sâmbătă, 22 decembrie 2018

#22. Dragoste la Zero Grade



Bunaaaaa!
Anul trecut am descoperit vreo doua filme (cred ca pe timpul verii - era atunci cand Dodo plecase - maine se fac 78 de saptamani, cum trece timpul! ) romanesti. Unul era estival, altul era.. de iarna! Cand ma pregateam sa incep calendarul advent am dat din intamplare peste piesa din el (pe la minu. 34:43 o puteti asculta) si mi-am zis Hei Rux, ce-ar fi sa (re)vedem impreuna film?
Va invit asadar in 1964, in Poiana Soarelui! 🏂 Ori de cate ori vad imagini din film, mi se face pielea gainii si nu pentru ca ninge. 🌨 Nuuu!!! Sunt foarte nostalgica dupa lucruri frumoase, oameni frumosi  . Cand eram mici si mergeam la Brasov si in Poiana era aproape ca in film. De pe la sfarsitul anilor '90 a inceput sa se construiasca si sa se construiasca.... Si sa se inghesuiasca. Numai mie imi e dor de spatiu? De aer..... De iernile de alta data cand ieseai afara si respirai aer curat si rece nu noxe?
[ ❆❅❄ am o dilema: pe vremuri cand masinile porneau mai greu, se ambalau mai putin si nu stateau cu motorul pornit in stationare... acum, eu ce sa inteleg cand vad masini de "fitze" cu motor pornit de nu poti respira sau aerisi de ele? era buna si ratia la benzina la ceva.... haha  ❆❅❄]



Sper sa va placa si voua filmul! Este o calatorie intr-un trecut din care trebuie sa ne amintim lucrurile bune si frumoase, pentru ca au existat si din acestea! Siiiiii e super tare ca are  si subtitrare  filmul, desi, in mod admirabil, sonorizarea este foarte buna. Noi avem probleme la filmele romanesti cu sonorizarea :D.
Imi amintesc si de Poiana Mica, inainte sa ajungem in Poiana Brasov... langa ea era un loc de unde puteai inchiria sanii trase de caluti.. Si vaaaai partia micuta de la inceputul poienii, patinoarul (😍⛸⛸ - haha, am primit o pereche de patine albe, cu sina dubla de la verii mei. Nu mi-am dat seama ca aveau ceva in varf si m-au batut zdravan prima data cand le-am purtat. Am si cazut - am vrut sa evit pe cineva care plecase de pe margine fara sa se asigure si zic  hmmm, rux! E liber pe centru si uite ce gheata lucioasa! Hai acolo.  Poc. 😂😂😂 si totusi.... ce amintiri frumoase!! Poza de ieri este de la a doua plimbare pe gheata, trei ani mai tarziu de la intamplarea povestita).


Si cam asa erau iernile pe care mi le amintesc si eu! Cu zapada multa... cu oameni frumosi. Cu atmosfera de sarbatoare!
Pe maine!!

 
Ziua 22 in Calendarele Advent 2010-2018 💗:





Linkuri directe:
 
⛄⛄
Pe pagina Sarbatoarea Craciunului puteti gasi si alte articole in tema sarbatorilor de iarna. Iata doar doua exemple:
- Colectia de Colinde pe Copilarim
- Decoratiuni pentru sarbatorile de iarna

⛄⛄⛄

Actualizare 💗 - lista linkurilor din colectia Inlinkz se va actualiza in fiecare an, adaugand articolele publicate ulterior.

6 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Multumesc pentru linkul de film. Chiar imi propun sa ma uit.
Numai bine, draga Rux! Si e bine ca s-a conturat si calendarul!
Pupici si un final de saptamana vesel!

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Mi-ai adus aminte de iernile acelea din anii 80/90 când se punea pe iernat din noiembrie și se terina in martie cu ger năpraznic și omătul de jumate de metru și chiar mai mult, ce fain era..
Mulţumesc și de recomandarea de film, poate chiar mâine o să-l vizionez.. O Duminică Plăcută !!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Miu cu drag :* <3
mie mi-a placut tare mult. A fost o calatorie in timp minunata!
Inca doua file si e gata si calendarul. :)Nu-mi vine sa cred cum a trecut timpul.
Imbratisari cu drag si pupici!!! :*
Multumim mult :D, la fel!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Rof Power Brickets da... era fain. Pe atunci erau rare momentele fara zapada :))). Acum e invers.
Si cand e ... se murdareste imediat.. lol.

Cu drag, sper sa iti place :D.
Multumim mult :), la fel!!

Diana spunea... [Raspunde]

Asa imi amintesc si eu iernile! Mi-ar placea sa mai fie la fel - nu, nu eu m-am schimbat! :) Vremea s-a schimbat. :(
Acum, in Poiana Mica, peste drum de cabana care era chiar unde incepe "Drumul vechi", e acum o ditamai parcarea! :(((
Prea multe viloaie au construit aia care au bani, viloaie in care - zic administratorii acestor vile - daca vine cineva o data sau de doua ori pe an! Bine ca au taiat copacii sa-si faca loc pentru kitsch-urile lor! :(
Multumesc pentru film, Rux! Sunt sigura ca am vazut candva filmul, dar ma voi convinge cat de curand. :)
Pupici cu drag! Si pentru botic! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana sau mai degraba "vremurile"... :(
Ultia data in Poiana nici nu mai stiu cand am fost, ma crezi? Hmmm... ultima data in Brasov in 2008. :(

Ei na... asa au facut???? :O Vai si acolo ne opream sa ne da cu saniuta... :( De vile nici nu mai zic. Normal ca astia de defriseaza n-au niciun stres. Au cumparat pamanturile si taie taie taie sa faca bani ca vezi tu, se schimba des gadgeturile si sa tina pasul.

Eu l-am vazut anul trecut in vara :))). A fost unul dintre momentele alea de bucurie. Cred ca si cretul meu, Dodo, a vrut sa gasesc exact atunci filmul :)

Pupici si de la noi!!!
<3

Trimiteți un comentariu