marți, 1 decembrie 2020

Calendar Advent: Românașului îi place....

 

...... să se plângă din orice. Da, unii dintre voi se așteptau poate să scriu „....sus la munte, sus la munte la izvor/ Liber si să fie-n pace/Al naturii, al naturii domnitor/Unde printre stânci batrane/Curg izvoare cristaline....” (Ca să fiu în trend, am să mă plâng un pic: „care munte și ce izvor cristalin și câtă iubire pentru natură?”). Și totuși.... ce cântec frumos și câte amintiri prețioase despre alte vremuri care par acum poveste (nah, că am ajuns să zic pe „vremea mea”).

Dar... La Mulți Ani! 😊😅 A făcut și România azi... cât? Doar 102 ani? WOW! Tocmai am realizat că este mai mică decât domnul Mihai Șora cu 2 ani! Iar acest domn, cu suflet tânăr, nu își arată, deloc vârsta.😳 Pe cțnd România....

Nu știu de ce, dar uneori am senzația că țara noastră este cumva foarte îmbătrânită. Poate că este doar cam prăfuită. Un pic .. neiubită, neîngrijită. Poate se simte chiar nedorită. Cu siguranță, de mulți este nemeritată, dacă ne gândim la felul cum este tratată.

Textul meu, contrastează cu desenul ales - da, știu. M-am gândit ca anul acesta, în calendarul advent de pe blog, să folosesc imagini pe care le colorez într-un progrămel (gratuit) descărcat pe telefon. Sper să fie toate imaginile din această lună drăguțe, ca cea de mai sus. Să ne bucure privirea. Vouă vă place să colorați? Pe mine mă relaxează. Și cum nu am timp și nici nu mai funcționează bine tableta și laptopul (pesemne trebuie să cumpăr altele.. 😒 ), varianta aceasta îmi este foarte la îndemână.

Dar! Să vedeți de unde mi se trage, de fapt, toată dorința aceasta de a scrie câteva constatări tocmai azi, în zi de sărbătoare. Nu, nu de la curent (lol) - dar are legătură, oarecum. Că este vorba de umor aici. Am dat absolut întâmplător, pe facebook (că  televizorul este cam pe post de bibelou, deși presimt că îl pun cât de curând la treabă, că e sezonul, măcar o lună pe an să își justifice prezența), peste un filmuleț:


Și am râs (uneori mai amar, așa, dar chiar am râs). Vi-l las și vouă! Că râsul este bun și sănătos. Și avem nevoie de ceva benefic-molipsitor. 😂😅

Mi-am propus să ne vedem în fiecare zi. Așa că pe mâine!

(si mai jos pomelnicul de Calendar Advent :D - pe care încerc sa il actualizez, pentru anul trecut, în paralel cu cel de anul aceasta 😅. incerc.)

🎄

Ziua 01 in Calendarele Advent 2010-2020 💗:
 

 

 


Linkuri directe:
🎄 01.  Copilarim Advent - calendar 1 decembrie  ( Concurs "Impodobim bradul") 
🎄 01. Tutorial fulg tricolor
 
 
🎄🎄
 
Pe pagina Sarbatoarea Craciunului puteti gasi si alte articole in tema sarbatorilor de iarna. Iata doar doua exemple:
- Colectia de Colinde pe Copilarim
- Decoratiuni pentru sarbatorile de iarna

🎄🎄🎄
 
Actualizare 💗 - lista linkurilor din colectia Inlinkz se va actualiza in fiecare an, adaugand articolele publicate ulterior.

8 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Imi place imaginea, draga Rux! La Multi Ani de ziua noastra.
Nu prea sunt in starea de spirit potrivita pentru comentarii asortate cu ideile tale, asa ca iti spun doar spor la colorat si o luna decembrie pe placul tau! Pupici! <3

Diana spunea... [Raspunde]

De cate ori e Ziua României ma simt cam trista... 😊 Cateva dintre motivele care ma intristeaza le-ai amintit si tu.

Ce-mi place comparatia cu Mihai Sora! 😂

La multi ani, România! La multi ani, români!

Pe mâine! Pupici! ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana La multi ani!!
Si mie imi place - imi propusesem sa adaug in fiecare zi imaginea de colorat din ziua respectiva, dar se pare ca nu au neaparat legatura cu sezonul (azi erau 2 pesti) asa ca am cautat tot de la ei, ceva in ton cu decembrie pentru azi!

Sper ca totul e bine. Ideile mele sunt pestrite si de moment :))!
Multumesc mult - am sa va tot spamez cu imagini colorate (macar pana cand voi reusi sa mai si desenez ceva).
Pe placul meu sa fie - adica sa ne citim cat mai des . Hehe (si sa fim sanatosi, dar asta se intelege cred :*)
Pupici cu drag!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana La multi ani!!!
Da, Mihai Sora este un OM frumos. Imi place sa il citesc pe facebook.

Inca ma refac dupa ce au plecat membrii familiei Sâbî in vacanta :))). Acum ma grabesc sa scriu articolul de azi.... haha. Sa nu cumva sa treaca ziua. ma cam saboteaza Kouki, dar nu ma las :))
Pupici!!

Micaela Gh spunea... [Raspunde]

Ce desen dragut 😍
Sa te bucuri de un Advent senin si plin de creativitate 🤗

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Da, așa este din păcate cu căsuța noastră, România..nu ne prea ocupăm de ea cum ar trebui. Sunt multe de spus aici, dar mai bine să începem într-un ton optimist, nu cu unul plângăcios..

Mi-a plăcut mult imaginea colorată, de prezentare..!🤗
Să fie un star bun, și să stăm aproape să vedem ce bunătăți ne mai dăruiești..

copilarim spunea... [Raspunde]

@Micaela Gh asa-i? Pai macar daca nu am cand sa desenez, sa profit si sa colorez! Hihi - am sa fac pentru fiecare fila de calendar advent cate unul si il salvez din program :)))
Multu mult! Sa fie. Ma straduiesc:D
Muuuah

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof de ce mai... lasa sa ne plangem un pic, ca ne descurcam noi.. Vai ce am ras.....

Da - e relaxant sa stau si sa colorez :D
Sa fie si sa reusesc sa ma tin de scris. Mi-a fost extrem de dor.

Trimiteți un comentariu