vineri, 18 decembrie 2015

C.A. #18 Tutorial "Bradulet Bradut Dragut"


Buuuuuna!
In spatele fulgului cu luminitele albastre de la geamul meu - abia astept sa le instalez si anul acesta - se afla... un mic tutorial. As vrea ca in luna decembrie timpul sa se dilate si sa avem mult mai mult timp la dispozitie sa pot raspunde pozitiv la provocarile prietenilor mei si sa pot crea o multime de lucrusoare dragalase.
In 2013 am spus prezent la concursul de tutoriale cu tema Craciunului organizat pe CDB. Si acesta este tutorialul cu care am participat: Tutorial Felicitare cu Bradut by Rux-Copilarim - se pare insa ca site-ul a fost piratat :(.  Si oricum nu reusisem sa va povestesc si pe blog cum puteti realiza o felicitare cu bradut brodat....
Iata si tutorialul:



 Ce am folosit :
- panza de brodat (etamina)
- fir acril subtire
- fetru
- ac si ata
- margele de nisip
- carton lucios (baza felicitare
- hartie imprimata
- pixuri gel (cu sclipici)
- stampile
- tus
- foarfeca
- banda dublu adeziva
- perforator
Si bineinteles imaginatie :).

Cum am procedat:



Pasul 1 : Am cusut in punct cruce pe o bucatica de etamina un bradut. Pentru materialul nu era foarte mare, am inventat modelul in functie de spatiu :D.
Am ales pentru varf o margea galbena si pentru tulpina una maro. Cu un fir de culoare alba am intarit portiunea din jurul bradului festonand.

Pasul 2. Am cusut varful si tulpina – adica cele doua margelute.

Pasul 3 : Am decupat cu atentie broderia – la cel putin un rand diferenta de partea intarita. In imaginea de mai sus eram la jumatatea "drumului".



Pasul 4 : Am lasat broderia deoparte si am inceput decorarea bazei felicitarii (o baza de felicitare clasica, un alb-galbui). Am ales o hartie imprimata in nuante calde si am taiat un dreptunghi putin mai mic decat dimensiunea bazei. Cu ajutorul perforatorului de colt am realizat modelul de mai sus.
Nota : daca nu aveti perforator de colt, puteti lasa colturile asa cum sunt, sau le puteti taia frumos cu foarfeca. Deasemenea puteti desena sau lipi direct pe hartie.



Pasul 5 : Am lipit cu banda dublu adeziva hartia pe baza felicitarii si am colorat cu pixuri gel (cu sclipici) partea perforata. Am trasat si conturul si iata rezultatul :


Cand am terminat de decorat am lasat-o sa se usuce si m-am intors la broderie.


Pasul 6. Am luat fetrul si am masurat 4 bucatele pe care urma sa le cos in forma de rama.


Am cusut de jur imprejur cu punct de feston.


Pasul 7 : Am pus pe spatele broderiei banda dublu adeziva si am am asezat decoratiunea pe hartia imprimata – eu am ales sa o lipesc la mijloc.


Pasul 8 : Am adaugat o urare si un fulg – cu ajutorul stampilelor si tusurilor colorate. Am decorat si interiorul astfel :



Si felicitarea este gata:



In timp ce statea la uscat – de aceea este asezata asftel mai sus – am hotarat sa decorez si plicul. Ceva foarte simplu :



Optional : Se stampileaza plicul in coltul din dreapta – am folosit o stampila cu bradut (in tema felicitari) cu tus negru. Nu am colorat-o.



Sper ca v-a placut si voua felicitarea! :P
Daca vi se pare felicitarea cunoscuta, nu va inselati, am scris despre ea aici: "Bradulet bradut dragut"


 Ps: am incercat sa pastrez textul initial al tutorialului si din fericire am gasit o ciorna salvata :D. Felicitarea a ajuns de mult la destinatie!
*

Reminder Concurs:
Tema #38 "Bradul Verde" (1-25 decembrie 23:55)

0 comments :

Trimiteți un comentariu