luni, 21 decembrie 2020

Calendar Advent: Secretele Casei de Iarna - Ben Guterson (CDL#22)

Buna!

Lunea trecuta va povesteam despre primul volum al trilogiei Casa de Iarna si.. despre faptul ca ne pregatim sa il citim pe al doilea. L-am citit, cum s-ar spune, pe nerasuflate. Si acum stau si pandesc volumul trei. 

[As vrea sa le iau si in engleza, daca le gasesc pe toate trei, la un pret decent - sunt foarte curioasa sa vad cat s-a muncit la traducere - sunt sigura ca s-a muncit mult, pentru ca sunt multe jocuri de cuvinte si stim ca engleza si romana nu sunt chiar asemanatoare.]

Dar, mai intai, iata cartea:

La fel ca si in cazul primului volum, Secretele Casei de Iarna beneficiaza de ilustratii superbe, realizate de Chloe Bristol. Structura s-a pastrat, romanul fiind impartit in 4 parti, titlurile acestora avand un punct comun, in cuvantul: talisman.

Nu mai avem parte de metagrame in titluri, ci, mai degraba, de alt fel de jocuri de cuvinte, alese in asa fel, incat sa sugereze oarecum ce se va intampla in respectivul capitol. Totusi, metagramele si anagramele nu lipsesc nici in acest volum. Nici mesajele cifrate - indiciile fiind prinse de aceasta data in ciudatul (si interesantul] blazon al familiei.

Elizabeth face echipa cu Freddy (dar si cu bunicul ei, sau cu simpatica bibliotecara) pentru a afla secretul pe care enigmaticul blazon il contine, dar si pentru a gasi talismanul care putea oferi puteri nebanuite celui care intra in posesia lui. Ca si in volumul precedent, toate aceste lucruri se leaga de prietenul stra-strabunicului ei, Nestor Autumnal, fondatorul Casei de Iarna.


Iata mai sus un citat fotografiat pe cand descopeream cartea, alaturi de Buni. Este un sfat foarte bun, pe care Elizabeth il primeste de la Leona (bibliotecara). Acum realizez ca am uitat sa fotografiez si mesajul decodat, dar... poate e mai bine asa, sa il descoperiti voi, pe parcurs ce cititi. Cred ca da.

Pe langa personajele din volumul trecut, facem cunostinta si cu unele noi. Doamne Vespa, bunica Elanei (asupra careia am avut mari banuieli de la bun inceput, banuieli care s-au dovedit intemeiate, spre mare mea "satisfactie" hahaha), Elana o tanara patinatoare de varsta lui  Elizabeth, o familie de nesuferiti (al caror nume de familie imi scapa pe moment si ... nici nu il voi cauta).... In fine - le putei vedea alaturi de Elizabeth in imaginea colaj de mai sus. Aflam cate ceva si despre Kiona, verisoara lui Norbridge, bunicul lui Elizabeth, cea pe care, in primul volum, am vazut-o doar fugitiv cu ocazia sarbatorilor.

Sincer, abia astept sa apara Misterele - cel de-al treilea volum. Eu ca eu, dar Buni mai ales.. Pana atunci, m-am gandit sa incep sa ii citesc alta trilogie, la care am toate volumele, din fericire.

 

📚 
Cartea a aparut la editura Humanitas (Junior) si eu am cumparat-o de aici .
Pe pagina Repertoar puteti gasi cele mai recente (din decursul ultimiilor 5 ani) lecturi ale mele [ despre cateva am scris deja ]. Daca v-ati dori sa povestesc despre ceva anume din acea lista, dati-mi de stire si ii voi acorda prioritate ✅.
Pana la urmatoarea  noastra intalnire de la acesta rubrica  va doresc lectura plactura. Daca veti scrie si voi despre carticica voi crea cu drag si un tabel pentru a reuni impresii pe marginea ei.

📚📚

Acestea fiind scrie (ma abtin la greu sa nu va povestesc cartea, dar ar insemna daca va spun prea multe, sa va stric placerea de a o descoperi si ar fi pacat, si poate si egoist din partea mea... dar dupa ce o veti citi, putem povesti impreuna - sa stiti ca, desi este marcata 9+, nu este deloc plictisitoare, avand foarte multe lucruri interesante pentru orice varsta), mai adaug doar ca am publicat si pagina de calendar de anul trecut: Felicitarea Ratacita.

Pe maine!

🎄

Ziua 21 in Calendarele Advent 2010-2020 💗:
 

 

🎄🎄
 
Pe pagina Sarbatoarea Craciunului puteti gasi si alte articole in tema sarbatorilor de iarna. Iata doar doua exemple:
- Colectia de Colinde pe Copilarim
- Decoratiuni pentru sarbatorile de iarna

🎄🎄🎄

03 - 23 decembrie (20:10 a.m.)

🎄🎄🎄🎄
 
Actualizare 💗 - lista linkurilor din colectia Inlinkz se va actualiza in fiecare an, adaugand articolele publicate ulterior.

 

 

4 comments :

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

O carte interesantă !
Îți doresc multă sănătate !
Pupici ! 👍❤

Diana spunea... [Raspunde]

Sunt faine cartile "pentru copii". 😊 N-o sa sar sa spun c-o sa cumpar volumele, dar citesc cu placere prezentarile tale si ma bucur de bucuria ta. ❤️
Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza ce surpriza placuta!!!! :)
Ma bucur tare mult sa te revad!!

Iti multumesc mult si iti doresc si eu la fel!! Sanatatea e cea mai de pret :*!
Pupici!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana sa stii ca nu sunt doar pentru copii. Astea chiar merg citite si de ce adulti. Mie mi-a placut mult - mai ales ca are tot felul de anagrame si metagrame si ghicitori de rezolvat. :D
Abia astept sa apara misterele.. de Buni, nici nu mai zic.
:*

Trimiteți un comentariu