duminică, 21 februarie 2016

Lo strano violino (Vioara ciudata)


A trecut mult prea mult timp de cand nu ne-am mai uitat la un animat, duminica... Mi-era tare dor :). Mi-am propus ca anul acesta sa redau duminicilor acel strop de poveste si copilarie;).
Asadar povestile revin!!
Astazi calatorim in Vietnam, unde binele invinge raul prin muzica! :)



Video via youtube
Rezumat
Intr-o padure de langa un sat din Vietnam, demult, doi frati plecasera la vanatoare. La un moment dat, ajung intr-un loc in care avusese un razboi intre popoarele vecine. Fratele mai mic nu este de acord cu razboiele, nu intelege de ce este nevoie de atata suferinta - cel mare, din contra, este de parere ca, astfel, cel mai puternic castiga si, atunci cand vor castiga ei razboiul, vor deveni, desigur, cei mai puternici.
Chiar atunci apare un vultur urias care o rapeste pe Printesa. Imediat de la palat se ofera o recompensa uriasa pentru acela care o va salva pe printesa. Cei doi frati pornesc pe urmele vulturului care o rapise pe printesa. 
In timp ce fratele mai mic nu-si dorea altceva decat sa o salveze pe printesa, celalalt nu se gandea decat la recompensa promisa. Odata ajunsi la ascunzatoarea vulturului, fratele cel mic coboara intr-o pestera adanca, fratele cel mare urmand sa ii traga pe rand, cu ajutorul unei sfori de indata ce mezinul ar fi gasit-o pe printesa.
Printesa il zareste doar pe salvator, dupa care lesina. Fratele cel mare o ridica, folosind sfoara, dupa care blocheaza intrarea in pestera cu o piatra uriasa, pecetluindu-i soarta mezinului, chiar daca acesta din urma nu isi dorea recompensa promisa de tatal printesei.
Fericit ca a reusit sa o salveze pe printesa, tanarul isi imbratiseaza soarta. Chiar atunci, Printul Tarii Apei vine sa il salveze! Cu ajutorul apei indeparteaza bolovanul care bloca intrarea in pestera si il elibereaza pe baiat. Ii da vioara si il roaga, in schimbul faptului ca a fost salvat, sa cante, chiar daca nu stie, pur si simplu sa se lase purtat de vioara, pentru a salva inimile oamenilor. 
Ajuns in oras, tanarul canta -  o melodie trista, ca si sufletul sau, ii cuprinde pe toti cei prezenti. Odata ce auzeau muzica insa, oamenii deveneau mai buni.
Pentru i se dusese vestea, este invitat si de rege. Acolo se era si fratele sau care devenise ministru. Acesta nu voia sa se stie adevarul - si era preocupat.
Printesa nu isi amintea ca tanarul o savase dar, cand  acesta o priveste ea isi reaminteste. Fratele baiatului incearca sa scape de el, dar nimeni nu il crede. Vazand cum stau lucrurile pleaca furios.
Tanarul ramane la palat, printesa multumindu-i pentru ca a salvat-o.
Fratele cel mare merge in tara vecina pentru a se razbuna. El minte si sub pretextul unei invazii iminente din tara sa, creeaza premizele unui razbiu. Este numit general si pleaca sa-si atace propria tara.
In timp ce regele pregatea armata pentru a se apara, fratele cel mic il roaga sa rezolve conflictul fara violenta. Cum si regele nu isi dorea un razboi, tanarul este lasat sa incerce sa evite o confruntare armata. Acesta se urca in turnul palatului si incepe sa cante din vioara. Cantecul ajugea la soldati, ducand cu el singura dorinta a baiatului: pacea.
In inimile dure ale soldatilor s-a trezit dorinta pacii si au renuntat la razboi.
In cele din urma fratele mai mic s-a casatorit cu printesa  devenind un rege chibzuit, sub domnia caruia pacea s-a asternut pe teritoriul tarii.

0 comments :

Trimiteți un comentariu