vineri, 12 octombrie 2018

IV. Ochii vad. Renovarea cere. Și ce cumperi, nu-i părere!


- Nu-i nimic... un motiv bun să renovăm bucătăria!!” 
Este ora 5 dimineața și, în sfârșit, am reușit să strângem dezastrul provocat de inundație. 
Deschid laptopul și caut în corespondența de la atelierul de teatru de păpuși. Anul trecut s-a reamenajat o sală de repeții la mansardă și, din câte-mi amintesc, toate comenzile de materiale de constructii au fost făcute din același loc.
Înainte să se retragă-n camera sa, Mihai a spus că va face la sfârșitul săptămânii câteva drumuri pe la magazinele de profil din zonă, să se „orienteze”. Îmi amintesc însă că noi am economisit atunci și timp, și bani. Problema este că nu am fost eu cea care s-a ocupat direct de acest lucru. Dar cu puțin noroc, s-ar putea să se fi menționat în corespondența de pe grup...
 - Ah, am găsit Casa! mă trezesc exclamând și aplaudând.
- Poftim? glasul lui Mihai, însoțit de ecoul de cameră goală, mă fac să realizez că nu sunt singura fără somn.
- Nu dormi? îi răspund în timp ce mă îndrept spre bucătărie, cu laptopul în brațe.
- Nu pot. Oboseală prea mare. Mă privește cu un zâmbet șovăitor. Încercam să fac un plan pentru... 
Cu un gest amplu arată bucătăria.
- Ce casă ? își întrerupe brusc gândul. Doar nu vrei să... te muți. Adică...
Se oprește.  Stai... ce a fost asta? Oare? Ah, Clara, fii serioasă. Ești doar... chiriașa!... Concentrează-te! îmi iau avânt și îi povestesc despre descoperirea mea.

Douăzeci de minute mai târziu, în living.
Mă gândeam să reamenajăm și balconul. Haide să alegem materialele necesare, plasăm comanda și apoi filmăm când ne este livrată marfa, mi se adresează Mihai entuziasmat.
- Adică eu voi fi în spatele camerei și tu vei apărea în prim plan. Tu și marfa comandată! Abia aștept!. Mă amuz imaginandu-mi-l fâstâcindu-se .. deja mă privește ca și când vrea să bată în retragere. Apoi îi vine o idee salvatoare și ...
- Nu! Tu ești actrița! îmi aruncă replica, sigur pe el.
- Dragul meu, încerc să rămân serioasă în timp ce mă pregătesc să-l fac „șah mat”, în primul rând aici nu se doresc interpretări artistice, ci filmări cât se poate de reale, veridice. Oamenii au nevoie să vadă că ceea ce comandă este exact ceea ce primesc! Se pregătește să intervină dar îl opresc.
- În al doilea rând.... mă întreb cum ar putea o pisică să facă o recenzie. 
Mă privește o clipă uimit, apoi realizează că pentru toi ceilalți chiriașa lui Clara este... o pisică (doar lui i-a venit ideea, cum de a uitat, haha?) și, în cele din urmă, capitulează.
- Bine... ai câștigat. 
- Atunci hai să comandăm! 

Deși suntem foarte obosiți, în casă este o atmosferă plăcută. Alegem tencuiala decorativa Weber într-o nuanță care să se potrivească frumos cu piatra decorativa pentru peretele fără geam.
- Ce fain că se poate folosi și la interior, pe pereții izolați! îi spun, în timp ce încerc să vizualizez cum va arăta prelungirea bucătăriei. 

El încuviințează zâmbind și plasează comanda.


Au trecut câteva zile. Mă pregătesc să îl filmez pe Mihai în timp ce ne sunt livrate materialele. Are trac și este simpatic cum se fâstâcește în timp ce verifică atent comanda. Îl încurajez. Își face curaj și....
- .... cred că ideea aceasta de a filma și de a realiza testimoniale este genială. În primul rând, provocându-i practic pe clienți să realizeze aceste recenzii video, vorbim din start de faptul că ni se ofera o garanție pentru comanda noastră.
Dacă stau să mă gândesc bine, avem numai de câștigat - facem economie de timp, comandând totul din același loc; economie de bani - primind oferte personalizate, în funcție de cât comandăm. Și, desigur, există și acest program de fidelizare, prin care suntem răsplătiți pentru că filmăm descărcarea comenzii și o încărcăm pe site, distribuind-o și pe pagina noastră de facebook. Asta înseamnă până la urmă.. transparența. Și, așa cum spuneam, mai devreme, siguranța că vei beneficia încă din start de calitatea dorită la materialele și serviciile solicitate.


Peste nici două săptămâni iată că repetăm povestea. Eu cu aparatul, Mihai (devenit între timp vedetă datorită filmulețului testimonial premiat cu reducerea aplicabilă la o nouă comandă) pregătindu-se să descopere gresia, faianta, adezivii și minunatul tapet ce vor transforma bucătăria. Filmăm în balconul renovat tocmai pentru a se vedea și cum arată proiectul finalizat. Și arată exact așa cum mi l-am imaginat. Dacă nu ar fi sesiunea care bate la ușă, probabil că am face acum planuri cu privire la living - Mihai a venit cu ideea să-mi personalizez „cuibul”. Dar nu mai este mult până după sărbători și deja mi-am ales un fototapet superb. În timp ce mi-l imaginez deja montat, Mihai își încheie foarte inspirat prezentarea:

- ....Ochii vad. Renovarea cere. Și ce cumperi, nu-i părere!


    

4 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Multa bafta, draga Rux!
Un inceput promitator si niste informatii utile! :)
Pupici si un weekend frumos!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Miu sa fie, multumesc mult:).
Ma bucur mult ca ti-a placut:).

Pupici cu drag :)

Diana spunea... [Raspunde]

Informatii utile! Mai ramane sa ne hotaram sa intoarcem totul cu dosu-n sus! E tare fain sa poti comanda in acelasi loc si sa-ti fie totul adus acasa. :)
Succes, Rux!Pupici cu drag! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana asa e. Si sa nu ai surprize cu materialele ;).

Multumesc :)
Pupici!!

Trimiteți un comentariu