marți, 1 mai 2018

T: Decoratiune Norul Curcubeu


Mai tineti minte surpriza din gradina? Ei bine... tananam!! Am gasit un tutorial realizat pe 9 martie 2014 pentru un concurs, tutorial care nu a mai fost pana la urma publicat pe site-ul organizator... si cum am tot asteptat o miscare am uitat de el. Pana acum!!!


M-am bucurat cu atat mai mult cu cat beneficiara decoratiunii este chiar plantuta despre care va povesteam!!! Iat-o cand era si ea mai micuta. Poze de pe vremea cand nu era jungla in gradinuta din balcon. Hihih.


Mi-a prins bine sa revad si eu tutorialul. Multe lucruri au avut de suferit si m-a inspirat. ;) Pana una alta iata ce am folosit: carton (mai grosut), hartie (alba si colorata), banda dublu adeziva (sau puteti coase - e  mai trainic, dar eu aveam nevoie de un proiect super usor, care sa poata fi facut si de copii, pentru ca, vedeti voi, am si unul nor cusut... hihihih). Apoi fetru, ochisori mobili, pixuri colorate si sclipicioase (lol).


Mai intai am facut modelul pe o hartie si l-am decupat. Am trasat conturul pe carton, unul putin mai mare pe coala verde si am lipit cartonul pe coala verde. Dupa aceea am mai facut un contur pe coala alba si lipit pe fata. (puteti refolosi aici diverse resturi de coala de hartie. Ideea e sa nu se vada prin fetru si sa il faca mai trainic.


Sunt trei straturi de fetru pentru ca intai am imbracat partea din fata cu un contur ceva mai mare, lipind excesul pe spate pentru a masca marginile. Apoi a urmat partea din spate. Dupa care am mai decupat inca o parte pentru fata, am adaugat putin puf din perna pentru a-i da  volum si am lipit frumusel cu banda dublu adeziva.

Am decorat norisorul: contur, ochisori mobili, trasaturile desenate. Dupa care am inceput sa ma ocup de curcubeu. Am taiat fasii de coala coloratape care le-am lipit de suport, lasandu-le coada. Pe aceasta din urma am ondulat-o (asa cum se face la florarie cu panglicile pentru flori, sau la impachetatul cadourilor - atentie sa nu rupeti hartia in timpul procesului).


Am avut rosu, portocaliu, galben, verde si alastru. Pentru violet am folosit o coala roz pe care am colorat-o cu albastru. Si iata decoratiunea:


Am folosit bete pentru frigarui ca sa aranjez plantuta. O tineau si in loc (sa nu "curga" in toate partile) si sustineau si decoratiunea:


Si iata si o poza cu blitz:


Sper ca v-a placut acest tutorial si va va inspira sa incercati s afaceti si voi (chiar cu cei mici) diverse decoratiuni de genul (decupand inainte elementele necesare), folosind banda dublu adeziva si distrandu-va de minune :P
🌈
ps: daca sunteti cuminti, caut si celalalt tutorial cu norisor... 😊.

8 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Un nor curcubeu minunat!
O luna mai plina de inspiratie, draga Rux!
Pupici!

Laura spunea... [Raspunde]

Ce dragut e!

Ella spunea... [Raspunde]

Eu am fotografiat ieri un curcubeu maaaare si frumos care era in fata geamului de la dormitor, pentru ca la mine ... ploua, ploua si este racoare! Dar de maine se îndreapta vremea si vine primavara la loc!
Zile senine Rux! Cu drag!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Miu da :) si begonia (pentru ca acum stiu ca este o begonie) il iubeste :P.
Multumesc mult, la fel :)!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Laura ma bucur ca iti place !! Am sa ii transmit ca t-a placut de el :P.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ella Cred ca a fost magic. <3 Curcubeul este atat de minunat in sine! :)
La noi au inflorit salcamii. I-am vazut azi de la geam.
Iti multumesc mult. Sa fie si ploaie cand e nevoie, ca sa le mearga bine la pomisori si plantute ;))).
Pupici cu drag <3.

CARMEN spunea... [Raspunde]

ce simpatic este noruletul acela "îngrasat" cu vata ☺ excelenta idee, Rux draga! Imi place mult curcubeul.
Multumim pentru tutorial. Te pup. O seara placuta in continuare! :-*

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN ma bucur mult ca iti place ;)). Asa pare mai "pufos"..nu?
Ma bucur ca iti place curcubeul ;). Si mie imi e taaare drag :D
pupici <3
Un mai minunat :D

Trimiteți un comentariu