luni, 3 decembrie 2018

#03. Cum facem opincute din fetru ( Craciunul Traditional)

Buna!
Pe cea de-a treia fila din Calendarul Advent se afla... un nou episod de vlog din seria Cum facem?. Astazi va voi povesti putin despre prima tema de la Provocarile Iernii - Decembrie 2018!
Cu numarul #22 pe tricou, tema"Craciunul Traditional" si-a facut debutul in 2013.
Eu am creat o decoratiune, a carei poveste o puteti citi aici - A.C. "Craciunul traditional- decoratiune", iar lucrarea Oanei o puteti descoperi pe pagina temei din 2013 (aveti link-ul putin mai sus).
Celelalte creatii inscrise atunci pe aceasta tema, le gasiti in Galeria de creatii "Craciunul traditional".
Acestea fiind scrise, va las sa urmariti filmuletul de astazi in care va prezint si alte idei pe care sper sa le gasiti interesante, ceva mai jos urmand sa va invit sa descoperiti tutorialul cu opincute!



Iata si tutorialul primis, ultima parte din tutorialul poveste serial, realizat in 2012 pentru Revista Atelierul (✅ - pe blog nu am republicat decat o parte din poveste - vezi mai jos care). Mi s-a parut ca o pereche de opincute ar arata tare dragut fie ca decoratiune, fie ca dar pentru o papusica draga... si respecta si tema.

- Opincute din fetru -


Dragii mei, povestea (padurii fermecate) am scris-o doar in primele patru capitole. Deocamdata. Stiu ca acesta e  finalul ei, dar poate fi si o poveste de sine statatoare.
Zana Padurii s-a trasnformat in Ileana Cosanzeana (ca sa nu imi fie mie dor de Ilenuca ce se pregatea sa plece peste mari si tari). Si cum o tarancuta are nevoie si de o pereche de opinci, iata-ne pornind in marea aventura.

Si-am avut nevoie pentru draguta mea papusica de....
🌟 fetru (am folosit negru; puteti alege si maro sau bej)
🌟 ac si ata
🌟 foarfeca
🌟 un fir mai gros pentru a le prinde pe picior
🌟 papusa (optional daca vreti sa le faceti cu rol de decoratiuni)
In stanga este Ilenuta ce se pregatea de plecare, in dreapta este Zana Padurii, asteptandu-si rabdatoare (sau nu prea) opincutele.

Am asezat pe fetru piciorul (talpa) papusii.Am lasat pe laterale spatiu de un deget sau cat ar veni pana la glezna (fiecare papusa este diferita). La fel, am lasat si in partea din fata aceeasi distanta, spatele decupandu-l in asa fel incat sa nu aiba colturi, sa fie un pic rotunit:


Am adus cele doua colturi din partea din fata unul peste celalalt si am cusut ca in imaginea de mai jos, pentru a forma varful opincutei, cu punct feston:

Si iata cum arata varful! Am pornit apoi de la mijloc insailand ca sa obtin acea "incretire" ce strange opinca pe picior:
Si iata cum a inceput sa capete forma!  Procedeul este unul foarte simplu: am introdus acul cu ata in lucru, apoi l-am scos si am repetat pana am inconjurat pe contur si am ajuns de unde am pornit.

Ajunsa la punctul de plecare am tras usor de fir, incretind lucrul si dand forma dorita opincutei. Nu foarte mult insa, pentru ca...

... a trecut intai sa probez pe piciorul papusii, pentru a potrivi incaltarea si a nu strange prea mult, sau prea putin. Cand am obtinut exact dimensiunea dorita (nici sa casa, nici sa nu o mai pot scoate din picior) am facut nod si am repetat procedeul cu opincuta numarul doi.
Am ajuns astfel si la ultiul pas. Mult spus decorare, mai degraba, adaugarea firului care va face posibila prinderea lor de picior. Este nevoie de un fir mai gros - eu am folosit unul de bumbac negru.
Firul se introduce in partea din fata a opincii (ca in imaginea de mai jos), trecand prin cele doua parti ale varfului dupa cum se poate observa:
Si gata! Mi-a mai ramas doar sa o ajut sa se incalte:
Si iata o poza de familie (Zana in stanga, Ilenuta in dreapta) pe fotoliul din odaie [ parte a povestii tutorial despre care nu am reusit inca sa va povestesc! ], inainte ca Ilenuta sa plece.
Zana tot zana ramane insa - a zis ca ea vrea si-o poza in brad. Nu am putut sa o refuz... Asa ca iat-o!


Sper ca v-au fost de folos si ca v-au placut atat filmuletul pe care l-am realizat si in care am incercat sa va mai ofer cateva idei cat si acest tutorial. Va doresc mult spor la creat si sper sa ne intalnim pe provocari verzi in tabelul cu creatii. Nu ezitati sa imi scrieti pe adresa de mail provocariverzi[@]gmail[.]com daca aveti nelamuriri si intrebari - va voi raspunde cu drag!
____________________________________
Va multumesc pentru ca ati parcurs si aceasta parte a povestii-tutorial serial, inceputa in prima sambata din luna octombrie. Iata care au fost primele patru parti, in cazul in care nu le-ati citit: 
Va invit sa cititi si povestea originala ce insoteste tutorialul din aceasta zi, daca sunteti curiosi! Eu am rescris-o mai sus special pentru a o publica pe blog: Tutorial: ” Opincuţe”.

 
Ziua 03 in Calendarele Advent 2010-2018 💗:




Linkuri directe:
( Provocare pt Scrapper "Floricica crosetata")
🎄  #03. Mos Craciun Pribeag Soseste - carte -
 
⛄⛄
Pe pagina Sarbatoarea Craciunului puteti gasi si alte articole in tema sarbatorilor de iarna. Iata doar doua exemple:
- Colectia de Colinde pe Copilarim
- Decoratiuni pentru sarbatorile de iarna


🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄

🎄11 noiembrie - 11 decembrie (11:11) 2018 - Impodobim Bradul IX🎄
 Pe maine! 

Actualizare 💗 - lista linkurilor din colectia Inlinkz se va actualiza in fiecare an, adaugand articolele publicate ulterior. 

6 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

No, nici bine n-am scris despre filmulet si... dau de el! :) Imediat ma duc sa-l vad!
*
Daaa, pare foarte usor cand o spui cu atat pasiune! :) Hm! Incerc sa fac si eu unele, din piele - nu am fetru. Poate-mi reuseste. Cica, maine avem 'seara de film" - daca filmul n-o fi pe gustul meu... da-i cu opincile! :) Multumesc de idee.
Pupici cu drag! <3 Ham-ham se subintelege ca e in raza pupicilor.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana :*
Nu e neaparat usor (mie imi ia mult pana cand tai... ahaha) dar poate fi relaxant.
Nu am avut piele (imi ramasese niste fetru de la alte proiecte:D).
Eu am avut dintr-un fel de cauciuc f subtire niste opincute .. Ne facuse tatal unui coleg si a impartit sa avem amandoi si ne erau un pic mici la fiecare. hahahaha

Ma bucur ca iti place! Pupici
(si de la Ham Ham Sfor Sfor!!)
<3

DIMI spunea... [Raspunde]

Hello dear Rux!
Wow! You made some beautiful boots for your adorable crocket doll!
I also love your knitting creations! So beautiful patterns and colors!
You surely are very talented and creative! Thank you for sharing!
Enjoy your day and the week ahead! Hugs!
Dimi...

copilarim spunea... [Raspunde]

@DIMI thank you <3!
those are traditional shoes to match the outfit(also inspired from the traditional costume).
I have made the dolls inspired from the pattern made by a wonderful artist Beth Webber <3.
Thank you for the wishes :*
hugs
r

Micaela Gh spunea... [Raspunde]

Foarte dragalase opincutele <3
Poate reusesc sa incerc sa fac o pereche pe masura dragalicilor ;))
Pupici si imbratisari ;))

copilarim spunea... [Raspunde]

@Micaela gh :* sigur iti vor iesi de minune - desi va fi ceva de migalit (dar Lizucai s-ar putea sa iti fie mai usor sa ii faci).
Te pup de langa zanul care face nani!!!! :*

Trimiteți un comentariu