vineri, 19 februarie 2016

Tutorial "Inimioare String Art"


Bunaaaa :)!
Astazi am un tutorial "inimos" pentru voi :). Cand am realizat recenzia pentru Idei Creative 109 de la Editura Casa (recenzie despre care puteti citi aici: Recenzie – Modele string art pe carton și lemn), am documentat realizarea copertii, tocmai in ideea de a va arata si vizual cam ce presupune aceasta tehnica.
Albumul foto va este probabil cunoscut - l-am creat pentru Mami si am povestit despre el aici: Hearts for Mom.
Sa revin insa la tutorial!
Aveti nevoie de: model (in acest caz eu am folosit doua modele prezentate in cartea la care am facut recenzia - o inima mai mare si una mai mica). Am copiat modelul pe hartie de copt (:D) - da, a fost folosita pentru a usca figurine din aluat pe ea in cuptor - nefiind unsuroasa am putut sa o folosesc la proiectul de fata.
Dupa ce am notat cu creion modelul, m-am folosit de ustensila din imagine pentru a face gaurele pe hartia pe care urma sa realizez modelul (cea imprimata).

Asa arata modelul "transferat" sau intepat pe coala pe care urma sa cos inimioarele. Mi-am pregatit si ata (eu am ales un visiniu inchis). Referitor la ata ... Sa stiti ca se consuma destul de multa la string art. Daca puteti gasi papiote mai generoase, cum erau cele de pe vremuri, nu ezitati sa va cumparati (mai ales daca va place tehnica aceasta).

Am inceput sa cos conform modelului si instructiunilor indicate in carticica. Trebuie sa aveti multa grija pentru ca, indiferent daca modelul este simplu, puteti gresi si este pacat. 

Fiind prima data cand lucram in aceasta tehnica mi s-a intamplat sa gresesc la un moment dat in partea stanga.
Se poate observa in cele doua poze de mai sus si in cea de mai jos.
Am desfacut tot ce am lucrat in stanga si refacut - a fost foarte dificil pentru ca nu am vrut sa tai ata - as fi ramas fara material. Deasemenea nu voiam sa largesc gaurelele, pentru ca apoi lucrul s-ar fi vazut foarte urat.
Am pastrat aceste trei poze cu pasii de mai sus in forma lor originala tocmai pentru a va arata ce inseamna o greseala de un punct.

Dupa ce am refact partea din stanga baza inimii a fost gata si a urmat partea a doua a modelului, si anume: se porneste din punctul de jos (central) si se trece prin toate cele de sus, defintivand inima.

Inimioara din dreapta jos este realizata dupa un model mai simplu. Practic se realizeaza pasul doi din inimioara mare si apoi se face un contur. Este foarte dragalasa si de efect.

Si asa arata coperta finalizata :)!
In concluzie va trebuie timp (pentru ca dureaza), rabdare si atentie (din plin) si ata din belsug. Nu puneti foarte multa ata in ac (eu nu pun mai multa decat distanta intre bratele mele intinse in lateral... lol. nu am masurat, dar ca sa va faceti o idee). Daca este prea lung firul riscati sa se innoade. Si... nu este de dorit.


Va recomand carticica - sa aveti un punct de pornire, cu notiuni de baza. Eu am incercat pana acum 5 modele din ea. :)
Pe curand!!

0 comments :

Trimiteți un comentariu