marți, 16 octombrie 2018

T: Pe urmele ghindelor Ⅲ : decoratiuni amigurumi.


Buna:)!
Toamna isi tese iar povestea in cele mai surprinzatoare culori.... Ma cuprinde un dor de cutreierat dealuri si cautat comori in padure, la adapostul fosnitoarelor frunze. Mai o castana, mai o ghinda...
O ghinda! Mi-am amintit! Astazi avem intalnire detectivii mei mai mici sau mai mari. Pornim asadar in aventura....

- T: Pe urmele ghindelor Ⅲ : decoratiuni amigurumi. -

In timp ce "inspectam" cum atentie ghindele din fetru lipit sau cusut, in cautare de indicii, un zgomot surd mi-a atras atentia. Pe coala de hartie se afla o alta ghinda!
Aceasta era insa diferita! Nu era pufoasa, din fetru. Era usoara ca un fulg si.... parea crosetata! Chiar era! O ghinda amigurumi 😳. 
Este drept ca imi place sa lucrez cu fetru si ma relaxeaza - dar amigurmi este o mare dragoste a mea. Persoana care imi lasa mesaje, ma cunoaste. Oare cine sa fie si ce doreste?


Mi-am luat la indemana:
✏ croseta de 2.5
✏ fire de bumbac Angelica (maro si ocru)
✏ umplutura (bumbac - vata)
✏ creion
✏ foarfeca
✏ optional ac si ata.
✏ optional: o agrafa. ac de siguranta sau un fir de alta culoare decat cel cu care se lucreaza.
Si cum ar spune micul N "ochelarii Tutuc" :))))). Nu ca m-as desparti foarte des de ei.
📷 aparatul foto cu ajutorul caruia am filmat pasii parcursi (la finalul calatoriei fotografiate, va voi lasa si "dovada filmata" sper eu ajutatoare).


Am inceput sa lucrez cu firul mai deschis a culoare (maro deschis - ocru) realizand un lantisor format din 5 ochiuri. Am unit cu punct alunecat ultimul ochi de primul, formand un cerculet (eu prefer sa fac un cerc magic, dar am observat ca multa lume gaseste mai usoara varianta de a forma astfel cercul).


Primul rand: In cercul format am lucrat 5 picioruse simple. Am obtinut deci 5 ochiuri.
Cand am ajuns la final am unit ultimul piciorus lucrat cu primul ca in imaginea 3. de mai jos:Al doilea rand: Dupa ce am semnalizat cu agrafa noul rand (in ochiul rezultat la punctul 3. din imaginea de mai sus) am inceput sa inmultesc. Am mai lucrat in acelasi ochi inca un piciorus simplu si apoi in urmatoarele 4 catre 2. La final am obtinut 10 ochiuri.


Randurile 3 si 4: Am lucrat cate un piciorus simplu in fiecare ochi, neuitand sa tin cont de inceputul fiecarui rand nou. In continuare sunt 10 ochiuri. 
Deja fructul ghindei a prins contur asa ca am adaugat in varf putina umplutura.


Randul 5: Am lucrat 1 piciorus simplu in primul ochi, doua in urmatorul, repetand de patru ori pana am terminat de lucrat randul. Dupa aceasta inmultire au rezultat 15 ochiuri.

Randul 6: Am lucrat cate un piciorus simplu in fiecare ochi . (15 ochiuri)

A venit timpul sa lucrez capacelul, asa ca am schimbat firul, inlocuindu-l cu cel maro inchis:

Randul 7:  Am lucrat in fiecare ochi cate un piciorus simplu ( 15 ochiuri). 
Pe parcus ce ghinda prindea contur am adaugat cate putin bumbac ca umplutura.
Randul 8:  Aici am inmultit astfel: am lucrat cate un piciorus simplu in primele doua ochiuri, in al treilea doua picioruse simple, pana la finalul randului, obtinand 20 de ochiuri.

Randul 9: Am lucrat in fiecare ochi cate un piciorus simplu (20 ochiuri).
Apoi, a venit timpul sa trec la scaderi ... :). Sunteti gata? Iata cum am procedat:
Randul 9: Am lucrat primele doua ochiuri impreuna (am scazut - vezi cele doua imagini ajutatoare de mai sus, sau filmuletul de la final), apoi in urmatoarele  doua cate un piciorus simplu. Am repetat operatiunea de patru ori pana la finalul randului ( 15 ochiuri).
Randul 10: Am lucrat primele doua ochiuri impreuna (scazand), apoi in urmatorul  un piciorus simplu. Am repetat operatiunea de patru ori pana la finalul randului ( 10 ochiuri)
M-am asigurat ca umplutura este suficienta (nici prea putina, nici prea multa).
Randul 11: Am scazut lucrand cate doua ochiuri impreuna de cinci ori, reducand numarul ociurilor de la 10 la 5 ochiuri.

Mi-a mai ramas sa fac codita:
Cu punct alunecat am prins ochiul pe care il aveam pe croseta de ochiul aflat in fata lui (al treilea din cele 5 ramase). 
Am lucrat apoi un lant din 5 ochiuri – se formand baza coditei. Apoi am intors lucrul si lucrat in al doilea ochi de la croseta un piciorus simplu. Am continuat sa lucrez picioruse simple si in urmatoarele 3 ochiuri, dupa care am legat de baza lucrului (adica de capacel) cu punct alunecat. 
Am incheiat lucrul, l-am asigurat bine si am ascuns firul ramas in interiorul capacelului.


Iata ca am mai rezolvat un mister! De aceasta data al ghindei amigurmi...
Dar iata si "dovada filmata":


Dinspre copacul desfrunzit s-au auzit fosnete. Nu reuseam sa deslusesc prea bine ce se intampla insa.... cu siguranta indiciile primite pentru a rezolva misterul erau departe de a se fi terminat!

Pentru a afla raspunsurile la intrebari, va trebui sa ne continuam impreuna investigatiile! Asa ca va dau intalnire la inceput de noiembrie, cand voi rescrie un nou capitol al povestii!

🍂
Va multumesc ca ati parcurs a treia parte a povestii-tutorial serial, inceputa in prima sambata din acesta luna. Iata care au fost primele doua parti, in cazul in care nu le-ati citit:

Am folosit aceasta decoratiune pentru a orna lucrarea mea pe tema "Nunta P.V.", prima dintre cele trei teme ale Provocarilor Toamnei - Octombrie 2018 la care va invit cu drag, sa va alaturati :). 
Nota: aceasta este versiunea rescrisa a povestii initiale. Iata varianta originala realizata pentru si publicata in Revista Atelierul, in 27 septembrie 2012: “Pe urmele ghindelor (III) … amigurumi” .

6 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Cand o sa-mi permita timpul o sa incerc si eu!
Multumesc pentru tutoriale, draga Rux!
Pupicei si numai bine si frumos! <3

Laura spunea... [Raspunde]

Ce simpatica este ghinda!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Miu cu mult drag :)! Sunt foarte simpatice. Ma gandeam mai demult sa fac o ghirlanda cu frunzulite di ghinde crosetate. Poate candva :P
Pupici cu drag!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Laura ma bucur mult ca iti place ;). Si mi eimi e draga ;).
Pupici :D

DIMI spunea... [Raspunde]

Hello dear Rux!
Your crocket acorn is a gorgeous creation!
Really easy to make! Thank you for sharing the tutorial and the video!
Wishing you a lovely day! Hugs!
Dimi...

copilarim spunea... [Raspunde]

@DIMI I am really happy to hear that!! <3. I created this pattern trying to keep it as simple as possible :P.
I wish you a wonderful day :*!
Hugs
:*

Trimiteți un comentariu