joi, 29 august 2019

Making of - Frumusica (Pretty Woman)


Buna! 😚
Parca mai ieri va intrebam... Who's Pretty? Imi amintesc si acum cat de fericita am fost cand am pivit in fata aceasta transformare. Totusi... Anlily este o papusa cu breton si par lung si drept - a fost cum a fost cand am refacut o tinuta celebra (pentru ca acolo bretonul s-a incadrat la fix), dar in acest caz.. pentru o clipa, dupa ce am topait fericita ca mi-am ales sa recreez fotografia celebra cu Frumusica - cred ca v-am mai povestit ca initial am vrut-o pe Audrey Hepburn (era o poza cu ea in camasa alba si cu parul prins parca in coc si breton), dar fusese revendicata, si deja simteam cum ma scufund usor in vreu tablou cand am descoperit poza aceasta - revin, topai eu bucuroasa de alegere si apoi, privind papusa inca in costumatia ei faimoasa, am o revelatie: oooops... par cret? Fara breton? 😱 Ok, de fapt am fost mai degraba 😼 = oh, dar asta e o ocazie buna sa incerc sa ii fac parul cret 😂😅.Nu ca as fi stiut cum, dar aveam o idee si am riscat.


Poze foarte mult nu am - nu doar ca nu mi-am documentat creatiile, dar in acest caz am lucrat pentru doua teme, in doua zile: vineri si sambata. Duminica deja "scoteam fum", dar asta e alta poveste.
Spre marea mea bucurie am gasit ceva alb - a trebuit insa sa dublez toate cele 4 parti ce alcatuiesc rochia. Aici am facut prima data un tipar - dar din pacate nu il am fotografiat. INSA! Daca nu uit, aveti mari sanse sa vi-l arat sambata, la Timp pentru Tine, in retrospectiva. Am dublat asa cum spuneam toate cele patru parti. Atat in fata cat si in spate topul are cate o za (chestia aia rotunda metalica), prin care se prind topul de fusta. La fusta alta distractie - am folosit pastel pentru material in premiera - sincera sa fiu, am cam vazut albastru in fata ochilor (ca nu iese, lol), dar surprinzator a mers. Yuppy - inca o premiera bifata.


Odata finalizata rochita am trecut la urmtorul articol de imbracat: haina rosie. Care haina nici macar nu se vede in poza (nu ca din fusta s-ar vedea mare branza, sau din geanta, sau din cercei...lol). As fi putut folosi in extremis o bluza a unei alte papusi (bluza e portocalie si ar fi mers cat de cat) dar nope. Asa ca am facut haina. Care haina nu e chiar la fel de lalaie ca cea din film - sa fim seriosi, nu mai aveam nici timp, nici forta si riscam sa stric tot. Asa ca am facut o hainuta rosie cum m-am priceput. Ideea era sa aiba manecile suficient de lungi ca sa apara ca in poza si sa aiba margini cu negru.


Si apoi garnitura cu negru de la gat. Voila! Acum nu-mi mai ramane sa sper decat ca nu am taiat prea mult din fostii pantaloni pe care voiam sa ii transform intr-un costum cosplay pentru mine (nah, mai am si eu vise din astea imposibile.. dar nu va spun inca in cine voiam sa "ma transform" lol, desi voi puteti sa incercati sa ghiciti ca ar fi amuzant :P).
I-am pus telefonul pe post de treapta si am incercat sa vad cum se vede. si cum a trecut primul test, am mai facut doua incercari (de fapt asta total rasucita din colajul de jos, stanga cred ca este prima incercare haha si cea din colajul de sus dreapta este a doua ) dintre care una cu ceva care sa imite o geanta, am trecut la urmatoarea miscare.


Si urmatorul pas a fost sa ii pun pe moate o parte din par. Da, doar o parte - daca i l-as fi pus pe tot, ar fi avut o claie incotrolabila de par si nu ar fi semanat cu versiunea bagata in priza a actritei. Haha.
Cat despre bijuterii, ei bine i-am facut cerceii din niste ace pentru cercei, am folosit un lant subtire pentru amuleta aceea neagra si un charm argintat pentru bratara (plus niste margelute mici mici argintii). Pentru cheie si lacat am folosit o incuietoara suflata cu aur  pe care o cumparasem cand mai si bijuteream. Mi s-a parut foarte potrivita (cheita si lacatul - incuietoarea) si oricum nu aveam altceva mai potrivit si nici timp.


Sa ii pun parul pe moate - si da acelea sunt scobitori - nu a fost deloc atat de usor pe cat pare. E chiar complicat. In primul rand trebuiau sa iasa spirale si nu altceva...apoi trebuia sa le prind cu niste elastice mici si subtiri si transparente... dar am reusit. Dupa cateva ore. Apoi la somn.


Iata si amuleta. Aceasta a venit prinsa pe lant, pe cand celelalte doua au fost prinse pe un fir negru. Dar pana atunci, cele doua concurente la ultimele doua probe schimbau impresii. Cum Anlily a pastrat cizmele din proba tinutei faimoase, Natalia o ruga sa ii imprumute corsetul. Nu de alta dar ... mai aveam de scos la imprimanta decorul Frumusicai, de creat decorul pentru striptease si ... na - se ducea curand si soarele (adica ziua).
Primul decor a fost ...FAIL. Am imprimant pe o coala A3 (mi-am facut poster) - dar nu m-a deranjat, macar aveam un punct de referinta. Intre noi fie vorba asa il voiam, dar nu am mai avut timp sa fac fotoliul si ce mai voiam eu pe acolo... si nici cum sa o sustin si nici pe ce - pentru ca in poza din dreapta de mai jos, tinuta la o oarecare distanta, nu mai era diferenta ca in varianta din stanga (nu stiu daca mai am logica la ora la care redactez- da si asta e articol programat):


Geanta e facuta din chestii (=comori) gasite in cutia cu nasturi si alte cele. Am facut niste masuratori din ochi, am modificat dimensiunea fotografiei initiale si dupa ce m-am mai uitat o data la "poster", am mai imprimat o tura.


De data aceasta am avut noroc si a iesit.... la fix. Nu renuntasem inca de tot sa fac decorul 3D, dar dupa ce am incercat sa suprapun papusa imaginii ca sa vad daca arata bine (ah si voiam sa o decupez pe Julia si sa recrez cumva partea aceea de fundal! Da stiu, dar nu a fost timp. Poate daca aveam inca vreo 2 zile la dispozitie.



In sfarsit am completat tinuta cu bijuteriile si geanta. Urma pasul cel mare: parul. Si imediat pozele sa nu se lase cumva - nu am folosit absolut nimic cand l-am pus pe moate. Nici macar apa.


Am facut poze la primul onduleu, entuziasm maxim. Apoi am mai facut cand desfacusem prima parte. La inceput aratau si mai frumos ca in poza de concurs dar a durat ceva pana l-am desfacut pe tot, apoi pana l-am aranjat putin sa nu se vada bentita care tinea bretonul...


Am facut si cateva poze cu telefonul pana cand am realizat si fotografiile pentru concurs. Pentru acelea am folosit camera profi pe trepied, care cu acea ocazie s-a rupt de tot. Mda.

Cam asa arata cand am desfacut tot parul si o potriveam pentru poze. Mai puteti vedea o fotografie cu "studioul" foto in acest articol:  Roxette - It Must Have Been Love. Deasemenea, puteti vedea variantele la poza pentru concurs aici: Proba #08 "Recream imagini faimoase - Pretty Woman".
Si, iata, am mai trecut in revista inca un making of..... Mai este asa putin pana duminica :).

Ja ne! Pe curand!





6 comments :

Zinaida Strinu spunea... [Raspunde]

Câtă răbdare poți avea și ce mâini de aur! Mă uimești!

Diana spunea... [Raspunde]

Mai scriu o data: esti fantastica!!! :) A iesit super fain!
Despre rabdare si migala doar amintesc, in sensul ca n-o sa ma mai refer la ele. :))
Zau ca-ti simt acea (aproape) epuizare din perioada acelui concurs!

Pupici cu drag! <3

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Hooopa, avem o creaţă, o creaţă întoarsă pe toate părțile !
Si a ieșit ce a ieșit, o lucrare de toată frumusețea..
Si mai îndrăznești să zici că nu stiii croitorie și creație ???

Apreciez munca, chiar se vede multă creativitate, și multe ore de muncă acolo, Bravooo !!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Zinaida Strinu multumesc mult de tot! Cu rabdarea nu stau bine - e o gluma care spune despre berbeci si rabdare asa: Da-mi Doamne rabdare, dar da-mi-o acum.
Mi-am cultivat-o insa mult de-a lungul anilor. De voie, mai ales de nevoie.
Sunt insa incapatanata :))).
Multumesc mult! :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana Da, a trebuit sa ma opresc - desi apoi nu puteam sa dorm :)).
Si mie imi e drag cum a iesit - momentul acela cand i-am aranjat parul a fost fantastic! Pur si simplu asa... sa vezi ca a mers si emotia ca nu stiai daca vei reusi si aveai doar o sansa :))).

Imi place mult sa fac astfel de transformari. Sa repar, sa dau inca o sansa... cred ca sunt putin... carpace :))).

pupici cu drag <3. Multumesc mult :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof ei da... creata care de fapt nu e creata :))).
Ma bucur mult ca iti place!
Mai chiar nu stiu. Ceea ce imi face misiunea grea de cele mai multe ori. Sunt niste chestii la croitorie de ex stiu ca se fac pliuri (nu stiu sa le fac, dar intuiesc, banuiesc - ceea ce nu e acelasi lucru. adica - cineva care stie va face rapid acel pas.. mia imi va lua o gramada de timp :))) mai ales daca nu am material mult si daca tai gresit la revedere)

Ma bucur ca iti place. Sper sa ne distram cu totii in astea 13 saptamani. Sa invatam unii de la ceilalti si sa inspiram si alta lume ca prin joaca creativa sa transmita idei, sa inspire si sa schimbe ceva. Pentru ca astfel de experiente te schimba, te fac mai atent... te reconecteaza cu tine, cu acel tu care e creativ si mic creator la baza.

Multumesc mult :)

Trimiteți un comentariu