sâmbătă, 3 noiembrie 2018

T: Scorbura misterioasa I - perdea de frunze (Tema 01 - P.V. de noiembrie)


Buna!!
A venit toamna!!! E blanda - nu s-a racit vremea chiar brusc, deocamdata nu a plouat (e insa innorat si ocazional ceata). M-am gandit sa grupez din nou un episod din tutorialul poveste cu o tema de la provocari verzi!  S-a nimerit! 😋

🍁
Astazi am pregatit un nou articol din seria "Cum Facem" - pentru prima tema din aceasta luna, de la Provocari Verzi: Provocarile Toamnei - Noiembrie 2018 si anume, Tema #21 "Decorativ".
Ce am realizat eu si Ralu pe aceasta tema puteti vedea aici: #21 "Decorativ" pe Provocari Verzi . Iar lucrarile participantilor la respectiva provocare, le gasiti in Galeria de creatii "Decorativ" (inspirational :P).

🍃
In filmulet va povestesc cate ceva despre proiectele realizate de noi pe tema propusa, despre decoratiunea al carui tutorial il puteti gasi mai jos, plus inca alte cateva idei..

Si, desigur, iata mai jos si a patra parte din tutorialul poveste serial, realizat in 2012 pentru Revista Atelierul. Vom continua calatoria inceputa luna trecuta(✅*) explorand  scorbura misterioasă (I) si realizand perdeaua de frunze(✅**) - o decoratiune care se potriveste de minune si cu prima tema de la Provocari Verzi.

- Scorbura misterioasa Ⅰ- Perdeaua de frunze -

Fosnetele m-au facut curioasa - am luat o lupa si am studiat copacul. Se pare ca acesta avea o scorbura, iar la intrarea in ea se afla o perdea de frunze. Am descoperit deci unde disparusera frunzele... dar oare ce se afla in spatele perdelei?
Pentru a afla, nu-mi ramanea decat sa realizez si eu o astfel de decoratiune de toamna!

Pentru proiectul meu care masoara aproximativ 20 pe 30 cm, am folosit:
🎃 banda dublu adeziva si lipici;
🎃 hartie creponată (portocalie sau intr-o culoare de toamna);
🎃 hartie de ambalat natur, eco;
🎃 creioane colorate,
🎃 pix negru pentru contur,
🎃 creion si guma,
🎃 ascutitoare
🎃 bete de lemn (reciclate de la inghetata)
🎃 frunze din fetru
🎃 o crosetă si fire pentru frunze
🎃 foarfeci (simpla si cu model – optional)
🎃 de la o punga de hartie  - partea de sus cu maner
🎃 margelute din lemn




Am inceput realizand frunze de hartie, pe care sa le folosesc pentru a impodobi decoratiunea. pentru acest pas am folosit o coala de hartie pentru impachetat, natur, ramasa de la alt proiect. Am trasat conturul frunzelor (si aici mi-am reamintit de orele de desen din clasele mici, de activitatile facute la scoala - cand mergeam in natura sa studiem). Am realizat cu un creion bine ascutit mai multe tipuri de frunze, dar se poate opta si doar pentru unul singur (preferat). Cand am fost multumita de rezultat am trasat conturul cu un pix negru (dupa ce pasta s-a uscat am sters usor ce desenasem cu creionul).
Am colorat frunzele si apoi le-am decupat.



La urmatorul pas am reciclat partea cu manerul unei pungi de hartie rosii (care imi ramasese de la alt proiect: Casuta ). Daca nu aveti o punguta de gen, puteti realiza singuri acest suport din doua bucati de hartie intre care sa lipiti manerul (fie din sfoara, fie din hartie rasucita.... din ce vreti voi sa il faceti). Partea pungii dinspre exterior, din hartie rosie, am decupa-o un model - pentru efect. 
Am taiat hartia creponata astfel incat sa aiba1.5cm in latime si am incept sa o rasucesc obtinand un firca in imaginea de mai sus. M-am amuzat putin pentru ca mi-am amintit de momentele cand am tors vata (pe post de lana) la o sezatoare organizata de clasa noastra.



Am taiat firele obtinute la aceeasi dimensiune si au rezultat 20 de bucati (:P). La capatul fiecaruia am atasat cate o margeluta de lemn, alternand culorile.  Cam in acest punct eu m-am decis sa folosesc frunze crosetate, in locul celor de fetru, alaturi de cele din hartie.
Am innodat capetele de la snururile de hartie creponata in partea unde am adaugat margeluta.


Am lipit o fasie de banda dublu adeziva unde urma sa lipesc firele de hartie creponata. La ornarea batului de lemn am avut putin ajutor de la Ralu, care a  gravat numele proiectului copilarim cu ajutorul unui aparat micut [ pe care nu l-a mai folosit ca trepida ca toate cele]. 



Am asezat pe banda dublu adeziva incercand sa pastrez distanta egala intre ele snururile. Apoi am lipit peste o alta bucatica din fosta punga rosie, pesta care am lipit batul de lemn gravat, decorat cu ajutorul creioanelor colorate.


Ultimul pas a fost sa lipesc frunzele de hartie, dar si cateva realizate cu ajutorul crosetei, din fire ramase de pe la diverse proiecte crosetate sau tricotate [unele din cutia cu fire a lui Buni, de pe vremea cand eram noi mici ].
Am decorat si manerul, folosind un fir in degrade, ramas de la acest proiect: Vestuta lui Pocahontas.


Nici nu am terminat bine proiectul ca o ceata deasa s-a lasat. Asa ca am decis sa intru in scorbura... sunteti curiosi ce am descoperit inauntru? Ei bine, pentru a afla dezlega misterul, va trebui sa ne continuam impreuna investigatiile! Asa ca ne vom reintalni candva (curand sper) luna aceasta cand voi rescrie urmatorul capitol al povestii!


🍂

Sper ca v-a fost de folos acest tutorial si ca v-a placut si filmuletul pe care l-am realizat si in care am incercat sa va mai ofer cateva idei. Va doresc mult spor la creat si sper sa ne intalnim pe provocari verzi in tabelul cu creatii. Nu ezitati sa imi scrieti pe adresa de mail provocariverzi[@]gmail[.]com daca aveti nelamuriri si intrebari - va voi raspunde cu drag!
Pe curand!

____________________________________

✅(*) Va multumesc ca ati parcurs a patra parte a povestii-tutorial serial, inceputa in prima sambata din acesta octombrie. Iata care au fost primele trei parti, in cazul in care nu le-ati citit: 

✅(**) Va invit sa cititi si povestea originala ce insoteste tutorialul, daca sunteti curiosi! Eu am rescris-o mai sus special pentru a o publica pe blog: Tutorial: “Scorbura misterioasă (I) … perdeaua de frunze”.

10 comments :

DIMI spunea... [Raspunde]

Hello dear Rux!
Wow! What a gorgeous creation! You are so talented!
Love how you decorated it with the crocket flowers and the handmade leaves!
A wonderful Autumn creation! Thank you for sharing the tutorial,it was very useful!
Wishing you a lovely weekend! Hugs!
Dimi...

copilarim spunea... [Raspunde]

@DIMI thank you very much for you kind words and thoughts. I am happy that you like the decoration and the tutorial :*!!
I wish you a wonderful Sunday :*!!
hugs <3

Alex spunea... [Raspunde]

Este minunat cu câtă pasiune faci toate aceste lucruri drăgălașe și frumoase. Cred că micuța mea Sara ar sta fascinată lângă tine, să vadă cum făurești atâtea minunății colorate.
Mult succes în tot ceea ce faci și zile pline de bucurii, dragă Rux! :-)

coco spunea... [Raspunde]

interesanta ideea cu o perdea de frunze, ar arata frumos in balconul meu la geam!

.✿*E LENA*✿. spunea... [Raspunde]

Interesantă ideea,îmi place ce văd!
Duminică frumoasă îți doresc,dragă Rux!
Pupici și mulțumiri de vizită!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Alex multumesc mult!! :)
Si mie mi-ar placea tare mult sa mesteresc alaturi de Sara - cred ca ne-am juca si distra pe cinste:)!
Multumesc mult si voua asemenea!!
Cu drag! :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@.✿*E LENA*✿. multumesc mult!Ma bucur :)!
O duminica minunatasi din partea mea:*!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@coco Oh da... ai putea decora cu frunze chiar o perdeluta ;)
Pupici !! :)

Diana spunea... [Raspunde]

Imi place aceasta decoratiune! Am, totusi, impresia, ca necesita ceva mai mult timp pentru a realiza (si eu) ceva asa de frumos.
Multumesc pentru tutorial - l-am pus la pastrat. :)
Pupici cu drag! <3

Imi continui drumul spre filmulet. :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana :D a durat ceva timp - intr-adevar! Dar e placut cand poti sa te pierzi in astfel de proiecte!! Ș)
Sunt sigura ca ti-ar iesi mult mai bine :*!!
Te imbratisez cu drag :*!!!!
Pupici!

Trimiteți un comentariu