sâmbătă, 8 decembrie 2018

#08. Cum facem cocori origami (Bradul Verde)


Buna!
Pe cea de-a opta fila din Calendarul Advent se afla... un nou episod de vlog din seria Cum facem?. Astazi va voi povesti putin despre cea de-a doua tema de la Provocarile Iernii - Decembrie 2018!
 
 
Cu numarul #38 pe tricou, tema "Bradul Verde" si-a facut debutul in 2015.
Eu am creat o decoratiune, a carei poveste o puteti citi aici - Decoratiune "Bradul Verde" si o pagina de jurnal mixed-media, despre care puteti citi aici: Bradul Verde - Mixed Media. Amandoua proiectele imi sunt extraordinar de dragi si imi amintesc cu placere povestea lor.
Celelalte creatii inscrise atunci pe aceasta tema, le gasiti in Galeria de creatii "Bradul Verde".
Acestea fiind scrise, va las sa urmariti filmuletul de astazi in care va prezint si alte idei pe care sper sa le gasiti interesante, ceva mai jos urmand sa va invit sa descoperiti tutorialul cu cocorul origami!
 


M-am gandit la cocori pentru ca simbolizeaza fericirea si tineretea vesnica (sau, in orice caz, longevitatea) si ... bradul are "cetina tot verde". 🌲 Pentru ca tot promisesem ca voi incerca sa fac un tutorial cu origami, iata profit acum si va invit sa priviti si filmuletul realizat (am pliat inainte toti "pasii" pentru ca am incercat sa filmez si fara a face acest lucru si nu se intelegea nimic - cu o mana se lucreaza destul de greu).


Ideea pentru bradul cu cocori este urmatoarea: mai multe cercuri (realizate din ceva usor transparent si nu foarte greu (fie pe fir de pescuit, fie direct din instalatii luminoase) cu cocori montati pe ele prinse intre ele prin fire (tot transparente). Practic se poate strange si depozita intr-o cutie (de pizza hahahaha, reciclata) si apoi se poate desface si monta usor, prinsa de un carlig de tavan.
As fi vrut sa va explic si in filmulet, dar am fost nevoita ca prima parte sa o intrerup brusc si in cea de-a doua nu am putut vorbi (dar v-am pus sa ascultati o piesa absolut superba!).


Dar iata si in fotografii cum am realizat micul inaripat din hartie. Nu voi folosi termeni de "specialitate" si nici foarte multe cuvinte - am facut o multime de poze la toti pasii si sper sa fie cat mai clar si de folos!
(Dar nu ezitati sa imi scrieti daca aveti intrebari si voi incerca sa raspund cat de curand va fi posibil 😊)


- Cocor origami -


Am folosit:
🎋 niste coli de hartie de culoare verde, ramase dintr-un "cub" de hartii tip memo (merge orice fel de hartie - daca nu aveti speciala de origami; preferabil ar fi sa nu fie cartonata);
🎋 la dimensiuni este important sa aveti un patrat cu laturi egale;
🎋 optional creion (sau alte "ustensile" pentru decorat)


Pentru ca hartia mea nu avea model si pentru ca voiam sa va arat si cum trebuie urmati pasii pentru a hartiile cu model pe o parte, am deseneat cativa braduti cu creionul.



Indoim pe partea cu model pe jumatate foaia ca in imaginea de mai sus. Apoi si pe cealalta jumatate ca in cea de mai jos.



Intoarcem apoi foaia pentru urmatorii doi pasi: indoim pe verticala (obtinand un triunghi) ca in imaginile de mai jos:



Acum am obtinut un fel de.. stea :). Iata cum arata pe partea fara desen, dar si pe cea cu desen:


"Intoarcem" steaua de pe partea cu desen, care in imaginea de mai sus se afla spre interior, spre exterior. Si urmand "liniile" astfel create, formam un... diamant:



Diamantul are un varf fara "deschidere" si doua laturi principale. Vom incepe sa indoim cele doua laturi despre care povesteam inspre varful cu deschidere, dupa cum se poate observa in imaginile de mai jos. Dupa ce indoim pe prima latura indoim si varful fix. Apoi continuam sa indoim si pe cealalta parte (mie mi se pare ca figura obtinuta seamana cu un zmeu):


Acum vom desface usor o latura (urmand liniile indoite), pentru a obtine un romb. Si repetam si pentru cealalta latura"


Iata cum va arata romul! Dupa cum se poate observa in partea de sus daca ne uitam pe interior avem un triunghi. In partea de jos sunt un fel de "picioare".Pe care le vom indoi dupa cum urmeaza  (sunt 4 laturi de indoit si va subtia rombul in partea de jos - acum seamana cu o penita de stilou :P):



Bun. In partea de jos avem "picioarele subtiate", in sus, atunci cand miscam varfurile. a ramas triunghiul ascuns. Urmeaza sa indoim picioarele ca in imaginea de la mijloc (din poza de mai jos). Si pe unul dintre "picioare inca o data il indoim ca in ultima parte a imaginii:


Dupa care vom inversa indoiturile (si cel mai bine este sa va uitati si la clipul filmat pentru ca explicatiile mele sunt cam "sarace" lol. Ultimul pas este sa realizam aripile ca in imaginile de mai jos.


Si iata-l si pe domnia sa cocorul verde :P (cu brazi pe aripi). Gata. Aici se pot vedea mai bine capul si coada (cum a fost inversata indoitura).



Si o poza ca o hora, in ideea pe care (daca nu ati uitat-o pana acum) am scris-o inainte sa pun pozele cu tutorialul (cercuri... brad care se strange :P).

Am mai povestit si despre prima tema aici:

Va puteti inscrie creatiile pana pe 31 decembrie (sau 28 februarie - daca nu aveti timp suficient acum, sau nu vreti sa primiti si premiul grafic).


 
Ziua 08 in Calendarele Advent 2010-2018 💗:





Linkuri directe:
 
⛄⛄
Pe pagina Sarbatoarea Craciunului puteti gasi si alte articole in tema sarbatorilor de iarna. Iata doar doua exemple:
- Colectia de Colinde pe Copilarim
- Decoratiuni pentru sarbatorile de iarna


🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄

🎄11 noiembrie - 11 decembrie (11:11) 2018 - Impodobim Bradul IX🎄
 Pe maine! 
⛄⛄⛄

Actualizare 💗 - lista linkurilor din colectia Inlinkz se va actualiza in fiecare an, adaugand articolele publicate ulterior.

2 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Am rezolvat-o! Nu mi-a iesit ce trebuie! Dupa indoiturile "triunghi" pace buna! Cand am intors hartia cu desenul "in sus" n-a mai functionat nimic! :) M-am ales cu o patratica verde (un verde foarte frumos!) :) indoita - cu semne de la indpoituri. Mai incerc! Sa zicem ca acum e tarziu (sau... prea devreme!) si nu ma duce mintea! :)
Felicitari pentru cocori! Pfuuu! Trebuie sa reusesc si eu!
Saptamana cu spor in toate iti doresc! Pupici cu drag! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana cu siguranta vei reusi :D. Sa stii ca si eu mi-am incurcat degetele la inceput.
Inca ma gandesc ca poate cadva voi gasi ratacita o masinuta din hartie de mate cum faceam in clasele primare. Stiu sigur ca aveam una in birou (in sertar) dar din pacate au fost alte maini pe-acolo si habar nu am daca au ratacit-o sau nu.
Vom vedea...

Pupici cu drag! iti multumesc mult ppentru urare!! Sper sa reusesc sa dau drummul articolelor ca zac in ciorne (le lipseste ba o poza ba un filmulet ... si eu nu mai apuc sa fac nimic :))))

Trimiteți un comentariu