duminică, 8 decembrie 2013

A.C. "The Snowman"

Buna!!
In aceasta perioada a anului imi place sa ma uit la animatii cu tema sarbatorilor de iarna! Si in anii trecuti am adus pe blog povesti frumoase, animate de oameni talentati! Recunosc ca anul acesta nu am apucat sa vad nici macar un filmulet! :(. 
Dar mi-am amintit de unul foarte frumos pe care as vrea sa il revad acum cu voi:

The Snowman este ecranizarea in 1982 a cartii ilustrate, cu acelasi nume, scrisa de Raymond Briggs. 

Filmul adaptat pentru televiziune are 26 de minute - o binemeritata pauza:).

Daca vreti sa aflati mai multe informatii despre realizarea lui o puteti face in engleza aici (credit foto).

Eu am gasit varianta cu introducerea facuta de David Bowie si sper sa va placa si voua filmuletul!!

Nu cred ca veti avea probleme sa il urmariti - in afara de inceput filmul nu are nevoie de traducere. De aceea si rezumatul va fi unul foarte pe scurt:P.


Rezumat
Filmul incepe cu David Bowie - James matur (adica eroul povestii) care ne povesteste despre acel pod plin de amintiri ale copilariei si despre omul de zapada - un om de zapada adevarat- pe care l-a facut intr-o iarna in care a nins foarte mult.
James descopera zapada minunata care acoperise pamantul si face un om de zapada. acesta prinde viata la miezul noptii si cei doi trec prin  aventuri deosebite, atat acasa la James, cat si acasa la omul de zapada - in tara lui Mos Craciun.
Aceasta aventura va ramane pentru totdeauna intiparita in memoria lui James, fularul primit in acea noapte in care calatorise cu omul de zapada fiind dovada vie ca nu fusese doar un vis.


0 comments :

Trimiteți un comentariu