vineri, 20 decembrie 2013

A.C. "Craciunul de Basm - Calendar Advent"

Ce-mi place ziua de astazi :). Pot sa va povestesc despre un proiect tare drag! Calendarul meu Advent! :D V-am povestit deja despre "Calendar Advent Iarna pe Ulita" pe care l-am facut pentru Rha. Ei bine, acesta este al meu. Mi-am propus ca in anul ce vine sa impodobim amandoua un bradut handmade adaugand in fiecare zi a lunii cate un globulet - cred ca va fi foarte dragut sa vedem ce decoratiune alegem in fiecare zi.



Despre acest calendar am scris mai mult aici: Creat cu drag, de echipa Atelierul - un articol realizat de Anca (Bo3mia). Anca este editorul meu la Revista Atelierul si o prietena minunata! :) A avut o idee grozava - sa realizam ceva dragut pentru Craciun in tema Craciunului. Eu am ales sa combin toate elementele:
- Craciunul de Basm
- cromatica alb-rosu-verde si auriu / argintiu
- calendar advent
- decoratiuni






Iata si ce am scris despre set:
”De patru ani de zile obișnuiesc să fac în luna decembrie un fel de calendar advent virtual, format din articolele publicate pe blog și având o grafică special făcută pentru acesta. Anul acesta mi-am propus (din nou) și am reușit să fac un altfel de Calendar Advent. Din fericire, Anca a venit cu provocarea să lucrăm toate câte ceva în culorile Crăciunului și subiectul urma să fie: calendar advent, decorațiune sau ambalaj. Așa am un motiv în plus sa îmi îndeplinesc o dorință mai veche.
În timp ce căutam un suport și idei cu ce anume să "îl umplu" am zărit o cutie de bomboane goală [adică ambalajul pe care urmează să îl personalizez în preajma Crăciunului] care are 24 de locuri libere - fix câte îmi trebuiau pentru calendarul advent.  Cutia este foarte frumoasă, fiind de plastic, transparentă.
Pentru că îmi doresc mult un brăduț în ghiveci (pe care apoi să îl pot planta undeva) m-am gândit să fac un set de globulețe - suficient de micuțe să încapă în cutia pe care deja o aveam și de ușoare cât să pot împodobi brăduțul pe care mi-l doresc, făra ca acesta să aibă de suferit.
Setul este format din 24 mici decorațiuni. Am creat 4 modele:
1. pom-poms ciufuliți asemenea fulgilor de nea, care se agață de crengile brăduțului (i-am dorit special neuniformi și nu foarte "grăsuți");
2. globulețele croșetate pe care le-am ornat cu mărgeluțe diverse (cele argintate sunt în formă de con de brad);
3. clopoțeii cusuși și croșetați;
4. mici Poinsettia din fetru.
Setul acesta este cadoul pe care mi l-am făcut de Crăciun - pentru că am fost cuminte și merit [hehehe]. El are un "frate geamăn" în altă cromatică pe care l-am făcut pentru surioara mea :). Începând de anul viitor, în fiecare zi vom alege câte o decorațiune - și ne vom gândi una la cealalta, curioase care a fost ornamentul ales.
Sper să vă placă și vouă!”


Am facut si grafica personalizata pentru set (la fel am facut si pentru setul lui Rha, evident folosind alta cromatica si fotografiile respective).



Daca mi-a placut? La nebunie. Pozele nu reflecta cat de superb a iesit setul. Timpul chiar nu imi permite sa fac sedinte foto cum mi-as dori. Sper la anul ce vine sa pot realiza cel putin 5 seturi de calendare advent personalizate. Atat de mult mi-a placut sa creez aceste seturi!
[ asa ca daca va doriti un set calendar advent unic - stiti unde ma gasiti ]

2 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Superb!
Cata migala! Si cata rabdare! :)
Arata excelent in cutiile lor - parca menite pentru ornamente a fost cutia. :)
Pupici! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana Daaaa si eu m-am bucurat enorm. Fix 24 decoratiuni intra!! :D
Mi-ar placea sa fac si anul acesta o astfel de cutiuta. Vom vedea insa cum stau cu timpul. Sunt foarte migaloase - dar sunt si usoare :D.


Pupici cu drag :*
<3

Trimiteți un comentariu