joi, 1 noiembrie 2018

XII. Cele șapte zile și-o pereche de blugi.


Acum o săptămână, într-o după-amiază ploioasă, ne uitam la Sisterhood of the Traveling Pants. Clarei îi place mult acest film dintr-un motiv anume, așa că am fost curios să aflu care este acesta și am acceptat să văd și eu filmul. Sincer să fiu, am tot încercat să nu adorm, dar având în vedere faptul că tot ce îmi aminteam din el era o pereche de blugi de damă ... călătoare, cred ca nu prea mi-a reușit.
Când mi s-a cerut părerea, am încercat să mă eschivez și să conduc conversația spre tărâmul „jeanșilor ușor elastici”, dar am fost oprit și „certat”:
- Mihai, tu nu te-ai uitat cu atenție la film! Va trebui să îl vedem din nou și atunci voi avea grijă să mă asigur ca ești treaz și atent pe toată durata lui! a concluzionat Clara. Pierzi esențialul.
Neștiind cum să mă eschivez, m-am gândit la un fel de provocare imposibilă pe care să i-o lansez... și pentru că nu aveam timp să mă gândesc înainte la toate detaliile, am improvizat din mers:
- Hmm, cred aș putea face acest lucru dacă... dacă și tu reușești să creezi șapte ținute care să conțină neapărat și o pereche de blugi. Aceeași pereche de blugi....
Am făcut o scurtă pauză pentru a-i permite să reacționeze la ideea lansată. Mă gândeam că dacă o pereche de blugi m-a băgat în povestea asta, atunci tot o pereche de blugi, mă va ajuta să scap de filmul somnifer.
- Îmi lansezi o provocare să înțeleg? m-a privit amuzată.
- Da! Cum ți se pare?

- Interesant... lasă-mă să văd dacă am înțeles bine: va trebui ca în toate ținutele pe care le voi purta timp de șapte zile, să folosesc ca piesă de bază o pereche de blugi.. Da?
- Da,- aceeași de fiecare dată. Imaginează-ți că nu ai decât o pereche! 
- Aceeași pereche deci...
- Da, ca și.. mai știi filmul de animație Stă să plouă cu chiftele?
- Spre deosebire de NuDămNume, eu sunt atentă când ne uităm la un film.
Mulțumit de ideea care tocmai îmi venise am ignorat acea „înțepătură” și, frecându-mi mâinile imaginar, am continuat:
- Ei bine, imaginează-ți că ai o pereche de pantaloni lipită de picioare și nu poți scăpa de ei în nicio ocazie, așa cum personajul din animație nu putea să scape de încălțări!!
Triumfător, așteptam abandonul. În schimb, Clara a râs vreme de cinci minute în hohote, apoi mi-a întins mâna dreaptă și a zis:
- Bine, sunt de acord..  Vrei să alegi tu o pereche anume de blugi, sau pot să aleg eu?
Luat prin surprindere am încercat să fiu galant. În plus eram mai mult ca sigur că va da greș, pentru că știam că săptămâna care urma era una plină de activități și stuații extrem de variate:
- Poți să-ți alegi tu perechea preferată. Provocarea începe de mâine.

Prima  zi.
Clara mi-a prezentat perechea de pantaloni și a marcat cu brio prima vestimentație - ceva casual, sport. Orice ar fi putut să se descurce - prima zi putea fi și din oficiu.
- Ei, cum ți se pare? Mă descurc bine? m-a întrebat în timp ce se pregătea să plece în oraș pentru a rezolva câteva treburi.
Da, este foarte bine! am încurajat-o, amuzându-mă în sinea mea la gândul că... „și mâine e o zi”. Și încă una importantă, în care trebuie să se prezinte la o audiție.

A doua zi.
Îmi beam ceaiul pe balcon când Clara a apărut în cadrul ușii. Purta o cămașă elegantă și aceeași pereche de blugi. Mi-a făcut semn să o urmez în hol... pentru evaluarea ținutei. Surprinzător, combinația aceasta, întregită cu o pereche de încălțări negre din piele ce-mi aminteau de ghetele bărbătești de campanie, îi dădeau un aer foarte sofisticat și potrivit interviului la care urma să participe.
- Ei, ce părere ai, crezi că mă voi prezenta onorabil la audiție?
- Trebuie să recunosc că ai bifat cu brio și ținuta de pe ziua de azi. 
A lipit pe calendar încă o bulina aurie și, cu zâmbet ștrengăresc s-a îndreptat spre ieșire. Nu-mi făceam însă griji că voi pierde pariul - mai erau suficiente zile și, parcă mi-ar fi părut rău să nu văd ce ar fi încercat pentru următoarele ținute.
Câteva ore mai târziu am primit un mesaj:
Am luat rolul! Noroc cu blugii - mi-au purtat noroc.



A treia zi.
Urma să-și viziteze cea mai bună prietenă, care îi era și colegă la facultate. Am lipit dinainte bulina aurie. A apărut cu un zâmbet triumfător să mă salute. Purta o cămașă mai lungă în partea din spate, care semăna puțin cu o rochiță. În picioare avea o pereche de balerini ușori și comozi, semn că aveau de gând să își petreacă o mare parte din timp plimbându-se pe aleile parcului. Cum vremea de afară era foarte călduroasă pentru aceast perioadă din an nu am avut ce să obiectez...
- Nu uita că mâine ai un zbor dis-de- dimineață! i-am reamintit în timp ce pleca.
- Da!! Noroc că blugii îmi sunt „lipiți de picioare”, altfel trebuia să plătesc bilet și pentru ei.
Trebuie să recunosc că nu m-am putut abține să nu râd, deși începusem să mă întreb dacă nu cumva chiar va reuși să câștige... nu, nu avea cum!


A patra zi.
M-a trezit telefonul când mi-a trimis o fotografie de pe plajă. Purta o ținută lejeră, un top diafan, asortat cu o pereche de flip-flopși foarte șic. Mesajul care îl însoțea era următorul:
Mi-am permis să lipsesc două buline în avans, pentru azi și mâine. Vremea aici este minunată - azi avem program de voie, pe plajă și în împrejurimi, după care vom înregistra vocile în studio (cu tot cu blugii). 
M-am uitat pe geam unde toamna dădea semne că își intră în drepturi. O idee mi-a încolțit în minte și abia așteptam să se întoarcă, pentr a o pune în practică. Nu, nu voi vedea filmul acela ...

A cincea zi.
A participat la un fel de conferință de presă cu ocazia lansării animației din distribuia căreia face parte. Trebuie să recunosc că nu mă așteptam ca o pereche de blugi să se potrivească atât de bine cu o rochiță cu volane, mini, care mie îmi amintea de tinerele japoneze ce adoptă stilul mori. Mesajul care a însoțit fotografia de la recepție a fost deasemenea haios, recunosc:
După cum bine observi, azi mi-am asortat bulina aurie lipită în calendar cu fundele sandalelor. Să știi că sunt extrem de comode. Mă gândeam că după ce câștig pariul, am putea ieși într-o seară la dans -  eu, sandalele... și desigur blugii. Să sărbătorim. Ești și tu invitat, dacă vrei !!

A șasea zi.
O așteptam la aeroport. Vremea se răcise și norii adunați pe cer prevesteau ploi. M-am gândit ca, pentru orice eventualitate, să îi aduc un cardigan și o umbrelă. Noroc cu blugii, altfel nu o recunoșteam. Purta un pulover gri, lejer și ușor asimetric.  În picioare avea o pereche de cizme negre și nu-mi venea să cred cum reușise încă o dată, asemeni unui adevărat magician, să creeze o nouă ținută, un cu totul alt stil decât cele de până atunci, pornind de la aceeași pereche de pantaloni.
- Ei? Cum ți se pare?? m-a întâmpinat făcând o piruetă. Nu prea pari pregătit pentru a dansa prin ploaie.
Într-adevăr eram puțin cam pleoștit. Dar mai aveam un as în mânecă și voiam să joc toate cărțile:
- Vezi că mâine mergem la munte! Sper că nu ai uitat!
A încuviințat și a pornit înainte țopăind de pe un picior pe altul.

A șaptea zi.
Curierul a adus un pachet pentru Clara. Pe bon scria incaltaminte damă. Gândul că sunt la un pas de a pierde pariul se agăța din ce în ce mai tare de mine și nu îmi mai dărea pace. Apoi am văzut-o încălțând fericită cizmele...
Poate îi sunt mari.. ba nu, mici! m-am suprins gândind.
-Perfecte!! a sosit verdictul. Îmi iau haina și putem pleca!
Ultima bulină aurie și-a ocupat locul. Am pierdut ....
- Haiii, nu face figura asta! Am o propunere să îți fac! Când ne întoarcem .....



Trebuie să recunosc - am pierdut pariul. Dar nu ne-am uitat la film. Ne-am întors destul de obosiți de la munte și Clara a vrut să îmi arate un scurt film în care apărea. Era chiar despre....blugi.


2 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Imi place denimul! Mult! E destul de usor de combinat, pentru fel si fel de tinute.
In prezentarea ta imi place cel mai mult "A treia zi", dar toate celelalte sunt faine!
Zi frumoasa, Rux! Pupici! <3
Succese!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana :D ma bucur ca ti-a placut. Am incercat sa folosesc combinatii pe carele-as incerca si eu (de ex slapi ipanema am si i-am purtat de multe ori cu blugi, vin genial!)
Si as putea sa le ilustrez destul de bine pe toate dardin pacate nu am avut timp :((( - apropo iti multumesc mult de tot pentru mail, m-a ajutat foarte mult :*)

Pupici!!

Trimiteți un comentariu