosulet si Scufita Rosie  ii raspunse ca are bunatati pe care i le duce bunicii sale. Lupul se gandi atunci ca acele delicatese vor fi foarte bune de mancat, dar gandindu-se ca ar putea sa se alearga si cu bunica si micuta nepotica se gandi la un plan. El ii propuse Scufitei Rosii sa mearga sa culeaga un buchetel de flori pentru bunicuta si desi aceasta la inceput ii raspunse ca mama ei o sfatuise sa mearga direct la bunica, pana la urma se lasa convinsa. Mai mult, nebanuind ce planuia lupul cel viclean, ii povesti acestuia unde se afla bunica. Ramase apoi sa culeaga floricele in timp ce lupul se facu nevazut.
Ca vantul si ca gandul, lupul alerga apoi sper casa bunicii, pe care o inghiti pe nerasuflate si apoi punandu-si boneta se puse pe asteptat. In acest timp, Scufita Rosie culegea floricele pe camp. Cioara vazuse cele intamplate si zbura sa o anunte pe fetita, dar aceasta dandu-si seama ca este in intarziere alerga atat de repede incat nu auzi ceea ce i se spunea. Pana la urma cioara renunta sa o urmareasca si pleca sa-i anunte pe toti prietenii fetitei si impreuna cu acestia se grabira sa o salveze. Oare vor ajunge la timp?
Scufita Rosie intra in casa bunicii si se mira de vocea, de urechile bunicii... care erau groasa, respectiv lungi... dar mai ales de dinti. Lupul isi facu aparitia atunci si pana ajunsera animalutele o inghiti si pe fetita...Prietenii ei erau foarte tristi si tocmai atunci isi facu aparitia un vanator. Acesta se gandi sa il impuste pe lup, dar animalutele ii aratara scufita si acesta intelese ce s-a intamplat... Cu ajutorul cutitului facu o taietura pe burta si bunica si nepoata fura salvate. Dupa o asa sperietura bunica se facu bine, iar Scufita promise sa o asculte mereu pe mamica ei.
Cat despre lup? Ei bine.. nimanui nu ii va mai fi frica de el pe viitor.. :D.

2 comments :

Sara spunea... [Raspunde]

Și eu mi-am dorit să interpretez rolul Scufiței Roșie, dar nu am mai prins rândul...
Frumos filmul!
MULȚUMESC!:)
O săptămână reușită!

copilarim spunea... [Raspunde]

He he!! Gand la gand se pare;)! ne vizitam reciproc - ce coincidenta frumoasa!
Si eu iti doresc o saptamana superba:*

ps: cred ca eu as fi vrut sa fiu alba ca zapada sau o zana:)) dar pana la urma am fost foarte incantata de scufita (mai ales ca aveam si costum.. o sa caut poze - din fericire chiar am:D)
pup

Trimiteți un comentariu