duminică, 3 decembrie 2017

#03. Mos Craciun Pribeag Soseste - carte -


Ce poate fi mai frumos, intr-o zi de duminica, in asteptarea sarbatorilor, decat sa ne alinam sufletul hrana aleasa. Abia asteptam sa va povestesc despre o carte absolut superba. Imi pare rau doar ca nu am descoperit-o mai din timp, sa fi luat un exemplar-doua chiar si pentru voi. 
Mos Craciun pribeag soseste este o culegere de poezii, colinde si o poveste. O carte ilustrata superb., aparuta la editura Litera Mica in 2011.


Selectia textelor a fost facuta de Anatol Vidrascu si ilustratiile au fost realizate de Simion Zamsa. M-am simtit ca si cand as fi calatorit in timp, in copilaria mea cu zapezi de poveste de care se bucurau si mari si mici. 
Va invit sa cititi articolul pana la final (unde puteti gasi legaturi catre alte articole de sezon) pentru a descoperi un pic aceasta lume magica si a afla mai multe despre carte.



Culegerea cuprinde o selecte de 23 de poezii, 14 colinde si o poveste. Autorii sunt poeziilor sunt: Otilia Cazimir, Vasilie Alexandri, Ion Luca Caragiale, Ion Pillat, Nicolae Labis, George Topirceanu, Demostene Botez, George Cosbuc, Elena Farago, Ion Creanga, Mihai Eminescu, Octavian Goga. Povestea este scrisa de Barbu Delavrancea. 
Sunt sigura ca unele texte va sunt familiare, dare ca veti fi surprinsi de unele despre care nu stiati ca au un autor celebru, sau pur si simplu nu va asteptati ca un anumit scriitor sa fi scris si asa ceva. Cu siguranta insa va fi o experienta pe care nu o veti regreta.


Una dintre cele mai emotionante poezii pe care nu am putut sa o citesc fara lacrimi este Poveste de omat, scrisa de Otilia Cazimir. Este de o sensibilitate aparte. O alta surpriza este Colindatorii - George Cosbuc. Un colind pe care eu il iubesc foarte foarte mult - colindul pe care Buni mi-l canta de cand eram mica, are la baza aceasta poezie.



Mi-e drag sa rasfoiesc aceasta carte si mi-e si mai drag sa o ascult pe Buni cum recita poezii chiar din copilaria ei, poezii pe care le regasesc acum tiparite. Iar desenele .... desenele ma fac sa ma ridic, sa merg sa ma uit in oglinda sa ma asigur ca suntem in 2017 si nu in anii 80. Inca se mai intampla magie, ceea ce e minunat.



Sper sa va fi placut aceasta calatorie micuta intr-un taram de basm. Mi-as dori sa o gasiti si sa va indragostiti si voi de aceasta carte minunata. Nu stiu daca mai este pe stoc undeva online, poate in librarii. Mai exista o editie mai noua - promit sa fac tot posibilul sa o descoperim impreuna si pe aceea, pe-o pagina din calendarul advent.
In cele din urma va doresc o duminica placuta alaturi de cei dragi!!

ps: Am scris aceasta recenzie din suflet, pentru suflet. Cartea am descoperit-o intamplator si mi-am cumparat-o. Mi-as dori sa o gasiti si sa va aduca si voi bucurie in suflet!

*
 
Day 03 in Calendarele Advent 2010-2017 💗:
 




Linkuri directe:
( Provocare pt Scrapper "Floricica crosetata")

 **
Pe pagina Sarbatoarea Craciunului puteti gasi si alte articole in tema sarbatorilor de iarna. Iata doar doua exemple:
- Colectia de Colinde pe Copilarim
- Decoratiuni pentru sarbatorile de iarna

 ☃☃☃☃☃☃☃☃

Editia a 8a "Impodobim Bradul"
11.11 - 11.12 (11:10 a.m)


 Pe maine! 


 ***
Actualizare 💗 - lista linkurilor din colectia Inlinkz se va actualiza in fiecare an, adaugand articolele publicate ulterior.

0 comments :

Trimiteți un comentariu