duminică, 22 decembrie 2013

A.C. " Peace on Earth & Good Will to Men"

Au mai ramas doar cateva zile:)!
Mie pot spune ca azi imi soseste putin mai tarziu - vine Rha :)!!!!!!
Am ales pentru astazi un altfel de desen de Craciun.... De fapt doua. Sper sa le urmariti si voi si poate dati si mai departe.

Peace on Earth  a aparut in 1939 si este un desen anti-razboi, sau pro-pace:).

Realizat de Hugh Harman filmul se pare ca a fost nominalizat si la premiul Nobel pentru pace, desi acesta nu a figurat printre nominalizari, oficial.

Povestea se deruleaza intr-un peisaj post-apocaliptic si are ca personaje principale o comunitate de veverite. 



In 1955, Hanna si Barbera (pe care ii stiti mai mult datorita simpaticilor Tom si Jerry) realizeaza un remake al animatiei despre care povesteam anterior, remake denumit Good Will To Men - refrenul cantecului pe care il putem auzi in cele doua filmulete.

De data aceasta proportiile distrugerilor provocate de om sunt si mai catastrofale.

Protagonistii sunt niste soricei si actiunea se desfasoara in micuta biserica a comunitatii, in timpul repetitiei corului.

Iata si cele doua filmulete:

Peace on Earth

Good Will to Men

Rezumat:
Ambele animatii au acelasi subiect: pacea pe pamant si bunavointa intre oameni.
In prima animatie povestea oamenilor este spusa de un "veverit" (lol), in timp ce in a doua de un soarece. Povestesc despre oamenii care nu stiau altceva decat sa se lupte. Pe uscat si in aer. Pentru orice nimic... Cu tot felul de arme... pana cand nu a mai ramas nici macar un om. 
In prima versiune ultimii doi oameni se impusca reciproc, in cea de-a doua sfarsitul vine in urma detonarii a doua bombe atomice....
Cand totul se sfarseste, printre ruinele unei biserici este gasita Biblia - o carte cu reguli, dupa cum aflam, regului foarte bune, din pacate nerespectate: sa nu ucizi, iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti..
In prima versiune apare si ideea reconstructiei lumii.

0 comments :

Trimiteți un comentariu