joi, 19 iulie 2012

Ne racorim cu spuma din fructe!

Ohhhhh da! Nu ma invidiati pentru ca nu am gustat din minunatia asta - mancam pe vremuri facuta doar din zmeura. Stiu insa vreo 3 norocosi din familia mea (nu, nici Rha nu e pe lista) care se bucura de ea.
Dar... sa revenim la spuma. Am realizat un articol pentru Revista Atelierul in care povestesc cum se prepara spuma (mare filosofie nu este, sa stiti:P, dar este totusi.. o arta:P) si am pus si cateva poze - insa, pentru ca imi place foarte mult cum au iesit pozele le voi pune si aici, sa va bucurati de doua ori de ele:P.
Articolul din revista il puteti citi integral aici: Să ne răcorim cu spumă din fructe!






Ingredientele (proaspat culese din gradina:D si sa stiti ca asta face diferenta): afine, agrise, mure, visine, coacaza neagra si zmeura (de baza); un ou proaspat (folosim doar albusul); zahar (se pun cantitati egale de fructe si zahar - noi preferam mai putin zahar, mai ales daca fructele sunt dulci, dar aici am respectat cantitatile pentru ca unele dintre fructe erau mai acrisoare).





Si rezultatul, ornat dupa preferinta! Eu am folosit zmeura si afine si putin sirop de coacaze. Portia de mai sus a fost servita imediat ce a fost gata spuma, iar restul este la frigider pentru a fi devorata (iar la ora cand se va publica articolul exista mari sanse sa ... devina istorie, una dulce, racoroasa si gustoasa, ce e drept).
Profitati de fructele bune si sanatoase - e sezonul lor:D!!

6 comments :

ghemulet spunea... [Raspunde]

arata delicios ..sa aveti pofta...macar va ramane in analele istoriei blogului vostru si in amintirea voastra :)))...vai dar bine mai arata...

copilarim spunea... [Raspunde]

@ghemulet da arata super - eu nu am gustat dar tati a fost foarte fericit:D!!

Prof. drd. Florentina Teacă spunea... [Raspunde]

Desertul verilor din copilarie! Eu am facut saptamana trecuta, cu capsuni...
Mi-ai facut o poftaaa!!!

Camelia spunea... [Raspunde]

yuum! arată ispititor :D și ce drăguț ai dichisit lingura cu fundiță ^^

copilarim spunea... [Raspunde]

@handmade.in.covasna :D - acel moment cand imi dau seama ca am uitat sa raspund la un comentariu *blush*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Maria Camelia Nita Daaa.. era o fundita fluturas :) pe care o facusem pentru Provocari Verzi. Mi s-a parut ca se potriveste :P.

Trimiteți un comentariu