duminică, 30 decembrie 2018

Tutorial "Sorcovita"

Buna!
Numai azi nu este Ajunul Anului Nou! Dar astazi, sarbatoresc ceva foarte important - aniversarea parintilor mei 💖💖 - datorita lor stam noi acum "de vorba". Le multumesc si le doresc multa sanatate! Ca este cea mai importanta pentru noi toti!!
La multi ani Mami si Tati!!
M-am gandit sa-i si sorcovesc putin asa, virtual. In "avans". Asa ca va invit si pe voi sa urmarim un moment special  din alte vremuri, dar valabil si acum, pentru ca stiu ca le place Toma Caragiu:


Toma Caragiu (1969)


Am mai pregatit si un tutorial ce face parte din povestea scrisa pentru Revista Atelierul in perioada toamna lui 2012- ianuarie 2013. Este chiar penultimul capitol si la finalul acestui articol veti gasi si lista cu celelalte capitole deja publicate si aici, pe blog. Eu voi rescrie (la fel cum am procedat si incazul celorlalte) in cele ce urmeaza putin textul, iar originalul il gasiti aici: Tutorial ” Sorcoviţa veselă.

-- Sorcovita --

In ultimul capitol al povestii, cel cu opincute, ati zarit poate in decor ceva ... "stralucitor". Nu? Ei bine, nu e nimic, pentru ca v-am pregatit o multime de poze cu sorcovita vesela si luminoasa!
Zanei i-a prins bine la colindat prin padure... si a folosit-o pe post de bagheta magica, pentru a se "teleporta" tocmai la mine-n brad!!


Dar nu voi tine secretul sorcovitei doar pentru mine, asa ca... lasati bomboanele o clipa deoparte si... nu va grabiti sa aruncati ambalajele de la cadouri!
Iata ce am folosit pentru a crea o sorcovita vesela:
💫  staniol de la bomboane
💫  un bat de lemn (din acela pentru frigarui)
💫  nasturi
💫  banda dublu adeziva
💫  ac si ata
💫  foarfeca
💫  in loc de sarmam, am folosit clipsuri de prindere (de la pungile pentru a congelat) – mi se par mult mai prietenoase si pot participa si cei mai mici.
💫  hartie de ambalat


Si... la treaba. Am taiat o fasie cam cat batul pentru frigarui de lunga, din hartia de ambalat cadouri. Apoi a pliat-o acordeon. Am repetat cu inca o fasie. Am potrivit cele doua fasii cu partea alba spre interior (vezi stanga jos in colajul de mai sus).
Am ales una dintre baze pentru a ramane spre exterior, iar pe cealalta am cusut-o, trecand acul dintr-un capat pana in celalalt al evantaiului dublu – am obtinut o rozeta(dreapta jos in coajul de mai sus) pe care am decorat-o cu hartie de la bomboane si un nasturel.
Fiind cea mai mare dintre rozete am asezat-o in varful sorcovei:


Batul l-am decorat cu staniol (tot de la bomboane) pe care l-am lipit cu banda dublu adeziva. Am cusut pe spatele florii un clips de prindere si am prins floarea in varful batului, dupa cum spuneam - e floarea vedeta!


 

Pe acelasi principiu am mai facut 6 rozete (mai micute) si le-am decorat cu diverse ambalaje stralucitoare si nasturei dragalasi. Am inceput sa le prind de bat, alternand cu "frunze" din loc in loc:


Frunzele le-am realizat din “poleială” – adica din staniolul de la.. (ati ghicit) bomboane prins la un capat cu clips, ca in imaginea de mai sus din colajul urmator:


Mi s-a parut foarte amuzant si placut sa lucrez o "alt fel de sorcova", din ce am avut la indemana. Si chiar imi place cum a iesit! Am avut grija dupa ce am prins si ultima floricica sa maschez spatele cu staniol si... gata:


Gata de sorcovit, gata de pus in bradut! A fost dumneaei vedetain brad la trecerea dintre ani? 2012-2013.... ca ieri. Si daca tot am vorbit de brad... mi-am reamintit de Sarbatorile acelea si m-am gandit sa va arat mai multe poze de atunci! Probabil veti recunoaste (daca v-ati uitat pe la filmuletele din ultima perioada) cateva decoratiuni (cum ar fi Mos Craciunul sau Bradul... DA de atunci sunt 😍 si inca se tin bine de parca ar fi facute ieri).




Acestea fiind spuse... am ajuns si la finalul tutorialului. Sper ca v-a placut! :)

🎉 Celelalte capitole din Tutorialul Poveste, publicate deja pe blog sunt:
🎋  T: Pe urmele ghindelor Ⅰ- decoratiuni din fetru [Tema 01 - P.V. de octombrie]
🎋  T: Pe urmele ghindelor Ⅱ: decoratiuni din fetru cusute.
🎋  T: Pe urmele ghindelor Ⅲ : decoratiuni amigurumi.
🎋  T: Scorbura misterioasa I - perdea de frunze (Tema 01 - P.V. de noiembrie)
🎋  .... in curand capitolele referitoare la scorbura si poate si... Zana?! 🙈 ....
🎋  Tutorial "Sorcovita"- cel de azi 💋
🎋  T: Cum facem opincute din fetru ( Craciunul Traditional) - ultima parte - 

Ei bine... sper sa reusesc sa pregatesc si ultimul articol (imi mai lipseste "filmuletul") - pentru a incheia un an de Copilarim, in care am scris pe fiecare fila de calendar si pe blog.
Va multumesc mult ca mi-ati fost alaturi si sper ca si in anul ce vine sa ne citim cu drag!

👧

7 comments :

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Și eu mă alătur urărilor pentru Tati și Mami ai tăi, și le doresc din Tot Sufletul, Multă Sănătate, Pace și Fericie și La Mulți, Mulți, Mulți Ani !!!Intradevăr fără ei nici eu nu puteam să răsfoiesc aceste pagini minunate..
Mi-a facut Mare plăcere să reascult șopârliţa !
Și bagheta a ieșit Foarte Frumoasă..
Mi-a făcut Mare Plăcere să te descopăr (deșii cam târziu) Îți Mulțumesc Mult de Prietenie și cu siguranță vom petrece multe astfel de clipe minunate..
Multă Sănătate și UN AN NOU FERICIT TUTUROR !!!

CARMEN spunea... [Raspunde]

La multi ani, Rux draga! minunata sorcova ta! imi amintesc anii cand mergeam la bunici cu sorcova... Doamne, cati ani au trecut de atunci! Eram copii (eu si fratele meu)... acum, nici macar copiii mei nu mai sunt copii! ☺ Obiceiuri frumoase! Aici in Germania nu se merge nici cu sorcovitul, nici cu Capra, nici cu Ursul ☺
Dupa Anu Nou ii vom astepta pe Stelari - scolarii din cartier care joaca sceneta vestirii Nasterii Domnului. Se obisnuieste sa umble din casa-n casa, pe la crestini, de la Anul Nou pâna la Boboteaza (aici Heilige Drei Könige).
An Nou fericit, Rux draga! Numai bucurii si noroc si sanatate sa ne aduca 2019! <3 pupici si imbratisari si pentru Kouki <3

Alex spunea... [Raspunde]

Ce frumoasă sorcovă ai făcut! Să ai mult spor la urat!
Un An Nou cu sănătate, bucurii și multe împliniri, alături de cei dragi. La mulți ani, dragă Rux, ție și celor dragi! :-)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Rof Power Brickets multumim frumos pentru urari!!

Ma bucur ca ti-a placut sa reasculti Soparlita Libera :D si de sorcovita mea vesela .. haha.

Si eu iti doresc un an frumos si bun, cu sanatate si un Revelion Fericit alaturi de cei dragi!!
:D

copilarim spunea... [Raspunde]

Draga@CARMEN, La multi ani!!! :*
Asa-i ca erau parca altfel obiceiurile pe vremuri. Mai sunt si acum cativa care incearca dar... nu se aud de pocnitori si alte prostii.

Si la ralu probabil vor veni Stelarii... chiar sunt curioasa cum va fi acum, ca micul N e maaaare :P. Nu-mi vine sa cred ca anul viitor va implini 4 ani (bine, mai e pana atunci).

Imbratisari cu drag si din partea noastra! Doamne Ajuta sa fim sanatosi si sa avem parte de bine !!! :*
Kouki trimite pupici (si un stranut de bucurie) - tocmai s-a trezit putin din somn, cat sa faca si el urarea si... se mai bucura de o tura de nani.
:* Pupici tuturor!
La multi ani!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Alex multumesc mult!! Este o amintire tare placuta (si sorcova o mai am undeva intr-o cutie :P).

Un an nou minunat va doresc si eu cu drag - sa petreceti un Revelion de neuitat cu mic, cu mare <3! 2019 cu sanatate si bucurii!!
Pupici cu drag :)!!

Ronnie XP spunea... [Raspunde]

Hope you spend 2021 in joyfully.
I love your work.
https://www.lyricstubes.in/

Trimiteți un comentariu