vineri, 21 decembrie 2018

#21. Abba - Head Over Heels // Natalia Oreiro - Que Si, Que Si


Buuuuna!
Pentru astazi am pregatit nu unul, ci doua cantecele. Imi propusesem sa scriu despre Nati si piesa ei super vesela (ce-mi place caciulita pe care o poarta si parul cret!!! Ce de amintiri...) dar cred ca am uita sa imi notez pe caiet si cand am pregatit poza (de la sfarsitul articolului) si am revazut imagini din film(-ul pe care sper sa il vedem maine impreuna)... mi-am amintit brusc de Head Over Heels de la Abba.
Si uite asa calatorim pana in 1981(😍) cand s-a lansat albumul The Visitors si pe site A (pentru necunoscatori pe atunci erau casete - google it :D) se afla aceasta piesa. Cand am vazut prima data clipul mi-a placut atat de tare. e foarte draguuuut! Si mi se par atat de umani - am aceeasi senzatie de care povestea si Carmen la un moment dat ca "fetele" de la Abba erau un etalon al feminitatii naturale (ok, poarta si machiaj, eu ma refer la altfel de "retusari").
Ce mi s-a parut interesant este faptul ca piesa (Tango, initial) a fost lansata ca single in anul urmator, 1982. Adica.. deobicei se lanseaza single-uri si apoi album din cate stiu... aici a fost un pic invers. Sau poate asa era atunci.Va las sa urmariti povestea:



Versuri (via):

I have a very good friend
The kind of girl who likes to follow a trend
She has a personal style
Some people love it, others tend to go wild
You hear her voice everywhere
Taking the chair
Shes a leading lady
And with no trace of hesitation she keeps going

Head over heels
Breaking her way
Pushing through unknown jungles every day
She's a girl with a taste for the world
(the world is like a playing ground where she goes rushing)
Head over heels
Setting the pace
Running the gauntlet in a whirl of lace
She's extreme, if you know what I mean


Her man is one I admire
He's so courageous but hes constantly tired
Each time when he speaks his mind
She pats his head and says, that's all very fine
Exert that will of your own
When you're alone
Now we'd better hurry
And with no trace of hesitation she keeps going

Head over heels
Breaking her way
Pushing through unknown jungles every day
She's a girl with a taste for the world
(the world is like a playing ground where she goes rushing)
Head over heels
Setting the pace
Running the gauntlet in a whirl of lace
She's extreme, if you know what I mean

You hear her voice everywhere
Taking the chair
She's a leading lady
And with no trace of hesitation she keeps going

Head over heels
Breaking her way
Pushing through unknown jungles every day
She's a girl with a taste for the world
(The world is like a playing ground where she goes rushing)
Head over heels
Setting the pace
Running the gauntlet in a whirl of lace
Shes extreme, if you know what I mean
(She's just one of those who always has to do whatever she please)
And she goes
Head over heels
🌈💙💗💚💛💜🌈

Si calatorim in timp din nou ... in 1998!!!! 😍😊😋. Que si Que si a aparut pe albumul Natalia Oreiro. Piesa face parte din coloana sonora a filmului Un Argentino en New York si o fredonez cu drag (ma binedispune imediat ce mi-o amintesc) - mai am una pe lista care are aproape acelasi efect si... o voi "programa" pe saptamana viitoare, tot vineri.
Cand eram la liceu imi placea mult (mai ales iarna) sa ma imbrac in stilul anilor '70. Cand am vazut filmul acesta mi-am dorit sa merg si eu la NY. Mai ales ca mi-a amintit un pic de Love Story. Se intampla pe vremea "Turnurilor Gemene".



Versuri (via):
Ay que bueno sería
llegar al fondo de tus emociones
abrigarte los sueños
Y hacerlos canciones
Y sentir que estabas esperando,
Lo que aquí te estoy cantando
Ay que si, que si
Ay dime que si
Ay que si, que si
Ay dime que si
I want to hear you baby
I need I need you baby
Hey Ah
Busca nuevos sueños
Está buena la vida
Cuando te juegas
Por un sentimiento
Y te cambia la suerte
Como en esos cuentos
Que hace tiempo
Estamos esperando,
Y recién van asomando

Intotdeauna mi s-a parut ca Ralu a mea seamana cu Nati 💕.Hihi! Ce de amintiri....



🌈💙💗💚💛💜🌈
💕 Vineri celebram prietenia cu provocarea muzicala, alaturi de Carmen. 💕
.... si pentru ca s-a activat cutia cu amintiri ....BONUS:


Pentru maine am pregatit un articol cu...un film!!! Si am zis sa va introduc in atmosfera. Iata-ma pe post de "icequeen" la patinoarul din Poiana Brasov in 90. Pe patinele mele cu doua "sine" (acum am unele de figure skating, tot albe, cu un singur tais) - apropo, vesta o mai am ;)).
As inchiria o ora patinoarul din Pitesti (daca om avea unul decent, ca singura data cand am fost la patinoar era valuri valuri) sa ma joc putin pe gheata. Nu imi place aglomeratia, nici oamenii inconstienti (care se dau mari, te lovesc, te dau jos... si tot tacamul). Da, stiu.. vreau cam multe! 😂
Pe maine!! ⏰

 
Ziua 21 in Calendarele Advent 2010-2018 💗:





Linkuri directe:
 
⛄⛄
Pe pagina Sarbatoarea Craciunului puteti gasi si alte articole in tema sarbatorilor de iarna. Iata doar doua exemple:
- Colectia de Colinde pe Copilarim
- Decoratiuni pentru sarbatorile de iarna

⛄⛄⛄

Actualizare 💗 - lista linkurilor din colectia Inlinkz se va actualiza in fiecare an, adaugand articolele publicate ulterior.

4 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

E frumoasa Ralu a ta! :)
N-am vazut filmul si pana acum nici videoclipul trupei Abba (cantecul mi se pare cunoscut - e aproape sigur ca l-am ascultat candva).
In 1990 inca mai mergeam la patinoar (azi nu mai am patine; nici mie nu-mi place aglomeratia). Nici nu stiu daca mai e patinoar in Poiana - cand e, cand nu mai e... :) Acolo, pe la mijlocul anilor 1980 am vazut prima data ursul, seara, chiar la intrarea pe patinoar. :) Deloc fioros - si-a vazut de ale lui pentru ca nu s-a crizat nimeni si n-a tipat. :)
Pupici cu drag! <3
Pe maine! :) Adica... azi.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana iti dai seama ca pentru mine e cea mai frumoasa. Uite-o in cateva poze facute pentru calendarul din 2012 . Hihihihi!
Si eu am auzit ca nu ar mai fi :(. Prima data la patinoar am fost in 87 ;)). Atunci m-au batut patinele de numa (uitasera ceva in ele si atunci pe fuga nu am mai controlat... hahaha si m-au strans). Dar ce miraj.. ce bucurie. Patine am primit de la Mos Craciun in 2007 dupa ce am fost in Buc la patinoarul din Drumul Taberei (super fain)... cand sa le incerc aici la Pitesti am nimerit pe "drum denivelat" de abia puteai sa faci un tur. Si mai erau si de-astia de se "spargeau in figuri" - trebuia sa fii atent si unii nu foate dotati in ale ganditului (o tipa s-a agatat efectiv de mine si am zis ok, am sustinut-o si in loc sa plece cu gasca ei a inceput sa traga de mine pana m-a trantit (noroc ca aveam un rucsac cu apreschiurile ca altfel era nasol - blugii mei aveau niste nasturi f mari pe spate.. :-s) si intr-o fractiune mi-am tras mana cand am cazut ca astia treceau ca prostii in viteza... nu mi-a mai treuit gluma aia proasta de loc. Necivilizat.

Am patinat prin 87 sau 90 (nu mai stiu exact care dintre) si pe un lac inghetat... woooow. acum mi-ar fi cam frica. nu mai sunt nici iernile si nici oamenii de pe vremuri. :)))
Pupici

ps: Ursul e o creatura previzibila nu?? Ca in cartea cu Drumurile catre Sata :))) :*

CARMEN spunea... [Raspunde]

ce melodii frumoase! Ii iubesc pe ABBA, dar si pe frumusica Natalia/Ralu ;-) Excelente propunerile tale de saptamana aceasta.
Patinoarul... ehe, ce poza mortala! Zici ca mai ai vesta?! Si noi ne-am propus sa mergem la patinoarele care s-au deschis suplimentar pentru targurile de Craciun, dar nu am ajuns! Ne-am uitat ieri pe calendar, mai avem sansa pana pe 6 ianuarie ☺ mai ne dam o sansa ;-)
In rest, as putea sa merg zilnic, iarna si vara - ca avem o arena de gheata, unde se antreneaza sportivi din lotul national, dar... lenea e mare. Nu reusim decat cam o data sau de trei ori pe an. Anul acesta inca deloc! O sa te anunt candvom reusi <3 Pupici Craciun fericit! Sper ca Mos Craciun a fost darnic cu voi - pentru ca meritati! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN ma bucur tare mult ca ti-au placut <3!!!
Hihi! :D

Ce fain ca aveti patinoar (stiu ca era unul de acest gen si la Bv dar am impresia ca s-a daramat.. lol - nu ca m-ar fi ajutat foarte mult dar ca idee).
Daaaa mai am vesta :))). Si o mai port ocazional. Hahah. Am si o bluzita pe care o purtam ca rochita cand eram foarte mica.. e cu indieni si o pot purta si acum pe post de bluzita :))). Lol

Va tin pumnii sa ajungeti la patinoar si sa faceti o tura si din partea mea <3. weee. Chiar... am o poza la patinoar si mai recenta (doar ca nu se vede ca suntem pe gheata...) - am fost la un concert (ceva nu aglomerat, dragut) cu Ralu si prietena noastra Iri. :D.

Pupic!!
Craciun Fericit!!! <3

ps: am primit si daruri, da:P. Bradul s-a facut la Ralu anul asta. Si Kouki a pimit ceva dragut. Va arat la MFC ;))).
Pupic si sper sa ajunga si scrisorica mea curand la tine <3

Trimiteți un comentariu