duminică, 21 octombrie 2018

TpT - Episodul 26


Buna!
Afara a fost toata ziua innorat (dar nu neaparat frig) si chiar a „picurat” putin pe la trei si ceva dupa-amiaza, cand l-am plimbat pe Kouki. Ieri am sarbatorit o saptamana acasa si, pentru ca tot e vorba de sarbatori, ieri a fost ziua lui Carmen si azi este a Dianei. Inca o data La multi ani, frumosi si sanatosi!! 🎂  🍰  🍰
Saptamana care a trecut (ea stie cand si cum... eu sunt inca buimaca) a debutat cu un nou episod din epopeea mea cu limba japoneza. Am povestit despre ce am facut in saptamana patru 🍵 si mi-a facut planuri pentru aceasta (gresite - asta se intampla in special pentru ca nu am mai avut suportul de curs imprimat si nu am avut o imagine de ansamblu asupra lui si... nici acces la laptop dupa bunul plac 😭). Trebuie sa imi cumpar o baterie... si ma tot chinui sa o comand si nu mai ajung sa fac chestia asta. Da, are legatura.
Marti am continuat tutorialul poveste si v-am prezentat o ghinda crosetata - amigurumi. Aveti si suport video, in cazul in care vreti sa incercati 🌰 (asta e o castana stiu... manca-o-ar mama pe ea... coapta). 
Miercuri - la sarbatoarea recoltei vi le-am prezentat pe gemenele rosiute. Dintr-o samanta minune mare :). S-a nimerit la fix ca afara e sarbatoarea recoltei. Nu am putut poza mare lucru de fum insa. E vis-a-vis.
Joi am revenit cu articole cu flori si culori - Matrioshka numarul doi. Bine ar fi ca pana la sfarsitul anului sa fie si treiul, dar nu mai fac planuri ca aproape nimic nu mi-a reusit. Deja incep sa sufar ca nu pot lucra, cititul e pe stand-by si tot asa. 
Vineri - Cerul inimii, in traducere, o piesa absolut superba, cu dedicatie.
Sambata - a trei si ultima tema din luna aceasta de la Provocari Verzi. Sortuletul meu cu doua fete, drept inspiratie si nu numai (sunt si alte idei enumerate). Si desigur o alta urare muzicala, de la The Beatles.
Am mai scris si inca trei capitole de SuperBlog (cele impare sunt scrise de Mihai, cele pare de Clara). Sper ca v-au placut.

Saptamana aceasta micul meu N s-a facut cu un an mai mare (pe 15 a fost ziua lui). Mi-e, evident, dor de el. Abia astept sa vina pe aici, cu ai lui. Sa fac cunostinta cu Zen (Micul H) si sper sa se inteleaga bine cu Kouki. :)
Dar pana atunci... imi tot vine sa cant primele doua versuri din Ani de liceu :)))). Ar trebui sa le pun la citat. Ce articol lung... lol.

Pupici!

💙💗💚💛💜

Si asa, am ajuns la cel de-al douazeci si saselea episod din Timp pentru Tine:



Link-urile catre articolele despre care am vorbit in filmulete:

siiii


Pe curand !!!
💜💛💚💗💙

PS: Lista completa a episoadelor o gasiti in meniul de sus, pe pagina - 💗Timp pentru Tine💗
Nu uitati ca va puteti abona la canalul de youtube Copilarim😊 (si puteti alege sa primiti notificari ori de cate ori voi incarca un filmulet nou ).
Imi puteti lasa intr-un comentariu aici, pe youtube sau pe adresa de mail a proiectului, parerile voastre, sugestii si propuneri referitoare la subiectele despre care v-ar placea sa povestesc - poate aveti articole sau rubrici preferate pe blog, de exemplu 😁.

💕

Pentru astazi am ales un citat prezent in eseul ce insoteste versetul numarul 5, din cartea "Esti ceea ce gandesti. Principii taoiste pentru zilele noastre", scrisa de Dr. Wayne D. Dyer.:
"Dumnezeu trimite ploaie si peste cei drepti, si peste cei nedrepti."
(Matei 5, 45)
Plus doua versuri din Ani de liceu:

 „Timp, incotro mergi
Spre ce meleaguri noi, grabit alergi?”

....pe care le voi inscrie in tabelul Zinei luni (maine), in Serialul ”Citate favorite”
Pe curand!!👧

16 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

dragut serialul tau, parca mai dragut, acum ca ai asa un ajutor simpatic Kouki e un scump si se vede pe tine bucuria. Radiezi 😊
Harnica harnica ai fost din nou saptamana aceasta.
despre programarea articolelor tale, nu inteleg ce impiedica sa apara la timp. Sunt toate decalate, ieri nu era nimic nou decat sortuletul si provocarea muzicala plus cadoul meu cu Beatles 💕(multumesc inca o data) Astazi pe la amiaza am gasit articolul despre bmw si acum seara a aparut si tpt-ul, dar tu spui ca in fiecare zi ai postat cate un articol... Na ja, nu conteaza foarte tare, insa mi e teama ca ratez articolele tale pentru ca apar decalate in timp, deci in banner la mine sunt datate mult mai vechi, sub blogurile pe care eu deja le am citit.
te pup. o seara buna 😘

Suzana spunea... [Raspunde]

Iar soarele incalzeste pe toata lumea...
Unele lucruri pur si simplu se petrec...
Si cred ca nu prea iti ajunge timpul! Citisem acum cativa ani ceva, nu mai stiu titlul, dar ideea era ca daca ne facem lista activitatilor zilnice vom constata cu sunt putine cele vitale si ca majoritatea sarcinilor pot fi reordonate pe scara timpului, iar unele pot fi chiar anulate! :D
Pupici, draga Rux! O saptamana plina de idei utile!

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN da, ai vazut ce cearcane.. pardon ce luminite am in ochi :))))) :*
Glumesc - e un minunat Kouki. si-a propus sa scoata untul din mine, dar merita :))).
Pai iti zic eu ce le impiedica :))). Uneori faptul ca in loc sa apas pe publish apas pe save (graba - bine ca am observat la timp), sau la filmulete (cum a fost la TPT) efectiv nu am avut cand sa ma ocup de el in youtube (am facut branza) si de aia a aparut cu intarziere). Am ramas fara baterie la laptop si mi-e atat de peste mana sa stau cu el lipit de priza... :(((((((.
Dar la banner stiu ca apare aiurea si cand se publica la timp. Mi s-a mai intamplat.
Apropo -- articolul de luni va aparea marti :))). Pentru ca desi e gata, am ceva de adaugat la el si nu mai pot sta acum.. ca ma trezeste Kouki de dimi... si sincera sa fiu. MI_E UN SOMN.. de nu mai pot. :))
PS : orium la Timp pentru tine reiau toate articolele din saptamana asa ca na :D
Puuupici cu drag :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Miu da :*.

Vai dar stii cate anulez (cartea de pe noptiera, cursul pe maine, crosetatul tot... pfoa. numai de-ale mele). N-am ce le face :))
Azi mi-a luat o gramada de timp sa fac niste branzica de vaci :))). Asta nu poate fi anulat (insa a trebuit sa pun pe stand by rosiile, care iar sunt importante, de oboseala).
Pupici cu drag :*
O saptamana minunata iti doresc si eu :)

Zina spunea... [Raspunde]

Bună, Rux! Și eu am fost foarte ocupată și am cam pierdut firul... Cine este Kouki? Ți-ai luat un cățeluș? Dacă da, felicitări! Este exact ceea ce trebuia să faci! Să fie sănătos și să te bucuri de el și el de tine!

Săptămână excelentă!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Zina Buna :*
Kouki este noul membru al familiei. In acte este al lui Mami (acte de adoptie). Desi el ne-a adoptat mai degraba pe noi.

L-am rugat pe Dodo cand a plecat ori sa vina inapoi, ori sa ne trimita un "copil de-al lui" ca sa zic asa.
Ei bine, n-am vazut catelus sa semene atat de bine... Si da, face lucruri pe care le putea face in foarte multe alte feluri - si totusi fara sa ii zic sau arat sau ceva le face exact ca Dodo (primul lucru pe care la facut cand a ajuns acasa a fost sa mearga la rodul cu inimioara - desi eu initial il dusesem in alta directie, deci de la el putere).
Multumim mult pentru urare. Sanatatea e cea mai de pret <3.
Pupici cu drag!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Mă bucur că-l ai acum pe Kouki - îți va mângâia suflețelul !
Ai un program extrem de încărcat - când te relaxezi, când simți că eşti tânără ?
Mi-a plăcut ce ai ales pentru "Citate favorite" !
Îți doresc o săptămână liniştită ! Pupic !

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza da - Kouki e asa cum ii spune numele: bucurie lumminoasa. ce vine de la speranta lumminoasa :). Imi incarc si eu bateriile de pe la el (mai putin cea de la laptop... hahahaha)
Nu e neaparat atat de incarcat (ok e, dar a fost si mai si) - sunt eu mai degraba foarte obosita. Mi-ar trebui vreo saptamana sa stau si sa nu fac nimic din ce TREBUIE ci doar din ce imi doresc. :)))
Nu prea stiu /pot/reusesc sa ma relaxez. Ma apucasem de yoga dar e pe pauza. Cand simt ca sunt tanara? Pai cand am cinci minute de imbratiseala cu pufosul. Si cu Do eram la fel. Ma incarca pozitiv instant.
Ma bucur ca ti-au placut citatele si iti multumesc mult pentru urare :*. Si tie la fel iti doresc :)
Pupici cu drag!!

Diana spunea... [Raspunde]

Ruuuux! Stop! Si de la capat! :) Cine-i Kouki?! <3 Pentru prima data de cand urmaresc videoclipurile tale am mers pe repede inainte, sa ajung la J\Kouki! E un dulce, asta-i clar! L-am vazut la final de filmulet cum casca... si cum iti dadea pupici!! <3
Inteleg ca e la voi de o saptamana! E al vostru de atunci sau e doar in vizita, cum vine Miki la noi?!
No, acum, m-am gandit sa citesc si comentariile - inainte sa apas "Publicati" - deci e al vostru! (nu mai sterg ce am scris) :) Ma bucur tare mult si astept cu drag (si curiozitate) povestea lui! In poza de aici, de pe blog, am crezut o clipa ca e Dodo, dar ochii sunt altfel, si forma boticului - cel putin asa vad eu! :)
Voi reveni sa urmaresc fara nerabdare filmuletul.
Pupici cu drag! Si lui Kouki un pupic, pe frunte! <3 Ce scumpic e! Dodo si-a amintit ce l-ai rugat. :) Hm! Cand a murit Boni (in anul 2000), boxerita, ceva asemanator i-am zis si eu - si in 2004 am gasit un caine boxer, caruia i-am spus Boby (a fost numele la care a reactionat - l-am strigat in mai multe feluri si numai la "Boby" a reactionat) - am scris povestea lui pe blog, pentru ca e... tare... ciudata, intr-un fel. :)

La multi ani frumosi micului N! Sa fie sanatos! Si toti cei care-l iubiti fericiti sa fiti! Pupici! <3

Mirela spunea... [Raspunde]

Îl ai pe Kouki, ce bucurie, mă bucur și eu enorm, bucurie luminoasa, bine zici! Să fiți fericiți mult mult timp!
Te felicit și pentru japoneză!
Și pentru tutoriale și pentru tot.
Da, bine ales citatul, doar că cei isteți și harnici au umbrele, pelerine și știu să se ferească de ploi!
Te pup, ești o ființă minunată! :)

Suzana spunea... [Raspunde]

Draga Rux, nu percutasem!
Imi pare tare bine de acest nou membru blanos!
De abia astept sa vad cum il rasfeti!
Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana :D trebuie sa caut povestea lui Boby ca sa o citesc. Ce frumos si bine ca ai scris-o !! :)
Da - cred ca el m-a vegheat si continua sa o faca. Uneori asemanarea e atat de mare! Iti dai seama ca ne mai scapa cate un Dodo. Dar e ca un Dodo mic (si cum dodo inseamna iubit, nu e problema :P). Seamana cu el cand era micut... la cateva lune (doar ca Do era mai cret).
O sa caut cele cateva poze pe carele am de cand era cretul mic ...
Asi stii cu cine seamana? Cu micul din fata mea de perna ... nu stiu daca ai vazut-o cand filmam in camera mea cu norisori. :O Ce chestie... acum fac legatura.
Kouki mai apare si in episodul trecut la final (daca vrei sa il vezi semi-adormit, dupa ce imi sabotase filmarea timp de vreo ora si ceva si ma aranjase de arat ca luata de pe garla sau cum se zice.. haha). Avea o zi de cand era la noi... :))
Pe scurt povestea e: are cam un an (dupa estimarile medicilor) - a fost gasit abandonat si ranit grav si adus la Adapostul Speranta (singurii la care am gasit suport in clipele grele atunci cu Dodo) - care i-au acordat o sansa si iata-l. Au mai fost cereri de adoptie odata ce i s-a dat ok-ul dar cred ca Dodo a avut ceva de zis si a ajuns la mine..
I-am transmis pupicul si mi-a tras un oftat :))))). La comportament insa face aceleasi traznai. N-am vazut asa ceva. numai deja-vu-uri. :)))

Iti multumesc mult pentru urari! Dragul meu de mic N! E cel mai minunat si sensibil baietel. (seamana la asta cu mine.. hahahahahah :P ).
Pupici :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mirela multumim mult mult de tot pentru urare, asa sa fie :* !!!
Bucuria mea luminoasa (care apropo se pisicesteca si Dodo - sunt curioasa daca si el toarce, ar fi prea de tot. pana la Dodo nu am vazut catel sa toarca - dar asa facea, nu sforaia.. ziceai ca e motan in toata regula) se odihneste acum pe patuc si cum intorc capul spre el deschide ochisorii - parca e pe senzori.

Multumesc mult - sper din tot sufletul sa pot sa continui studiul, chiardaca va trebui sa impart lectiile pe bucatele in perioadele mai aglomerate. :)
Imbratisari cu drag :* !!

ps: are Kouki, mostenire de la Dodo, un dalmatian simpatic (nepotelul meu ii spune Marshal - de la un personaj animat), care imi aminteste mereu de Pupo ;P Hihi.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Miu iti multumesc mult!! :)
Promit sa il mai invit la TpT - in fine, nici nu prea am de ales ca e cam lipit de mine :)))).
Si sper sa nu ma mai fac de ras cand filmez - ma tot uitam la final spre camera sa vad daca el se vede :)))). Hahaha
Pupic

Diana spunea... [Raspunde]

Sigur ca vreau sa vad si episodul trecut! Il voi cauta, dar ceva mai tarziu, pentru ca acum imi cad ochii in gura. :) (am senzatia ca intelegi foarte bine despre ce vorbesc) :)) E tare nasol sa fii taaaare obosit!
L-am vazut pe dalmatianul de jucarie! Cand am ajuns la Kouki n-am sarit nicio secunda! :) Am observat si acea fata de perna, cum nu?! Tot ce e cu animalute imi atrage atentia. :)
Dragul de Koukie... Boby, cand a ajuns la noi, era intr-o stare jalnica - si ingrozitor de speriat! A fost foarte greu de educat (si pentru ca era rasa boxer - rasa de caini incapatanati :) dar si pentru ca suferise mult).
Sper ca a fost un oftat de placere cand i-ai transmis pupicul, si nu unul de plictiseala. :)) Zic asta pentru ca lui Boby nu prea ii placea sa fie dragalit. :))

Iar am fost intrerupta! Pfuuuu! O s-o iau razna! Nici nu stiu ce mai voiam sa scriu... dar am cautat linkurile spre postarile despre Boby. :)
Aici e despre Boby
https://diana-kundalini.blogspot.com/2012/12/parfumul-diminetii-de-craciun-poveste.html
Si aici e povestea pe care am trimis-o la concurs si, ca o coincidenta, l-am gasit pe Boby
https://diana-kundalini.blogspot.com/p/poveste-de-craciun-cainele-abandonat.html

Iti doresc sa ai o zi minunata! Pupici cu drag! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana Am citit ambele articole -am bazait la greu citind povestea - cred ca ar fi fain sa o transformi in poveste - cu ilustratii .... ar fi atat de frumoasa si un dar potrivit de Craciun !! :)
Nu am putut sa comentez la ele (pentru ca erau inchise comentariile), asa ca iti scriu aici. Am citit si povestea parfumata (ce coincidenta, amandoua am scris cate o astfel de poveste amintindu-ne de sufletelele dragi).
Si Kouki a fost adus la adapost in starecritica(vezica rupta, ceva hemoragii - nu stiu sigur daca a fost batut, aruncat din masina sau lovit in fine - cineva comentase ca de ce nu l-au eutanasiat. eu ii admir foarte tare pe cei de la Speranta pentru ca lupta pana la capat..).

Si eu am scris articolele in ultimul timp si comentariile numai cu intreruperi (sper sa aiba ceva sens ca la unele nici nu am mai verificat... hahahah).

As dormi o saptamana ce mai :). Azi mam trezit cu un cantec minunat de bormasina... :))). The joy.

Iti multumesc mult!! Minunata povestea boxerasilor :*. da, Mos Craciun si nu numai el, lucreaza.
Pupici cu drag ;*

Trimiteți un comentariu