joi, 21 februarie 2013

Snururi de martisor - partea I

Buna:)!!!

Inainte sa treaca ziua am zis sa va arat prima parte a colectiei de snururi pentru Martisor - acestea sunt, cum s-ar spune prototipurile;). Adica diverse incercari si abordari.

Am lucrat cu 16, 8 sau 4 fire :). Dimensiunile bratarilor difera - unele sunt foarte largi si pot fi purtate peste maneca de la pulover de exemplu, altele sunt mai micute. Se inchid (in afara de unul singur care e snur snur) cam prin acelasi mecanism prin care se pot prinde diverse brelocuri simpatice la mobil.

Am lucrat cu acril alb si rosu (doua dimensiuni diferite) si bumbac (tot doua dimensiuni diferite). S-a nimerit ca albul sa fie mai subtire in ambele cazuri. Daca va plac dati-mi de stire :). Mananca ceva timp, dar mai este pana in Martie si in plus toata luna se ofera martisoare.

Acum va povestesc despre "snurul classic" - adica mie mi se pare ca seamana cu cel clasic. Este lucrat cu 8 fire. Primul e de fapt cel din mijloc (mai sus) al doilea cel din stanga si cel de-al treilea, cel micut.


Snurul din bumbac este realizat din 8 fire tesute. Are 19 cm lungime(modelul), 21 cm cu gaica din capat (deci cand este prins) si cele doua capete impletite (alb si rosu) au inca 10 cm care vor cadea frumos in jos :). Diametrul este cam 3mm. 

Snurul situat la mijloc in poza de mai sus este realizat din acril alb si rosu.Tot 8 fire, acelasi model ca si celelalte. 20 cm lungime (22cm inchis cu gaica).cele doua impletituri de la capete sunt bicolore si au 10cm lungime.Diametrul aproape 5mm

In fine cel de-al treilea, in prin plan mai sus, este lucrat tot cu acril dar este mai scurt si are capetele impletite uni. 14cm lungime (18cm prins) si cele doua capete 7cm. Diametrul 4mm (este lucrat mai strans)
Ele sunt putin elastice (mai ales cele din acril) asa ca se mai pot lasa daca trageti de ele.
Maine va scriu despre celelalte :P.

0 comments :

Trimiteți un comentariu