Buna!!!!
LA MULTI ANI, ROMANIA 💯 !!!!!
Bun venit IARNA!!
Ma bucur sa ne revedem cu un Calendar Advent pe Copilarim
si anul acesta 😊. La finalul articolului aveti si filele de pe 1
decembrie din anii trecuti si invitatia de a participa (in cazul ca nu
ati aflat inca, daca deja stiti, un mic reminder) la concursul nostru
anual de impodobit bradul virtual.
Ieri a fost Sfantul Andrei - in traditia populara este un obicei de a pune grau la incoltit (ca sa vedem cum va fi anul urmator de rodnic). Anul acesta nu am avut grau (am pus arpacas - sa vedem ce va fi), dar anul trecut am pus si iata si doua fotografii de atunci.
Pentru astazi
am pregatit covrigei si painici impletite. Am mai povestit despre
painica de casa, dar de atunci si pana acum, am schimbat cate ceva la
reteta ici-colo si mai ales ingredientele, care fac.. diferenta.
Iata din ce pregatim patru painite impletite:
- 200 grame faina intermediara de la Moara cu Pietre
- 400 grame faina alba (tot de la Moara cu Pietre graul, dar este macinata la o alta moara)
- jumatate de lingurita de sare de Himalaya (naturala, neiodata - o macinam noi in rasnita)
- 25 de grame de drojdie proaspata (pachetel de la Pakmaya)
- 1 ibricel cu apa
Pasi:
🍞 Maiaua:
Intr-un
castron se pun 2-3 linguri de faina. La mijloc se adauga drojdia
faramitata. Apoi se adauga apa calduta si se amesteca pana se obtine
consistenta unei smantani foarte groase. Se acopera bolul si se lasa sa
creasca.
🍞 Aluatul:
Dupa
ce creste maiaua, se pune intr-un castron faina cernuta. Punem la
mijloc maiaua si apoi incepem sa o amestecam cu faina cu maiau si cu apa
(pe care o turnam putin cate putin) pana cele trei formeaza un aluat
faramicios. Se adauga si sarea.
Apoi se scoate pe planseta pufrata cu faina si se incepe framantatul pana se obtine un aluat elastic.
🍞 Dospitul:
Dupa
ce obtinem coca se pune in lighean si se acopera lasandu-se la dospit.
Dupa ce isi dubleaza volumul il impartim in mai multe bucatele pentru a
face painile (cele impletite sunt din trei parti formate).
🍞 Coptul:
Se lasa putin painicile la crescut dupa care se baga la cuptorul preincalzit (foc mediu) circa 30-35 de minute.
Ma bucur ca v-am putut arata painici impletite in ultimii ani (2012, 2013, 2015 si 2018). Paine de casa este minunata si, cand folosim si ingrediente bune, se simte cu adevarat diferenta.
Painica facuta in forma de yena a fost unsa cu ou (tot atunci am facut si cornuri cu gem si o minunata stea - despre care, daca sunteti cuminti, poate va povestesc candva curand!! :P).
*
Ziua 01 in Calendarele Advent 2010-2018 💗:
Linkuri directe:
🎄 01. Copilarim Advent - calendar 1 decembrie ( Concurs "Impodobim bradul")
🎄 01. Tutorial fulg tricolor
Pe pagina Sarbatoarea Craciunului puteti gasi si alte articole in tema sarbatorilor de iarna. Iata doar doua exemple:
- Colectia de Colinde pe Copilarim
- Decoratiuni pentru sarbatorile de iarna
🎄 01. Tutorial fulg tricolor
**
- Colectia de Colinde pe Copilarim
- Decoratiuni pentru sarbatorile de iarna
🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄
🎄11 noiembrie - 11 decembrie (11:11) 2018 - Impodobim Bradul IX🎄
Pe maine!
***
Actualizare 💗 - lista linkurilor din colectia Inlinkz se va actualiza in fiecare an, adaugand articolele publicate ulterior.
4 comments :
Deeeeeliiiicios! :)
Cred ca aceasta reteta de paine o am si eu (fara sare de H) - adica, dupa ceva asemanator am facut prima data (si ultima) paine; nu impletita, Mi-a iesit excelenta la gust dar coaja a ramas alba-alba (dar era buna). :)
Felicitari, Rux!
*
Haha! Inainte sa citesc acest articol am dat o fuga la "Impodobim bradul"... si pentru ca sunt deja doua inscrieri in tabel m-am prins ca trebuie sa postez decoratiunea si pe blog (nu e trebuie, neaparat, in sensul de obligatoriu, desigur, dar trebuie!).
Ce sa fac? Tot la mutrisoara lui Kouki intarzii, si cu imaginea lui in minte plec de aici. :)
Pupici cu drag! <3 si pentru botic. :)
@Diana painea mi se pare mereu o intreaga aventura. Mie nu imi place deloc sa ma "mozolesc" pe maini... Vai, ar fi trebuit sa ma vezi cand am facut cozonac! am crezut ca raman acolo de parca ar fi fost ciment nu coca :)))). Si a mai fost si documentata toata treaba tutorial. Dar cu timpul te inveti. sa vezi ce am mai dat cu aluatul de masa odata ca pusesem prea multa faina si a trebuit sa mai adaug apa.. hahaha. dar a iesit buna.
E posibil sa fi ramas coaja alba de la faina. Eu la una dintre variantele de mai sus am uns painea cu ou (facusem in acelasi timp si altceva) de aia are asa fata faina!
Am vazut inscrierea si m-am bucurat enorm. Hihih! O sa intarzii putin cu raspunsul - doar putin! Imi revin eu usurel usurel (sper cat mai curand) - asa cum spunea si Carmen pe pagina de concurs, trebuie sa mai tai din lunga lista hahaha.
Pupici cu drag de la zan. Azi m-a alergat de mi-au sarit capacele (am o continua febra musculara... hahaha) si acum le doarme. Si nu iti zic ca din cand in cand ridica mustrator capul sa imi sugereze ca vrea la noi in camera.
Ce festin yummy aici la tine <3
La multi ani!!!!!!
Pupici si imbratisari;))
@Micaela gh :D :* painici multe multe si bune :P
Mie cel mai mult imi plac cele impletite.
pupici cu drag <3!!!
Trimiteți un comentariu