vineri, 13 iulie 2012

Provocari Verzi - in MADE.IN.TRANSYLVANIA

Buna!!
Din categoria "vestile bune sa se adune" astazi am sa va povestesc despre interviul pe care l-am acordat recent alaturi de Oana, Ramo si Rha si care s-a concretizat intr-un articol foarte fain realizat si publicat de Camilla Rooney  pe Made.In.Transilvania. Acest proiect despre care am aflat de curand si pe care il sustinem cu drag, a fost creat pentru a face cunoscuta latura atat de frumoasa si creativa a romanilor din Transilvania (si nu numai!). 
Va veti pune probabil intrebarea de ce Transilvania? Ei bine este simplu - pentru ca acea parte a tarii ii este cunoscuta autoarei acestui proiect si astfel si-a dorit sa o promoveze in intreaga lume:). Dar, cum spuneam putin mai sus, acest lucru nu defavorizeaza in vreun fel celelalte zone la fel de frumoase si bogate cultural ale tarii noastre.

Iata-ne deci invitate pentru a discuta despre o problema importanta din viata noastra de zi cu zi: fenomenul denumit simplu: 3R - recicleaza, refoloseste, redu. Dupa cum bine stiti deja, voi prieteni mai vechi si cum veti afla voi prieteni mai noi:) - Copilarim prin mine si Rha alaturi de Oana (DulceaMeaCasa) si Ramona (RAMsMADE) formeaza din ianuarie acest an proiectul PROVOCARI VERZI. Prin acest proiect noi incercam sa atragem atentia in primul rand asupra faptului ca a trai frumos si "in intelegere" cu natura nu este un moft, o corvoada, o moda si asa mai departe. Este ceva ce ar trebui sa vina de la sine, ceva destul de logic daca stam sa ne gandim putin si... daca dorim poate fi o joaca, sau o activitate creativa care aduc un plus de distractie/amuzament existentei noastre.

Dar sa va povestesc putin despre articolul pe care il puteti citi integral in engleza aici: Provocari Verzi: Blogging for a greener future. Pentru inceput puteti citi cateva cuvinte despre noi si proiect, urmand ca apoi sa aflati parerile noastre vis-a-vis de  
 - reciclare in tara noastra - cum a fost, cum o vedem acum si ce speram ca va fi in viitor;
- reciclare/refolosire  sursa de materie prima ieftina pentru diverse proiecte ;
- blog-urile de gen - o sursa importanta de inspiratie si raspunsuri la intrebari legate de reciclare, refolosire si reducere intr-un mod original si creativ.
Am discutati despre faptul ca acest principiu 3R nu este deloc nou - ci unul foarte vechi; as putea spune ca a existat " de cand lumea si pamantul"... hehehe. Si de aceea (eu cel putin) consider ca stilul de viata eco  este poate doar o incercare de aducere aminte a unui stil nomal de viata.
Veti putea citi si parerea noastra despre legatura dintre mestesuguri si reciclare ca sursa de materie prima, iar la final cateva vorbe despre proiectele pe care le pregatim la Provocari Verzi.

Multumim pentru aceasta ocazie si speram sa va faca placere sa cititi articolul!!
madeintransylvania.wordpress.com

Thank you so much for your interest in our project and for this opportunity to talk about it.  :)

4 comments :

Prof. drd. Florentina Teacă spunea... [Raspunde]

Vineri-13, cu vesti bune! Felicitari!!! Ma bucur asa de mult pentru voi! Si am mai descoperit un site frumos, (datorita voua) care m-a atins vorbind despre "latura atat de frumoasa si creativa a romanilor din Transilvania" La suflet mi s-o dus (zice transilvaneanca din mine...)

copilarim spunea... [Raspunde]

@handmade.in.covasna "No" ce ma bucur:D !!!

dulceameacasa spunea... [Raspunde]

ce de bucurii pe aici...imbratisari si multumiri ( stii tu pentru ce...)

copilarim spunea... [Raspunde]

@dulceameacasa :D

Trimiteți un comentariu