vineri, 14 aprilie 2023

Hainute pentru ouale rosii (Premiu P.V.)


Buna!

Numai maine nu este Paste, vorba aceea... Astazi vremea m-a imbiat sa trag un pui de somn (ceea ce unii mai isteti ca mine au si facut, intre noi fie vorba). Motiv pentru care, mare lucru nu am reusit sa fac. De fapt, abia ma pot concentra ca sa dau o forma cat de cat articolului. Cozonacul... maine (oricum il fac pe cel de aici Cozonac rapid ).
Bine, cel putin, ca m-am hotarat despre ce sa scriu... si am reusit sa ma mobilizez sa fac si poze. 😅 Noroc cu Rukkusu si Raza de Soare.


Initial, lucrasem acest set de hainute din bumbac (cu fir Angelica de Talmaciu) pentru Darul de Blog. DAR... nu stiu daca stiti, mi s-a rupt croseta de 2 mm pentru astfel de proiecte si cu cea veche, de 2.5 (care este cam incomoda - stau si ma intreb cum am lucrat eu cu ea atat) nu am reusit sa mai fac alt set... Asa ca, mi-am zis ca acest set il voi trimite cu drag alaturi de premiile pregatite de Micaela, pentru prima serie de patru teme (cea cu Martisorul si cartea salvata de Mesager).


Raza de Soare a fost entuziasmata si a chemat-o pe Rukkusu pentru a ma ajuta cu decorul. pana m-am intors de la frigider cu doua oua, pentru proba, ele erau gata. Cel dinspre Raza e de gasca si celalalt este de gaina - nefierte, asadar am pus hainutele cu incetinitorul, hahaha.


M-am bucurat ca vin bine, frumos si ca modelul lucrat arata dragut pe ou. Sper sa aduca un strop de bucurie celui care le va primi. Vom afla candva de sau dupa Paste - cand sper sa am putin ragaz si liniste sa il convoc pe domnul Random. Voiam sa le trimit saptamana viitoare, dar tocmai ce am realizat ca urmatoarea se termina si setul 2 de patru teme, asa ca, cel mai sigur dupa 25 aprilie le voi trimite, mai ales ca am de facut si fustite pentru papuselele premiu. Pana atunci sper sa termin si pentru darul de blog de lucrat (chiar vorbeam azi cu Danutza despre faptul ca imi face foarte bine lucrul de mana si ca uneori tare as lucra in zilele mai linistite - gen ... de sarbatoare. Regulile astea... 😒😅). Tineti-mi pumnii sa mearga totul bine si sa am spor :D.


Dar sa revenim la ouale noastre, mai precis la hainute! V-am mai povestit cum le folosesc eu: de regula, putem fierbe mai multe oua (daca avem mai multe hainute - asta e colectia mea: Povestea iepurasului de Paste) si, numai bune de mancat, le scoatem din vasul unde au fiert, le stergem (puteti da o tura in apa mai rece ca sa nu va arda la degete) si le punem in hainutele crosetate - astfel le putem tine si mai usor si sunt si.... colorate, decorate... cum vreti.


Desigur ca imi place sa si vopsesc oua - in frunze de ceapa, sau mai sunt si alte variante (o sa va arat duminica, cel mai probabil, ce oua interesante a pregatit Tati anul acesta). Deobicei faceam si eu, dar anul acesta nu am materie prima - asa ca hainutele vor fi la fix .... daca le gasesc, ca daca nu, am doar una disponibila - cea de aici: Suport rosu pentru ou. (Reflexii in oglinda 06). Suficient si asa.


Gainusa cea motata a zis ca ea nu rateaza acest moment si s-a prezentat la poze. A echilibrat frumos cele doua oua si a zambit la aparat! Este foarte entuziasmata de cand a aflat ca are doua prietene noi si guralive, realizate de Pompilia - Coșulețul găinușa moțată .


Ce va spuneam, nici nu am facut bine poza, ca s-a si grabit sa plece la laptop ca sa le vada si ea mai bine pe motate!
In cele din urma, am zis sa va arat si care e dimensiunea oualor folosite - la care hainutele le vin ca turnate! Mana mea este destul de micuta, adica port lejer manusi de la copii :)))).


Si.. daca pana dupa sarbatori nu mai intrati pe aici, va urez inca de pe acum Paste Fericit, cu multa sanatate si liniste si lumina si pace in suflet!


Ja ne!!


ps: voi lucra si pentru darul de blog un set, ma gandesc insa daca sa fie tot cu rosu, sau ... desi cred ca voi merge tot pe rosu. Sa vedem insa ce model va iesi de data aceasta (nici acestea doua nu sunt identice - pentru ca am variat putin :D)

Actualizare! Am scris frumusel, recitit... dar abia dupa ce am publicat am realizat  ca am uitat sa va spun ca de miercuri a inceput penultima provocare din setul 2 de cate patru si ca tema este: #07 Salvam Papusi // Save the Dolls: Cos/Cuib Pascal.


10 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

minunat ♥ esti maestra în crosetat!
Un Paște binecuvântat alături de cei dragi, Rux draga! ♥

Suzana spunea... [Raspunde]

Ce dragute hainute pentru oua ai facut. Intr-un an luasem niste tuburi cu modele foarte frumoase, le puneai pe ou si daca il scufundai in apa fierbinte se strangea. Insa era atat de strans ca nu puteai ciocni decat varful, asa cum iti iese tie din hainuta.
Imi place cum arata motata. Haioasa foc!
Pupici, draga Rux! 😘❤️

Mor Düşler Kitaplığı spunea... [Raspunde]

The braids you made for the eggs look so cute. Thanks for sharing and happy Easter :)

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Ce idee simpatică și cât de drăgălaș au grijă de ouă+hăinuțe și Rază și Rukkusu ! Bine că nu le-a făcut o vizită Kouki...😃
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN ma bucur mult ca iti plac!! Ma straduiesc si eu :).

Iti multumesc tare mult!! Paste Fericit sa avem :*!!!
🌷

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Ma bucur ca iti plac!! De fiecare data fac alt model :))).

Oh cred ca am avut ceva asemanator acum muuuuuult timp - mi se pare ca au fost cadou la o revista... sau ceva de gen. Era cum spuneai ca o banda.

Ma bucur ca iti place. :D Sa stii ca deinde si de ou - hainutele acestea merg foarte bine la oua mai lunguiete. Ouale mai micute raman doar cu varful dezgolit :))). Dar partea buna este ca pot fi atunci fierte de moment - nu stiu, mie mereu mi-a placut sa mananc oul proaspat fiert (pentru ca oricum mancam galbenusul si nu fiert foarte tare - ca sa fie asa, putin cleios / cu albusul fiert nu m-am inteles niciodata).

Pup cu drag :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mor Düşler Kitaplığı thank you. I am glad you like them.
Happy Easter :*!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza ma bucur ca iti place :D
Din fericire, Kouki nu are porniri de Zdreanta :)))). Nu pare a fi tentat de oua :)))).
Totusi daca il vedeai aseara cand am scos cozonacii si pasca si le-am pus pe masa :)))). Facea nasucul lui ca Samantha... :))).
Pup cu drag :)

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Super drăguțe husele ouălor! Am croșetat și eu ieri o husă pentru ou cât timp a fost drobul la cuptor:))) Cred că voi posta mai tărziu, trebuie să lipesc ochișorii....husa mea e o găinusă!
Pupici.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă Hihi - ce tare! Am si eu puisor (din 2012 - facusem un iepuras, un puisur si o oare.. mov ca nu am avut alte fire.. hahahaha).
Abia astept sa o vad!
Puuup

Trimiteți un comentariu