vineri, 24 februarie 2012

Capitala Verde a Romaniei - premiul blogosferei!

copilarim.blogspot.com

Bine ati venit in Brasov, orasul de la poalele Tampei, oras de poveste, cu vechime, cu mai multe nume in decursul istoriei dar la fel de fascinant peste ani. Daca sunt subiectiva alegand acest oras pentru a primi Premiul Blogosferei in cursa pentru ‘Capitala Verde a Romaniei’ ? Sunt, sigur ca sunt! Brasov este ca a doua casa pentru mine - pentru ca sunt si brasoveanca, din partea tatalui. Era si ramane destinatia preferata de vacanta mai ales, locul unde sa te incarci cu energie pozitiva, aer curat si sa petreci momente de neuitat alaturi de cei dragi. Din fericire insa, nu ma puteti acuza de subiectivism, pentru ca Brasovul  chiar este un oras minunat!

copilarim.blogspot.com
Va invit sa pornim intr-o calatorie in timp pe una dintre cele mai stramte strazi din Europa - Strada Sforii, va incumetati? Brasovul vechi - oras cetate- pastreaza inca foarte bine conservate casele, biserici si monumente - o parte din ziduri, porti si chiar turnuri supravietuind trecerii timpului si aflandu-se intr-o stare foarte buna de conservare.
Dar.. nu, nu voi fi ghid astazi si nici nu va voi tine o lectie de istorie, pentru ca puteti gasi informatii destule pe internet. Ce am eu de facut este sa ...." motivez pe scurt" de ce am ales Brasovul.
Imi place Brasovul pentru ca este curat - pentru ca este verde (nu numai ca si cromatica regasita in culorile cladirilor - vezi in poza din stanga, de exemplu), pentru  ca este inconjurat de paduri..si munti...


Orasul vechi este perfect pentru drumetii si plimbari in oricare anotimp (dar nu numai orasul vechi!). Eu imi amintesc mereu cu mare placere "expeditiile" pe Tampa - am urcat pe jos, am fost si cu telefericul... si ma fascina povestea localului care a ars. Daca nu stiti despre el, va trebui sa veniti sa vizitati si sa intrebati!
Imi plac brasovenii pentru ca ei chiar isi ingrijesc orasul si ofera turistilor conditii de cazare foarte bune ( am vazut o casa renovata si transformata in hotel - fara a fi modificata structura si specificul acesteia), sunt interesati sa duca traditii mai departe si sunt mandri de orasul lor.


Apoi mai este Poiana Brasov! La o aruncatura de bat (eh, o aruncatura mai lunga) - locul de vis mai ales iarna! Cand urcati spre Poiana nu uitati sa aruncati o privire spre Brasov - cu siguranta o sa va placa privelistea!!


Imi iau la revedere de la voi si inchei mica incursiune virtuala (cu ajutorul fotografiilor) printre brazii verzi din Poiana. Nu uitati sa vizitati site-ul Umbrelei Verzi unde puteti afla care sunt finalistele in cursa pentru Capitala Verde a Romaniei si citi articolele celorlalti bloggeri care au votat orasul lor preferat!


8 comments :

Alexandrrra spunea... [Raspunde]

Ce frumos ai descris tu Brasovul! Acum imi pare si mai rau ca n-am ajuns inca acolo. Dar poate vara asta... :D

copilarim spunea... [Raspunde]

O sa iti placa:)!! (si daca tot mergi la Brasov, sa vizitezi si imprejurimile - cetatea Rasnov, castelul Bran, Sinaia:D)

Prof. drd. Florentina Teacă spunea... [Raspunde]

La cum l-ai prezentat tu, imi vine sa plec acum spre Brasov! Brasoveanca din partea tatalui? Super!

copilarim spunea... [Raspunde]

:) da, imi place foarte mult zona aceea si tin minte si acum cu ochii inchisi drumul spre Covasna pe care l-am facut de cateva ori - se mai face varza din aceea buna prin zona voastra?:D

Prof. drd. Florentina Teacă spunea... [Raspunde]

Toate-s bune prin zona noastra; la noi, cea mai buna varza-i carnea...ha-ha; acum imi vine sa rad: de trei zile muncesc ca un rob (lemne: taiate, crapate, carate, aranjate etc- asta-i unul din momentele in care mi-ar placea sa stau la bloc...)si de la febra musculara am inceput sa radem...

copilarim spunea... [Raspunde]

stii la chestiunea asta ma gandeam si eu. cred ca mi-ar placea sa stau la casa, dar sa am si centrala cu gaz (sa nu depind numai de lemne). Nu e o bucurie nici la bloc... la noi e ceva avarie la subsol cred plus combinata cu ce substante or elimina colosii de aer conditionat de la mezanin.. zici ca e mai rau ca in fabrica... cum miroase :).

Gianina spunea... [Raspunde]

Eu iubesc Brasovul de cand l-am vazut prima data si apoi am strans amintiri,trairi placute din anii studentiei...

copilarim spunea... [Raspunde]

Daca stau bine sa ma gandesc este orasul in care mi-am serbat majoratul:)) - cu zapada, plimbari prin centrul vechi dar si prin parc si un tablou cu "mestecenii de la reci" pe are l-am primit cadou cand am vizitat o galerie de arta (era in zona tracotorul acea galerie de arta). Picturile era foarte frumoase, toate.:D

Trimiteți un comentariu